Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

качване на биалетки на Браво. ВЕЧЕ КАЧЕНИ А КОЛАТА Е ПАРЦАЛ!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Ето нагледно

П.п Слави при него става дума за другите биалетки твърдите с гумените пръстени ,той не е на шарнир.
    Последна редакция от cs_aleksandar; 01.12.2016, 00:22.
    Карал-Fiat Bravo 1.4 /1.6 Stilo 1.6
    И сега Мръсен дизел. АР 147 1.9 150
    .

Коментар

cs_aleksandar написа: Преглед на мнението
      Ето нагледно

П.п Слави при него става дума за другите биалетки твърдите с гумените пръстени ,той не е на шарнир.
      Правилно, това на снимките са кормилни накрайници, а биалетките са съвсем друго нещо
      Click image for larger version

Name:	new_1334601059_5166.jpg
Views:	1
Size:	3,2 KB
ID:	2094100Click image for larger version

Name:	new_1334600386_7601642.jpg
Size:	3,5 KB
ID:	2094101
      След винаги мъчителното вкарване на тези прословути биалетки ми хрумна да направя ето тази скобаClick image for larger version

Name:	IMG_20161201_152727.jpg
Size:	226,9 KB
ID:	2094102 сложих един стар лагер за по-лесно навиване на гайката, а шайбата за да не опира върешната гривна в планката, идеята е да се позиционира приблизително такаClick image for larger version

Name:	IMG_20161201_152505.jpg
Size:	341,8 KB
ID:	2094103 още не е изпробвана на практика, но надявам се че ще се получи.
      Последна редакция от NikMar; 01.12.2016, 16:41.
      FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
      Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

Май са биалетки на снимката, но от другия тип. На кормилен накрайник стеблото е конус и резбата не е до долу.
        FIAT BRAVO 1,2 16V 2000г.

Коментар

На снимката която съм качил си е баш биалетка, само че тях ги слагат на Мареа.Просто исках да онагледяване какво имаше в предвид Слави
          Последна редакция от cs_aleksandar; 02.12.2016, 09:09.
          Карал-Fiat Bravo 1.4 /1.6 Stilo 1.6
          И сега Мръсен дизел. АР 147 1.9 150
          .

Коментар

А като мойте ясно.
            Ники има позиция за монтаж на шайбите. Двете шайби се поставят с изпъкналото чело една към друга и болта излиза достатъчно за да събере и натягаш.
            Най лесно е да е на подемник за да увитне окачването тогава влиза веднага.
            Аз също брах ядове с такива биалетки от към монтаж ама при мен е по възможно да вдигна колата отколкото да усуча окачването със щангата за да я монтирам.
            Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
            (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
            Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

S_BANKOV написа: Преглед на мнението
              А като мойте ясно.
              Ники има позиция за монтаж на шайбите. Двете шайби се поставят с изпъкналото чело една към друга и болта излиза достатъчно за да събере и натягаш.
              Най лесно е да е на подемник за да увитне окачването тогава влиза веднага.
              Аз също брах ядове с такива биалетки от към монтаж ама при мен е по възможно да вдигна колата отколкото да усуча окачването със щангата за да я монтирам.
              Пробвали сме всякакви варианти, на подемник с двете освободени наистина влизат, но поставянето на долния тампон и завиването на гайката е винаги мъка, моите наистина са с обърнати шайби и така е най-лесно, но интересно защо ги продават с изпъкналото на шайбите навън от гумите, някой не са съгласни с обръщането и зорът е доста голям, та затова направих тази скоба, ще видим при следващите дали съм познал. Колкото до тези сферични биалетки, не бях виждал такива, но човек се учи докато е жив.
              Последна редакция от NikMar; 02.12.2016, 14:24.
              FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
              Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

Коментар

На Мареа/Стило биалетките са с шарнири, като показаните. Не се захващат за носача, а за амортисьора.
                1990 TEMPRA SX 1.4 Carb

Коментар

Working...
                X