Reptile написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Може ли колата да харчи по-малко от заводските данни?
Collapse
X
-
like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
-
Lane Staley написа:На Цариградско при равномерно движение над 50 км/ч ако съм на 5та ми дава един разход, смъкна ли на 6та разходът пада, според бордкомпютър с 0,8 - 0,9. Тогава оборотите са в диапазона 1000-1100.Както казах, това е при равномерно движение. Ще опитам и на 5та, но щом разходът ми, при моя маршрут, се движи в рамките на 6,4, а е падал и до 6,1 и то след 500 км само градско, предполагам, че съм намерил оптималниия режим на шофиране. Или поне съм близо до него. Но ще се възползвам от съветите ви и ще опитам.Fiat Marea JTD 105 09.2000г
Коментар
-
Хаджов, няма смисъл да спориш толкова много.Аз ще ти добавя само едно нещо, пък нека и към това да имаш претенции.Във Фиат групата всички дизелови двигатели с 6 степенна скоростна кутия си достигат максималната скорост на 6-та предавка.Поздрави.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Lane Staley написа:На Цариградско при равномерно движение над 50 км/ч ако съм на 5та ми дава един разход, смъкна ли на 6та разходът пада, според бордкомпютър с 0,8 - 0,9. Тогава оборотите са в диапазона 1000-1100.like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
gantcho написа:Например, опита се да ме убеди, че максималната скорост на моята кола се постигала на 5-та предавка. Категорично невярно. Опита се да докаже, че 6-та предавка се ползувала само "при специални условия" - надолнище, попътен вятър и др. глупости фъркати.Lane Staley написа:Lane Staley написа:На Цариградско при равномерно движение над 50 км/ч ако съм на 5та ми дава един разход, смъкна ли на 6та разходът пада, според бордкомпютър с 0,8 - 0,9. Тогава оборотите са в диапазона 1000-1100.
Коментар
-
TIP написа:Малко инфо При 50-60 км/ч дали ще 5-на или 6-на кутия, май е се тая.
Коментар
-
BO написа:Хаджов, няма смисъл да спориш толкова много.Аз ще ти добавя само едно нещо, пък нека и към това да имаш претенции.Във Фиат групата всички дизелови двигатели с 6 степенна скоростна кутия си достигат максималната скорост на 6-та предавка.Поздрави.
Коментар
-
chaveto написа:TIP написа:Малко инфо При 50-60 км/ч дали ще 5-на или 6-на кутия, май е се тая.
Коментар
-
Разгледай таблиците на TIP за Алфа 166 и тогава се изказвай.Фиат има и 5-скоростни кутии,на които максималната скорост се постига на 4-та.Виж при обороти на максим.мощност-4000 какво става с максималната скорост на 5-та и 6-та предавка.На Ганчо и неговия адвокат Lane Staley,не препоръчвам да ги гледат,защото няма да ги разберът.На Ганчо и неговия адвокат Lane Staley,не препоръчвам да ги гледат,защото няма да ги разберът.
Коментар
-
Ок аз таблиците ги гледам. Дали ги разбира простото ми създание е - трудна работа то не може всички да да умни и разбиращи от 2 думи.И съм смятал това което ме интересува. И все пак как се връзва написанотоРазгледай таблиците на TIP за Алфа 166 и тогава се изказвай.Фиат има и 5-скоростни кутии,на които максималната скорост се постига на 4-та
Коментар
-
Stefan Hadjov написа:BO написа:Хаджов, няма смисъл да спориш толкова много.Аз ще ти добавя само едно нещо, пък нека и към това да имаш претенции.Във Фиат групата всички дизелови двигатели с 6 степенна скоростна кутия си достигат максималната скорост на 6-та предавка.Поздрави.Не вярвам да са толкова скапани от фиат да направят подобна смехория.Виждали сме разни недомислици,но не вярвам това да е подобно.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
BO написа:Stefan Hadjov написа:BO написа:Хаджов, няма смисъл да спориш толкова много.Аз ще ти добавя само едно нещо, пък нека и към това да имаш претенции.Във Фиат групата всички дизелови двигатели с 6 степенна скоростна кутия си достигат максималната скорост на 6-та предавка.Поздрави.Не вярвам да са толкова скапани от фиат да направят подобна смехория.Виждали сме разни недомислици,но не вярвам това да е подобно.
Коментар
-
BO написа:Хаджов, няма смисъл да спориш толкова много.Аз ще ти добавя само едно нещо, пък нека и към това да имаш претенции.Във Фиат групата всички дизелови двигатели с 6 степенна скоростна кутия си достигат максималната скорост на 6-та предавка.Поздрави.Сега искам много да науча нещо ново от теб-да ми обясниш каква е ползата от 6 степенната ск.кутия пред 5 степената,при положение че 6-та и 5-та са с еднакви преводни отношения на двете кутии.Ама не аргументите ти да са с думички като "ОГРОМНА",а както се полага на технически грамотни хора.Цитат:На Ганчо и неговия адвокат Lane Staley,не препоръчвам да ги гледат,защото няма да ги разберът.Силно се надявам да се шегувате, иначе би било доста неприятно нарушение на добрият тон и правилата на форума.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар