Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Решение за трудното първоначално палене на 1.4бензин

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

@PM_u_bo, Преди година още, смених помпата в резервоара, с чисто нова.
    А всичко , което написах относно релето, буксата и кабелите е проверено и тествано от мен.
    А и няма как, при всички ползватели на 1,4 мотор, да им сдава багажа , плюсовия кабел до помпата.
    Релето да има нагар , да не лепи, и да не прави добър контакт- Да.
    Но и при топлия старт, би трябвало да има поне малък проблем с паленето.
    Доста изчетох по чужди форуми, и странното е ,че все още не са намерили решение.А там както и у нас, става въпрос за много
    сменени здрави части, на проба-грешка.

Има един тест , които ще пробвам тези дни, и ако има ефект ще пиша, какво е станало,
    и ще го дискутираме тук !
    Последна редакция от lolo_22; 31.08.2022, 22:01.

Коментар

lolo_22 написа: Преглед на мнението
      @PM_u_bo, Преди година още, смених помпата в резервоара, с чисто нова.
      А всичко , което написах относно релето, буксата и кабелите е проверено и тествано от мен.
      А и няма как, при всички ползватели на 1,4 мотор, да им сдава багажа , плюсовия кабел до помпата.
      Релето да има нагар , да не лепи, и да не прави добър контакт- Да.
      Но и при топлия старт, би трябвало да има поне малък проблем с паленето.
      Доста изчетох по чужди форуми, и странното е ,че все още не са намерили решение.А там както и у нас, става въпрос за много
      сменени здрави части, на проба-грешка.

Има един тест , които ще пробвам тези дни, и ако има ефект ще пиша, какво е станало,
      и ще го дискутираме тук !
      Тоест не е мерено налягане в рейката.
      Иначе очевидно то е точно по спецификация. Измерено с усет и логика.

Коментар

PM_u_bo написа: Преглед на мнението

...
        Последна редакция от lolo_22; 01.09.2022, 00:21.

Коментар

Като как налягането не е наред само при първо палене,при сменена помпа с кошницата в която е регулатора и без промяна спрямо старата кошница с помпа в която е регулатора? Въпрос към знаещите. И още един въпрос защо колата пали от първия път когато се кара на бензин?

Коментар

този регулатор не се ли намира по бензиновите пътища около колектора, както на други коли?
            ​​​​​​​
            Click image for larger version

Name:	fuel reg2.jpg
Views:	382
Size:	257,4 KB
ID:	2757258

Click image for larger version  Name:	fuel reg.jpg Views:	0 Size:	13,2 KB ID:	2757256
            Прикачени файлове
            Последна редакция от Optimst5; 01.09.2022, 11:27.

Коментар

Щом ми задаваш подобен въпрос, ясно ми е колко си в час !
              Няма ли да ме питаш за дюзи, свещи и т.н ....?

Коментар

Optimst5 написа: Преглед на мнението
                този регулатор не се ли намира по бензиновите пътища около колектора, както на други коли?

Click image for larger version  Name:	fuel reg2.jpg Views:	0 Size:	257,4 KB ID:	2757258

Click image for larger version Name:	fuel reg.jpg Views:	0 Size:	13,2 KB ID:	2757256
                Горивните системи са два вида,еднопроводна и двупроводна. Познайте коя и защо се ползва в последно време по-често? Та към въпроса ,регулатора е в кошницата която държи помпата и системата е еднопроводна. При смяна на помпа с кошница дефакто е сменен регулатора. За да се убедите погледнете кошницата и вижте колко входа(изхода) има.
                Дори да речем че има проблем с регулатора и не дава подходящото налягане ,защо се случва само сутрин при първо палене,а не след два, три,четири часа престой? При tjeta е двупроводна и нещата са други,както и налягането е по-високо. При 1,4 90 коня е еднопроводна. Друго интересно нещо е ,защо това е единствения параметър(налягането на горивото),който не се мери с датчик. На дизелите например се мери.Пак към знаещите е въпрос това,аз само питам.
                Това е бензинова рейка за 1,4 90 коня,моля да ми нарисуват(знаещите)къде точно е монтиран регулатора. Защото съветите за мерене на налягане на гориво са към собственик на 1,4 90 коня,със сменена кошница с бензинова помпа. Нито усет нито логика
                Click image for larger version  Name:	IMG_20220901_120118.jpg Views:	0 Size:	8,5 KB ID:	2757263
                Последна редакция от kiriluz1; 01.09.2022, 14:16.

Коментар

понеже и аз се замесих в темата с моя t-get, е станало объркване, за което се извинявам. Просто видях че има отворена тема и писах в нея

Коментар

Optimst5 написа: Преглед на мнението
                    понеже и аз се замесих в темата с моя t-get, е станало объркване, за което се извинявам. Просто видях че има отворена тема и писах в нея
                    При теб налягането на горивото е 4 бара защото заради турбината във всмукателния колектор имаш надналягане а при атмосферния двигател има вакуум при атмосферните е 3 бара. Еднопроводна се използва ,защото е по-евтина и лесна за изпълнение,но при теб изискванията за налягането са по-високи , и затова имаш отделно регулатор и си с двупроводна. Т.е. имаш маркуч за обратен бензин. Иначе няма проблем ,нали затова питаме,за да получаваме отговори.
                    Последна редакция от kiriluz1; 01.09.2022, 14:48.

Коментар

Щом ми задаваш подобен въпрос, ясно ми е колко си в час !
                      Няма ли да ме питаш за дюзи, свещи и т.н ....?
                      Щях да питам други неща , но внезапно осъзнах, че не съм в час и това е излишно. Извинявай, че ти загубих времето.
                      Абсолютно невъзможно е новата помпа да има някакъв дефект. Това е нечувано. Пък за другите невъзможни неща осъзнах, че не съм в час за да разправям. Само ще чета вече.
                      Последна редакция от PM_u_bo; 02.09.2022, 18:21.

Коментар

Щях да питам други неща , но внезапно осъзнах, че не съм в час и това е излишно. Извинявай, че ти загубих времето.
                        Абсолютно невъзможно е новата помпа да има някакъв дефект. Това е нечувано. Пък за другите невъзможни неща осъзнах, че не съм в час за да разправям. Само ще чета вече.
                        Не бе човек! Просто наистина питам каква е логиката да имаш проблем с налягане на гориво само с първо палене при стара и нова помпа. Ако не е наред помпата или регулатора проблема би трябвало да е след всеки по-дълъг престой. А иначе при бензиновите двигатели при тези Фиати налягането на гориво не се мери с датчик,тъй като сравнително рядко там се явяват проблеми и ЕКУ с наличните датчици успява да компенсира малки отклонения. Всъщност това е единствения параметър който се смята за константа,това не значи че и там не се появяват проблеми ,но честотата е пренебрежимо рядка за да се наливат пари в датчик налягане на гориво. Просто и производителите си правят сметката. Иначе добре нека колегата премери налягането на горивото и да каже какво е, но доколкото знам тази кола и собственика и са ми познати и тя повече от месец след ресетване и добавка за бензин палеше идеално ,но я караха само на бензин, затова смятам че няма проблем с помпа и регулатор .
                        Минал съм по целия път с непаленето включващ и мерене на налягането на горивото и съм сигурен че проблема е само и единствено ГИ който не е с ОБД контрол. Смятам че най лесният начин за траен ефект е след ресетване да се направи колата когато е на газ да е прекъснат сигналният кабел на ламбда сондата или емулатор на ламбда сонда. Ако смяташ че греша кажи? И без това на газ никога(освен ако ГИ не е с ОБД) сместа не може да е като на бензин.
                        Последна редакция от kiriluz1; 02.09.2022, 20:43.

Коментар

Направих теста, за който бях писал по-нагоре.
                          Има положителен резултат.
                          Сега , държа да отбележа , че това е при мен и резултат имаше.Не твърдя, че при всички е така.
                          Какво направих:
                          1.Закачм диагностиката- виждам че темепратурата на антифриза е 15 градуса.Външна t- 18 C.
                          2.Имам под ръка , температурен датчик( да не се отвива този на колата, че ще изтече антифриз),
                          и със Спрей за замразяване , пръскам по резервния датчик.
                          3. Поглеждам диагностиката, показва -5 градуса.
                          4.Паля колата, и стартира от раз, без каквито и да е missfirе- и, прекъсвания ,гаснения и т.н.От Раз , както трябва да си е.
                          Коментарите и идеите оствам на вас.

Коментар

Аз бих повторил теста поне три пъти за да съм сигурен че е така. Стратегията на палене при температури от 15 градуса надолу е различна.
                            Click image for larger version  Name:	fetch (1080×2400).jpg Views:	0 Size:	681,4 KB ID:	2757314
                            Последна редакция от kiriluz1; 07.09.2022, 19:14.

Коментар

1.Закачм диагностиката- виждам че темепратурата на антифриза е 15 градуса.Външна t- 18 C.
                              аз съм гледал показанията, последния път климатроника показваше 19 а темп датчик 20. И малката разлика ме отказа да тествам колата с откачена букса, каквито съвети срещнах в интернет. Също мненията там бяха че при смяна на датчика проблема продължава след кратко затишие. Но се радвам че при теб има положителен ефект

Коментар

Направих теста, за който бях писал по-нагоре.
                                Има положителен резултат.
                                Сега , държа да отбележа , че това е при мен и резултат имаше.Не твърдя, че при всички е така.
                                Какво направих:
                                2.Имам под ръка , температурен датчик( да не се отвива този на колата, че ще изтече антифриз),
                                и със Спрей за замразяване , пръскам по резервния датчик.
                                3. Поглеждам диагностиката, показва -5 градуса.
                                4.Паля колата, и стартира от раз, без каквито и да е missfirе- и, прекъсвания ,гаснения и т.н.От Раз , както трябва да си е.
                                Коментарите и идеите оствам на вас.
                                В кой град си? Прогнозирам, че ако направиш водородно почистване - ще се оправи за момента.

Коментар

Working...
                                X