Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Странни аномалии с ТД100???

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Сега пробвай и на 5-та.
    Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"

Коментар

Провери пътя на жилото на съединителя. То трябва да минава по точно определен начин, имало е и други хора с проблемен съединител и след правилно монтиране на жилото, проблемите изчезват. Най-лесно ще да е да сравниш с на някой колега, който няма проблем и е с двигател като твоя.

Коментар

Най вероятно е от жилото. Но погледни дали не се омаслява съединителя. Т.Е. да не тече от семеринга на скоростната кутия и като се омасли да буксува и после като изсъхне маслото да се оправя. Това имах в предвид.
        Fiat Marea TD100

Коментар

iuly_vn написа:
          Най вероятно е от жилото. Но погледни дали не се омаслява съединителя. Т.Е. да не тече от семеринга на скоростната кутия и като се омасли да буксува и после като изсъхне маслото да се оправя. Това имах в предвид.
          Днес преди да закарам колата на бояджия пробвах с 5-тата предавка.. колата пак загасна...и така спокоен запалих и тръгнах към бояджията.. ОБАЧЕ !! проблема пак се появи... почна да зачестява и не ми харесва нещо!пак спирам на една пресечка и като тръгвам давам 1-а после 2-ра.. зацепва и ХОП!!! губя ускорение звука на двигателя се изменя (започва да се чува нещо като стържене) давам 3-та и колата продължава... на следващия светофар без проблеми и така чак до майстора...колега iuly_vn каде точно е тоя семеринг.. отгоре вижда ли се или трябва да лягам от доло.. не мога да видя тай като колата не е при мен както вече стана ясно от по-горе... ????
          Fiat Brava TD100

Коментар

Съединител не е. Променя ли си звука мотора при това претрисане? Падане за момент на оборотите и тн...

Коментар

Kroko61 написа:
              Съединител не е. Променя ли си звука мотора при това претрисане? Падане за момент на оборотите и тн...
              при притрисането не нищо(говорим за притрисането докато чакам светофара което се появява когато си иска) просто все едно намалява притока на гориво за момент и това е...но про проблема със скоростите определено звука е плашещ...
              Fiat Brava TD100

Коментар

spooni написа:
                Kroko61 написа:
                при притрисането не нищо(говорим за притрисането докато чакам светофара което се появява когато си иска) просто все едно намалява притока на гориво за момент и това е...но про проблема със скоростите определено звука е плашещ...
                МОЖЕ БИ ИМА СЪВСЕМ ЛЕК СПАД НА ОБОРОТИТЕ, НО НЕ СИ ЛИЧИ ПО ОБОРОТОМЕРА САМО ПО ЗВУКА, НО ЗА МНОГО КРАТЪК ИНТЕРВАЛПРИТРИСАНЕТО ТРАЕ НЕ ПОВЕЧЕ ОТ 1-А СЕКУНДА.. ПРОСТО "ТРРРТ" И ТОВА Е :PПисането с големи букви не е препоръчително.Приема се като повишен тон/викане/"Модераторски екип на fiat-bg.org"
                Fiat Brava TD100

Коментар

Проблема явно е комплексен. Не само от едно място. Пиши какво е станало като си я прибереш.
                  Fiat Marea TD100

Коментар

iuly_vn написа:
                    Проблема явно е комплексен. Не само от едно място. Пиши какво е станало като си я прибереш.
                    Май цялата кола е един голям ПРОБЛЕМ!!!
                    Fiat Brava TD100

Коментар

Провери за всеки случай да не ти се запушва отвора /отпред в средата/ за засмукване на чист въздух , от парчето/връхчето/ на тапицерията на капака на двигателя.
                      BRAVA TD100 ELX `98

Коментар

bobis написа:
                        Провери за всеки случай да не ти се запушва отвора /отпред в средата/ за засмукване на чист въздух , от парчето/връхчето/ на тапицерията на капака на двигателя.
                        bobis не е това.. защото моя целия капак го няма от пред т.е. колата смуче въздух от широката тръба която се закача за капака който стои в предната част над бронята.. ето и снимка за да уточня ...
                        Прикачени файлове
                        Fiat Brava TD100

Коментар

Колеги... направо вече ми се реве! Еба*и тъпата кола!Да ви разкажа случката да добиете представа...Отивам днес при майстора да си вземам колата... и трябваше да я преместя лека в страни.. паля и като се почна едно лудо тракане което ту изчезва ту се появавя.. сякаш някое бутало се опитва да напусне ДВГ-то ... аз и хората наоколо онемяхме.. викам си ужасс!!От там паля.. и това стържене и тракане се появява когато си поиска.. дори и когато колата е в покой и стои на светофара пристържва и продължава нормална работа.. дори забелязах че задържа обороти на около 1400 за момент.. натиснах я повече и когато вече бях на четвърта и освободих от скорост оборотомера си остана на 1400 и неискаше да пада а звука беше така познатия до болка чукащо-стържещт после катос спрях на светофара пак се успокои... когато се прибрах я оставих да поработи.. и усетих вибрации откъм двигателя.. загуба леки придърпвания(все едно някой се намества на седалката в колата) загуба на мощност и тук там стържещ звук...МНОГО МОЛЯ ХОРАТА С ПОВЕЧЕ ПОЗНАНИЯ ОТНОСНО НАШАТА МАРКА КОЛА.. ДА ДАДЪТ ПРЕДПОЛОЖЕНИЯ НЯКАКВИ...аз няма да казвам какво се съмнявам за да не влияя с мнението си но хора мн ми дойде вече!!!
                          Fiat Brava TD100

Коментар

Колега за колко пари я взе тая кола и от къде?
                            Ex: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI

Коментар

Аз залагам на клапан авансатора.От него двг си променя така работата.
                              Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                              Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

аз пък залагам ,че "майсторите" олигофрени в Б-я,повече ще ти развалят колата отколкото да я оправят,намери ЕДИН човек(сервиз),на който да нзаеш,че имаш вяра и го остави да ти оправи колицата! Аз засега не съм ползвал услугите на никой за марийка,но чувам само добри думи за един човек и завбъдеще смятам ако се наложи само неговите услуги да ползвам!!! Вече се опарих с предната си кола,като човека който ми праи основен ремонт на ДВГ(не знам колко го направи защото тая кла така и не тръгна повече като хората) после го накарах да ми смени бензинова помпа и той ми демонтира поплавъка за горивото,твърдейки,че ТОВА е помпата!!! Аман от некадърници
                                ex.Мареа ТД100

Коментар

Working...
                                X