Гарвана колега. Там има много дреболийки! Само трябва да се мушнеш и да търсиш това което ти хареса без момценцата от входа да ти висят на главата
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Цялостно светодиодно осветление
Collapse
X
-
Имам един въпрос. Купих си джаджата за забавянето на свтлината ( монтирана успешно след като първото реленце което ми продадоха беше преебано), и се чудех дали не може да се направи нещо и при отключване на колата да се светва лампата вътре за около минута и примерно и като се извади ключа от таблото. Дали има нянкакъв начин? Пак постепенно ако е възможно.Продавам трабант с цвят бананова кора с лек удар от валяк... Ако ви няма мога да ви го пусна под вратата... :D
Коментар
-
shikito написа:Имам един въпрос. Купих си джаджата за забавянето на свтлината ( монтирана успешно след като първото реленце което ми продадоха беше преебано), и се чудех дали не може да се направи нещо и при отключване на колата да се светва лампата вътре за около минута и примерно и като се извади ключа от таблото. Дали има нянкакъв начин? Пак постепенно ако е възможно.Fiat PUNTO 75 SLX
Коментар
-
И така колеги ... след днешните подобрения ето до какъв извод стигнах ..... диоди за мигачите ... 5мм .. насочени .. и жълти .... общо 18 броя на мигач .. да ама не !!!1. Жълтите диоди не светят толкова ярко като белите например .... и при преминаването на светлината през стъклото съвсем отслабва ... и ми се струва че през деня половението ще е плачевно .... но повече място няма както се вижда на снимка 1 ... 2. Диодите не заместват крушката и релето цъка бързо все едно че крушка няма .... 3. Единственоето яко което се видя е отсечената светлина сравнена с другия мигач :D Какво правим утре ... сменяме диодите с бели .... слагаме едно съпротивление от 20 вата и нареждаме колкото може повече диоди само че не насочени ами на 120 градуса и утре след операцията ще споделя какво е станало а ето една снимка за сравнение .... левия мигач е диоден а десния не ...
Коментар
-
ogi28b написа:Колега, може и да не съм разбрал, но какъв е смисълът да го правиш със светодиоди, ако не можеш да намалиш консумацията, и ще слагаш допълнителен 20-ватов консуматор, който замества лампата?
Коментар
-
Ако беше това начина колега нямаше да се потя по 4-5 часа на мигач а за стоповете да не говорим ... а за ефекта от тези крушчици изобщо не ми се мисли ... виждал съм как светят ... пълна трагедия са ... китайските ментета .... диодите които аз сложих първо че са по 60ст парчето ... 2 са супер ярки ... и трето са по 25 в мигач и по 30 и нещо в габарит .... като пари да не говорим колко идва всичко ... има такива крушки само че с по 20 диода .. които смятам да си купя за мигачите отпред.... диодите са на редове ако не се лъжа бяха 4 реда и светят супер готино и се отразяват много добре в рефлектора на мигача .. а цената беше около 60-70лв... но не стават за нищо друго освен за там ... и след това е и ред на предните габарити с мега ярки диоиди ... 10 вата ... като цената е 60лв ....като че ли сега ще гледам цена - качество .. май ще отговаря ....
Коментар
-
Нещо много са те засилили по цените. Най мощния светодиод който успях да намеря да се предлага у нас е 44лв. 720lm. ако това ти говори нещо. И светлината от него е съпоставима с тази на фара. И това че слагаш диод примерно с бяла студена светлина зад червен филтър.Каквато в твоя случай се явава пластмасат на стопа примерно е неправилно. Каквито и огромни мощности да слагаш пак ще ти свети слабо. Какъвто ти е цвета филтъра такъв диод слагаш. Да ти го обесня по елементарно. Обикновенната крушка излъчва в целия светлинен спектър. И когато пред нея поствиш някакъв филтър например червен. Той пропуска тази само червената част от спектъра а останалата се поглъща. И за това ти го вигдаш в червено. Останалата сетлина де факто се губи погълната от филтъра . Повече да обеснявам ли или ме разбра. Има всякакви мощни диоди в съответния цвят.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар