Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Странни аномалии с ТД100???

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Странни аномалии с ТД100???

Здравейте скъпи колеги, днес ми се случи следната интересна случка... карам си аз колата (fiat brava 1.9TD100) и спирам на един светофар... светва зелено и тръгвам 1-а 2-ра и изведнъж оборотите растат колата забива муцуната... давам 3-а зацепва и пак изведнъж някъде към 1600-2000 оборота забива муцуната... от там пак 2-ра нормално после 3-а и така без проблем... интересното е че се случва спонтанно когато си реши... случва ми се от 1-2 дена... иначе не усещам разлика във вървенето.. нещо друго което ми прави впечатление е, че понякога, но само по някога когато стоя и чакам на светофар колата за секунда притриса леко...оправя се и след малко пак притриса леко... не е винаги случва се понякога без значение дали е загряла или не...ако някой има представа дали 2-те неща са свързани или не... нека да ми пише...Благодаря на отзовалите се предварително.
    Fiat Brava TD100

Това с качването на оборотите прилича на въздух в сиситемата.
    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Tornado написа:
      Това с качването на оборотите прилича на въздух в сиситемата.
      Колега Tornado ... получава се следното... колата спира да ускорява докато същевременно аз увеличавам натиска в/у педала на гаста и оборотите се вдигат но колата не ускорява а се носи по инерция... но това е в кратък интервал от време... подавам няколко пъти газ, но без промяна чак когато сменя скоростите от 3-та на 2-ра или както и да било тогава се оправя...
      Fiat Brava TD100

Коментар

Ако правилно разбирам - форсира, но не ускорява. Съединител?

Коментар

naskobg написа:
          naskobg точно така става... форсира, но не ускорява... и моите съмнения сочат на там... знам само че жилото на съединителя е било сменяно... за сания съединител незнам нищо иначе педала на съединителя е доста твърд нямам си идея защо... нормално ли е ако е съединител да го прави само понякога???а нещо относно лекото придърпване??
          Fiat Brava TD100

Коментар

spooni написа:
            naskobg написа:
            naskobg точно така става... форсира, но не ускорява... и моите съмнения сочат на там... знам само че жилото на съединителя е било сменяно... за сания съединител незнам нищо иначе педала на съединителя е доста твърд нямам си идея защо... нормално ли е ако е съединител да го прави само понякога???а нещо относно лекото придърпване??
            Тръгне ли, го прави. Първоначално при по-големи натоварвания. На един колега му придърпваше. Смени само феродовия диск и сега е О. К.

Коментар

naskobg написа:
              spooni написа:
              naskobg написа:
              Тръгне ли, го прави. Първоначално при по-големи натоварвания. На един колега му придърпваше. Смени само феродовия диск и сега е О. К.
              Сега като се замисля, когато съм сам в колата или с приятелката ми не ми се е случвало... , но ако има 3-ти човек се случва... хм... лоша работа...и то не винаги.. а понякога
              Fiat Brava TD100

Коментар

относно въпроса за придърпването??? някой има ли идея от какво може да са тези хаотични и спонтанни придърпвания когато колата стои на едно място??
                Fiat Brava TD100

Коментар

Без да я пипаш, и придърпва? Така ли?

Коментар

naskobg написа:
                    Без да я пипаш, и придърпва? Така ли?
                    Да.. спирам на светофар и докато чакам да светне зеленото понякога усещам леко притрисане... без да пипам каквото и да било без да има каквито и да било консуматори включени по инсталацията... нищо бе... стоя си чакам си и притриса отвреме на време хаотично
                    Fiat Brava TD100

Коментар

Тресе или придърпва?

Коментар

naskobg написа:
                        Тресе или придърпва?
                        притриса...
                        Fiat Brava TD100

Коментар

Здравейте на всички пак... тъй като бях чел някъде из форума как да си проверим съединителя дали е за изхвърляне... днес слязох пред блока паркирах колата с/у един тротоар включих на 2-ра и почнах да отпускам съединителя лека полека и колата изгасна... повторих същото нещо с 3-та и пак загасна... после пак с 2-ра и пак загасна даже ако беше малко по-нисък бордюра щеше да си се качи без газ на него... След тази проба да отпиша ли проблеми със съединителя или все пак да си имам 1-о на ум???
                          Fiat Brava TD100

Коментар

С повече газ колега ,не я жали .Можеш да дръпнеш и ръчната-изгасне ли не е съединител.

Коментар

Kroko61 написа:
                              С повече газ колега ,не я жали .Можеш да дръпнеш и ръчната-изгасне ли не е съединител.
                              Колега Kroko61 послушах съвета ти.. и тъй като колата беше качена на един тротоар пуснах задните гуми от бордюра и тигава чак дръпнах ричната, за да съм сигурен че няма да изтърве, и че ще е закотвена на едно място.. след това запалих.. дадох на 1-а дадох пълна газ отпуснах съединителя оборотите паднаха и колата загасна.. повторих операцията още веднъж за да съм сигурен и пак загасна...ами сега????.....
                              Fiat Brava TD100

Коментар

Working...
                              X