Марката на спрея е Motip. При мен имаше едно зачудване, когато и смачкаш гъста не тръгваше веднага, а се замисляше. След като изчистих мапа и дебитомера този проблем изчезна и колата започна да върви по-добре от преди
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с Айсин на Крома
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Здравейте колеги, видях темата и реших и за напиша нещо за тази кутия. Карам от половин година Опела Астра H 1.9cdti със този 6 степенен автоматик. И при мен като я купих и колата се оказа че рита на 3 и 4 предавка и то само като загрее напълно, сменях масло, софтуер и нищо не помогна. Накрая разглобих цялата скоростна всичко беше ок, дори на фрикционните дискове си стоят серийните номера, турбината я занесох на тест в Джемини ок е, така че си купих нов мозък от Англия ebay за 418 паунда и утре колата ще е готова и ще пиша. Също да кажа че първо промивах мозъка с корсалин, имаше подобрение но пак си риташе. За мен щом рита е мозък и само нов, всички майстори дето ходих и звънях повече от 10 бяха казаха мозък само нов, всичко друго е пари на вятъра. За разтоварването и това казват че така си разтоварва без да минава на N и не трябва ръчно да се слага N че пада налягането и се скапава скоростната. Ето тук може да прочетете общо взето цялата история с тази скоростна. Всички казаха че няма вариант скоростна да не и се сменя маслото, въпреки че ако не било сменяно много километри примерно над 150К имало риск да излезе някой проблем. Аз лично сменям и ще сменям и друг автоматик ако си взема. Тоза за софтуерното изключване на разтоварването на D в Дженеръс ауто не ми го предложиха, то в офицялните сервизи май много и не разбират от автоматици, че каза че не ремонтират а само носят на сервизи за автоматици. http://www.opelclub.bg/index.php?sho...202543Дано да съм бил полезен.
Коментар
-
Погледни тази тема:http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=114957В този ред на мисли ти къде си сменял маслото и по какъв принцип ти го смениха?A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Моето масло е сменяно по стандартния начин и двата пъти, източва се 3.5 литра и се наливат нови. Въпреки че не се сменя цялото, ефект определено има ако старото е много зле. Правих го в обикновени сервизи цената и двата беше окол 120 лв (масло+работа). Но ако мозъка е заминал няма да помогне, а при колегата съм почти сигурен, че това му е случая. Тоя филтър на тая скоростна е заврян да не обяснявам къде, майстора я разглобяваше към 1 час, че преглеждаше и всяка част дали е ок, докато стигне до тоя филтър.
Коментар
-
За мен точно тук има подводен камък.Въпрос - какво правим ако в кутията е имало по-малко масло от необходимото?Точно за това е и тази пробка на 2 нива, за да може да се хване реалното ниво на маслото, което трябва да се добави.Ама навсякъде разправят - излизваме 2 литра и добавяме толкова. И ако са липсвали още 2 литра?A20DTH ЖТД ама не баш
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
кола
Тук има таблица кой модел на коя кола е http://www.transakpp.ru/232/main/aisin-akpp/tf80sc.html
Коментар
-
BO написа:За мен точно тук има подводен камък.Въпрос - какво правим ако в кутията е имало по-малко масло от необходимото?Точно за това е и тази пробка на 2 нива, за да може да се хване реалното ниво на маслото, което трябва да се добави.Ама навсякъде разправят - излизваме 2 литра и добавяме толкова. И ако са липсвали още 2 литра?Fiat Croma 1.9 16v Mjet автомат
Коментар
-
noriaga написа:BO написа:За мен точно тук има подводен камък.Въпрос - какво правим ако в кутията е имало по-малко масло от необходимото?Точно за това е и тази пробка на 2 нива, за да може да се хване реалното ниво на маслото, което трябва да се добави.Ама навсякъде разправят - излизваме 2 литра и добавяме толкова. И ако са липсвали още 2 литра?A20DTH ЖТД ама не баш
Коментар
-
BO написа:noriaga написа:BO написа:За мен точно тук има подводен камък.Въпрос - какво правим ако в кутията е имало по-малко масло от необходимото?Точно за това е и тази пробка на 2 нива, за да може да се хване реалното ниво на маслото, което трябва да се добави.Ама навсякъде разправят - излизваме 2 литра и добавяме толкова. И ако са липсвали още 2 литра?Fiat Croma 1.9 16v Mjet автомат
Коментар
-
Ако мога да попитам тука нещо не по темата,ама пак за същото .Попитал съм и в други форуми незнаят .Специално към БО щото и той имаше БМВ.Маслото в скоростната кутия(ръчна) на БМВ-то я дават по каталог да събира 1.1 литра? Казват,че е за целия живот на кутията и не се сменя маслото.Но,аз лично като се наврях под колата и видях,че е хвърляло по малко от опашката на кутията.Отворих пробката и от там източих в шише не повече от 300-400 грама черно масло миришещо на изгоряло .Отидох до магазина и купих масло МАННОЛ 75/90 един литър за 13лв.....http://avtopolis.net/bg/maslo-transm.........След като го налях не почувствах по-леко да се движи скоростния лост.Дори напротив като се засиля примерно и я пусна по инерция после като искам да включа 5-та скорост тя се включва с хъркане .Като подам междинна газ и включа 5-та влиза без проблем.Във форума на БМВ,а и не само там казват,че смениш ли оригиналното масло на кутията после няма оправия.Трябвало да се слага само оригинално масло на БМВ.Ходих до представителството на БМВ в Бургас и ми показаха една прзна туба 5-литрова на БМВ без по нея да пише вискозитет или други някакви спецификации.За в момента нямали такова масло в наличност иначе литъра му струвал 50лв .Имам ли повод за притеснения относно скоростната кутия докато другата седмица докарат масло и да го сменя? Благодаря предварително на отзовалите се.EX...Fiat Marea JTD 150+ Сега Опел Вектра 1.6 16в и Мазда Трибют 2.0 бензин/газ
Коментар
-
Нямаш повод за притеснение. Карай така докато дойде оригинално масло. И наистина има разлика от оригиналното БМВ масло и всяко друго на пазара.И по спецификация мисля, че на повечето Е46-ци (мисля ти беше с такава) събират 1.6 литра масло. Но нормално си пълниш до отвора за преливане.Явно го пълнят с една вълшебна присадка, масово известна в този форум. Но да кажа, че и това не е така, защото дори с тази присадка (пробвано е), то никое масло пак не включва така, както оригиналното масло. :D За това винаги има разлика в скоростите на БМВ и всички останали. В БМВ-то усещаш всяка предавка колко мазно влиза и как превключваш, а всички останали коли лоста е винаги един такъв, неутрален и обикновено трудно влизащ.За жалост заради цената на маслото на БМВ, то малко хора го сменят с оригинално такова и в последствие БМВ-то просто заприлича на масовите автомобили в тази насока.A20DTH ЖТД ама не баш
Коментар
-
BO написа:Нямаш повод за притеснение. Карай така докато дойде оригинално масло. И наистина има разлика от оригиналното БМВ масло и всяко друго на пазара.И по спецификация мисля, че на повечето Е46-ци (мисля ти беше с такава) събират 1.6 литра масло. Но нормално си пълниш до отвора за преливане.Явно го пълнят с една вълшебна присадка, масово известна в този форум. Но да кажа, че и това не е така, защото дори с тази присадка (пробвано е), то никое масло пак не включва така, както оригиналното масло. :D За това винаги има разлика в скоростите на БМВ и всички останали. В БМВ-то усещаш всяка предавка колко мазно влиза и как превключваш, а всички останали коли лоста е винаги един такъв, неутрален и обикновено трудно влизащ.За жалост заради цената на маслото на БМВ, то малко хора го сменят с оригинално такова и в последствие БМВ-то просто заприлича на масовите автомобили в тази насока.EX...Fiat Marea JTD 150+ Сега Опел Вектра 1.6 16в и Мазда Трибют 2.0 бензин/газ
Коментар
-
Не наливай ДАП-аджийско масло в лек автомобил.Не наливай друго масло в скоростите. С диф-а може да си правиш повече експерименти, но не е препоръчано. 99.9% не си с шпер.Изчакай си маслото и си го налей.A20DTH ЖТД ама не баш
Коментар
-
Изчитайки внимателно темата във Волво форума смятам, че смяната не е толкова проста. Може и сам човек да направи но не е като смяна на двигателно масло. Също не е задължително да се прави с машина.Но въпроса, който noriaga и BO поставят остава валиден. Нещо нищо не ми идва в главата за да се разбере колко точно масло е имало и дали е достатъчно ново налятото или не.Ако някой се сети нещо, да каже. Ще чета с интерес.
Коментар
-
BO написа:Не наливай ДАП-аджийско масло в лек автомобил.Не наливай друго масло в скоростите. С диф-а може да си правиш повече експерименти, но не е препоръчано. 99.9% не си с шпер.Изчакай си маслото и си го налей.EX...Fiat Marea JTD 150+ Сега Опел Вектра 1.6 16в и Мазда Трибют 2.0 бензин/газ
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар