Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Цялостно светодиодно осветление

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Гарвана колега. Там има много дреболийки! Само трябва да се мушнеш и да търсиш това което ти хареса без момценцата от входа да ти висят на главата
    Красота - http://www.youtube.com/watch?v=Fe-w2TdG0Qo

Коментар

Колеги някой може ли да ми каже как да сметна какво натоварване да сложа за да излъжа релето на мигачите че има 21ватова крушка ... след малка демонстрация се оказа че с диод вместо крушка мига като на изгоряло Ще съм благодарен за мнения

Коментар

21 вата Или започваш - проба-грешка. Докато уцелиш най-малкия възможен товар.

Коментар

Другия вариянт е с по 3 диода на задния мигач от по 1 ват .. и за отпред пак ще трябва да се смята......

Коментар

Имам един въпрос. Купих си джаджата за забавянето на свтлината ( монтирана успешно след като първото реленце което ми продадоха беше преебано), и се чудех дали не може да се направи нещо и при отключване на колата да се светва лампата вътре за около минута и примерно и като се извади ключа от таблото. Дали има нянкакъв начин? Пак постепенно ако е възможно.
            Продавам трабант с цвят бананова кора с лек удар от валяк... Ако ви няма мога да ви го пусна под вратата... :D

Коментар

shikito написа:
              Имам един въпрос. Купих си джаджата за забавянето на свтлината ( монтирана успешно след като първото реленце което ми продадоха беше преебано), и се чудех дали не може да се направи нещо и при отключване на колата да се светва лампата вътре за около минута и примерно и като се извади ключа от таблото. Дали има нянкакъв начин? Пак постепенно ако е възможно.
              Това би било супер!
              Fiat PUNTO 75 SLX

Коментар

ма да де... ама дали е възможно и как?
                Продавам трабант с цвят бананова кора с лек удар от валяк... Ако ви няма мога да ви го пусна под вратата... :D

Коментар

Възможно е - казва се ABI Control Unit и с малко играчка по свързването на 40-50 жици, ще стане като оригинално

Коментар

Е такова изказване убива всичко детско в мен! 40-50 жици!? Че има ли толкова в Пунтото?
                    Fiat PUNTO 75 SLX

Коментар

И така колеги ... след днешните подобрения ето до какъв извод стигнах ..... диоди за мигачите ... 5мм .. насочени .. и жълти .... общо 18 броя на мигач .. да ама не !!!1. Жълтите диоди не светят толкова ярко като белите например .... и при преминаването на светлината през стъклото съвсем отслабва ... и ми се струва че през деня половението ще е плачевно .... но повече място няма както се вижда на снимка 1 ... 2. Диодите не заместват крушката и релето цъка бързо все едно че крушка няма .... 3. Единственоето яко което се видя е отсечената светлина сравнена с другия мигач :D Какво правим утре ... сменяме диодите с бели .... слагаме едно съпротивление от 20 вата и нареждаме колкото може повече диоди само че не насочени ами на 120 градуса и утре след операцията ще споделя какво е станало а ето една снимка за сравнение .... левия мигач е диоден а десния не ...
                      Прикачени файлове

Коментар

Колега, може и да не съм разбрал, но какъв е смисълът да го правиш със светодиоди, ако не можеш да намалиш консумацията, и ще слагаш допълнителен 20-ватов консуматор, който замества лампата?

Коментар

ogi28b написа:
                          Колега, може и да не съм разбрал, но какъв е смисълът да го правиш със светодиоди, ако не можеш да намалиш консумацията, и ще слагаш допълнителен 20-ватов консуматор, който замества лампата?
                          Веднага ти отговарям Оги идеята ми първонаяално беше само да получа ефекта на светлината от диод ... а именно отсеченото светване и изгасване както и плътна светлина!!! И ето че вече мога да се похваля с успех ... късно снощи монтирахме стоповете и ефекта беше невероятен !!! За момента през системата на всеки мигач има и вързана крушка за да мове да се получава консумация и да не мига бързо мигача .. но това е временно докато се намери реле което да цъка без значение дали има крушка .. и съвсем случайно такова е релето на москвич алеко ... остава да се направи и сложи.. и да се молим че ще стане ... ето и дневна снимка на новостите ... а тъмна снимка тази вечер ... сега остава само стоповете .. но за тях съм предвидил по 6 диода по 1 ват на стоп ... само че за момента ме спира цената на диода ...и последно стопа за мъгла с 10 диода по 1ват ... (след като видя как свети с 6 ще преценя дали ще трябва да са повече) и светлината за задната .. но все още не са получили бели диоди... и за сега това остава като проблем ... но за сега ефекта е невероятен .. точно това което исках...
                          Прикачени файлове

Коментар

Браво колега добре е станало но има и по-лесен начин
                            Прикачени файлове
                            Фиат Типо 1.4 2017г.

Коментар

Ако беше това начина колега нямаше да се потя по 4-5 часа на мигач а за стоповете да не говорим ... а за ефекта от тези крушчици изобщо не ми се мисли ... виждал съм как светят ... пълна трагедия са ... китайските ментета .... диодите които аз сложих първо че са по 60ст парчето ... 2 са супер ярки ... и трето са по 25 в мигач и по 30 и нещо в габарит .... като пари да не говорим колко идва всичко ... има такива крушки само че с по 20 диода .. които смятам да си купя за мигачите отпред.... диодите са на редове ако не се лъжа бяха 4 реда и светят супер готино и се отразяват много добре в рефлектора на мигача .. а цената беше около 60-70лв... но не стават за нищо друго освен за там ... и след това е и ред на предните габарити с мега ярки диоиди ... 10 вата ... като цената е 60лв ....като че ли сега ще гледам цена - качество .. май ще отговаря ....

Коментар

Нещо много са те засилили по цените. Най мощния светодиод който успях да намеря да се предлага у нас е 44лв. 720lm. ако това ти говори нещо. И светлината от него е съпоставима с тази на фара. И това че слагаш диод примерно с бяла студена светлина зад червен филтър.Каквато в твоя случай се явава пластмасат на стопа примерно е неправилно. Каквито и огромни мощности да слагаш пак ще ти свети слабо. Какъвто ти е цвета филтъра такъв диод слагаш. Да ти го обесня по елементарно. Обикновенната крушка излъчва в целия светлинен спектър. И когато пред нея поствиш някакъв филтър например червен. Той пропуска тази само червената част от спектъра а останалата се поглъща. И за това ти го вигдаш в червено. Останалата сетлина де факто се губи погълната от филтъра . Повече да обеснявам ли или ме разбра. Има всякакви мощни диоди в съответния цвят.
                                BRAVA 1.4 12v - 1998г.

http://vbox7.com/play:124bedab

Коментар

Working...
                                X