А откъде си я купихте тази джаджа за постепенно угасване? /в гр. София/
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Цялостно светодиодно осветление
Collapse
X
-
KbH40 написа:А откъде си я купихте тази джаджа за постепенно угасване? /в гр. София/http://free.bol.bg/dodo155/AlfaRomeo/Punto_JTD_all.JPG
Alfa Romeo 147 07' 1.9 JTDm Q2
FIAT Punto 02' 1.9 JTD
FIAT Punto 99' 1.7 TD
Коментар
-
Така ... стоповете .. все още са в проект ... сваляме ги .. гледаме ги ... и какво измислихме ... частта от рефлектора на стопа примерно ... се изрязва и се маха самия рефлектор ... на негово място се слага платка или пластина с максималното количество диоди което може да побере долепени един до друг така че потока от светлина да се образува от много диоди ...габарита ще е с кръгла такава пластина на която ще има може би около 60 диода ... още не е сигурно точно ... мигача по същия начин ... идеята е вместо светлината от крушката да се отразява от рефлектора .... самия рефлектор да е изграден от диоди това е инфото за сега
Коментар
-
kazan написа:Така ... стоповете .. все още са в проект ... сваляме ги .. гледаме ги ... и какво измислихме ... частта от рефлектора на стопа примерно ... се изрязва и се маха самия рефлектор ... на негово място се слага платка или пластина с максималното количество диоди което може да побере долепени един до друг така че потока от светлина да се образува от много диоди ...габарита ще е с кръгла такава пластина на която ще има може би около 60 диода ... още не е сигурно точно ... мигача по същия начин ... идеята е вместо светлината от крушката да се отразява от рефлектора .... самия рефлектор да е изграден от диоди това е инфото за сега
Коментар
-
Поздравления колега, плафона е станал уникален и си е струвал играчката и загубеното време.Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
-
За стоповете ще направя най-вероятно отделна тема ... но тъй като за сега са само в проект още нищо не мога да кажа и да пратя като снимки ... щом започнем конкретна работа тогава ще разясна подробно ... но първо искам да го премеря 10 пъти че да не стане 7 пъти го режа и все късо идва ... а веднъж отреже ли се рефлектора и разглоби ли се стопа ... връщане назад няма ... и за това трябва да е премислено ще покажа и разкажа най-подробно ... но се надявам да е нещо наистина уникално
Коментар
-
Вече могат да се намерят високояркостни бели светодиоди 3W,5W че дори и 15W на що годе приемлива цена. като със тях ще отпадне цялата дандания по платки съпротивления и т.н. Е има едно чипче за управление но не е проблемно като цена. И като цяло цената ще се получи същата като на варианта с дискретни елементи.Помислете над този вариант на изпълнение.Аз ако не бях приключил с модифицирането бих го направил с такива.
Коментар
-
lov написа:Вече могат да се намерят високояркостни бели светодиоди 3W,5W че дори и 15W на що годе приемлива цена. като със тях ще отпадне цялата дандания по платки съпротивления и т.н. Е има едно чипче за управление но не е проблемно като цена. И като цяло цената ще се получи същата като на варианта с дискретни елементи.Помислете над този вариант на изпълнение.Аз ако не бях приключил с модифицирането бих го направил с такива.Fiat PUNTO 75 SLX
Коментар
-
Аз си купих 3 Ват-ови бели светодиоди, но още имам проблем с пускането им дори на 1 Ват защото имат нужда от охлаждане. Иначе ще заминат много бързо.Купил съм си 6 броя с идеята да ги сложа по тройки за габарити но се оказа че не се събират.По каталог яркоста им при 1Ват е минимум 100 лумена.Наскоро видях 50 Ват-ов светодиод Ама цената ...Ето още един вариант за монтиране на този светодиоден панел ... http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?p=333453#333453В темата има и други светодиодни изпълнения ...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар