Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

повдигане на предница на Марея 1.9 тд

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

повдигане на предница на Марея 1.9 тд

Здравейте колеги аз съм нов във форума .Търся мнения ипрепоръки от колеги които са се справили с ниската Марея и опира на много неравности по пътя. Благодаря предварително!

Колата не е ниска, ако имаш така наречения "нож" той е извит дъговидно към земята - умишлено е направен така. Но ако искаш все пак да я вдигнеш, мисли за други пружини евентуално.

Коментар

Аз си вдигнах задицата, като си сложих между калориите на пружините тампони от магазин за руски автомобили части на ул. Козлодуй за 14 лв. мисля че бяха.

Коментар

Тия тампони стават само за повдигане на задницата.Опред нови амортисьори и пружини.

Коментар

В стария форум Торнадо има тема за повдигане отпред и отзад с подложки на ТД 100 комби.
          Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power

Коментар

Мой познат повдигна неговата Мареа с подложки на тампона на макферсона. За подложки използва железата от стари тампони. Мога да попитам как точно я е направил като се прибера към морето.
            Моята кола се вдигна малко след като смених предните амортисьори, но в сравнение с подложките разликата е значителна. Въпреки че на моменти съм съжалявал, че нямам една идея по-висока кола, не бих тръгнал да правя подобни изпълнения. Щом хората са я направили така, имало е защо.

Senza cuore saremmo solo macchine.... SKODA Yeti Adventure 2.0TDI 4x4 / FIAT Bravo Sport 1.9 MultiJet 16V / ex. FIAT Marea Weekend TD100

Коментар

Омекнали са пружините. И през черни пътища съм минавал, не ми се е случвало да опре.

Коментар

Имам пружини от 5 цилиндрова, предни.
                Мисля, че ще ти свършат работа за повдигане.
                Пуснал съм ги в раздел продава авточасти.
                1990 TEMPRA SX 1.4 Carb

Коментар

Колега имам Марея комби 1,6 16V която е повдигната по два начина.1 гуми 185/70/14 отпред и отзад. 2 подложки от лада между задните пружини и моста. Направих опит да повдигна и предницата с подложки но се появи следния проблем-гумите застават наклонени с горния край навън и губиш сцепление и сходимост.Има начин да се коригира като се фрезоват отворите на шенкела за присъединяване към макферсона но се отказах от тази идея понеже при сегашното повдигане устойчивостта доста намаля , а и като запален рибар две лета подред я подлагам на нечовешки офроуд и досега нямам никакви поражения.Така че търси оптимален вариант, а не лифт до безкрай.!!!!
                  koce73 , Fiat Marea Weekend 1.6 16V 1997 специално пригодена за тежък терен , отскоро и Subaru Forester 2.0 2005 за още по-тежък терен 0895747442

Коментар

vnukata написа: Преглед на мнението
                    Колата не е ниска, ако имаш така наречения "нож" той е извит дъговидно към земята - умишлено е направен така. Но ако искаш все пак да я вдигнеш, мисли за други пружини евентуално.
                    Колата уникално ниска (тд 100).... И като за капак болта на картера така стърчи, че закачиш ли го се кърти целия картер много яко... Говорим за парче колко ябълка....
                    Закача се навсякъде дори и по малки дупки особено прелези и бордюр (при опит за паркинг)... А ако си в село като моето и пътя ти е 1 метра по висок от двора и там... вземай ръчната количка и лопатата и прави писта... Щото болта ти е на няма и цигарена кутия и някой бордюр ще го прилапа....

Моя е препяван да не оре така славно.... Болта ми е отзад и малко нагоре..
                    https://goo.gl/photos/BbDFQzwPEqqSDzfu8

За вдигането... Говориха ми са подложки на пружините... Както и по високи гуми....
                    Ама някой каза да сложиш от 2.4 те трябва да са по корави... Но се консултирай с майстор той ще каже какво може да се направи....

Коментар

Константинов написа: Преглед на мнението
                      Колега имам Марея комби 1,6 16V която е повдигната по два начина.1 гуми 185/70/14 отпред и отзад. 2 подложки от лада между задните пружини и моста. Направих опит да повдигна и предницата с подложки но се появи следния проблем-гумите застават наклонени с горния край навън и губиш сцепление и сходимост.Има начин да се коригира като се фрезоват отворите на шенкела за присъединяване към макферсона но се отказах от тази идея понеже при сегашното повдигане устойчивостта доста намаля , а и като запален рибар две лета подред я подлагам на нечовешки офроуд и досега нямам никакви поражения.Така че търси оптимален вариант, а не лифт до безкрай.!!!!

И аз така виках на гумаджията (на 70/75) ама той каза че няма да стане ще закачат и взех на 65....

По книга е дават с 175/70

http://www.auto-data.net/bg/?f=showCar&car_id=7213

Ето ги наложени една до друга.
                      https://www.tacomaworld.com/tirecalc...5r14-185-65r14

Коментар

Колега , няма да закачат никъде , но има една уловка че не можеш да поставиш стандартни вериги за сняг , ако ти се наложи.Утре ще гледам да кача снимки на мойта Марийка за да видиш как стои.
                        koce73 , Fiat Marea Weekend 1.6 16V 1997 специално пригодена за тежък терен , отскоро и Subaru Forester 2.0 2005 за още по-тежък терен 0895747442

Коментар

Константинов написа: Преглед на мнението
                          Колега , няма да закачат никъде , но има една уловка че не можеш да поставиш стандартни вериги за сняг , ако ти се наложи.Утре ще гледам да кача снимки на мойта Марийка за да видиш как стои.
                          Какви са твойте 185/70 или 75 ???

Коментар

Както по-долу писах 185/70 R14

Коментар

rangel88 написа: Преглед на мнението
                              И аз така виках на гумаджията (на 70/75) ама той каза че няма да стане ще закачат и взех на 65....

По книга е дават с 175/70

http://www.auto-data.net/bg/?f=showCar&car_id=7213

Ето ги наложени една до друга.
                              https://www.tacomaworld.com/tirecalc...5r14-185-65r14
                              Летните ми гуми са 185/65/14. Зимните са 175/70/14 - с тях става една идея по-висока.

Senza cuore saremmo solo macchine.... SKODA Yeti Adventure 2.0TDI 4x4 / FIAT Bravo Sport 1.9 MultiJet 16V / ex. FIAT Marea Weekend TD100

Коментар

Working...
                              X