Здравейте. Понеже не знам как трябва да е със сменена спирачна течност, нека ви попитам тук. Отидох на майстор да ми сменят спирачната течност, закупих на Delphi за 10 лева някаква. Преди да му я дам, педала на спирачката беше малко твърд, след смяната омекна доста. В момента трябва да натисна с 5-6 см повече педала, за да може точилата да забият. Направо ми беше странно като я взех, натискам я със старата усет, тя не спира, а продължава да върви. Освен, че омекна педала и трябва повече да го натискаш вече, забелязах друго, което преди го нямаше. В момента мога на място да помпам спирачката, а тя да издава един такъв пъшкашт звук. Пред не го можеше това, затова го споменавам. Нормален ли ми е случая?Допълнено заглавие.Модераторски екип на fiat-bg.org
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Промяна в хода на педала след смяна на спирачна течност
Collapse
X
-
Е, на такъв я карах уж. На канал ли се обезвъдушава по принцип? Или може както си е паркирана пред блока? Малко обяснение как става точно? 4-три пробки ли са, които трябва да се развият? Отварям казанчето със спирачна течност, качвам един в колата, и развивам от задно дясно пробка, докато онзи в колата помпа и при мен не шурне чиста течност без мухрчета и завивам? И така на всички 4-те колела? Така ли се прави? И течността примерно да си я събирам в бутилка, та да си я долея в казанчето? Или не са 4-три пробки? Отзад съм с барабани, ако въобще има значение това.Edit: Свърших работа, като не помагате с обяснения. Взех един приятел, едно ключе 8 май беше, и почнахме. Най-много въздух от предна лява. Като цяло майстора е добър, ама е за пребиване, че не ги е обезвъздушил като хората.Fiat Bravo 1.8 16V 96'
Коментар
-
Здравей колега! Приготви си едно малко бурканче от детско пюре или друго, налей малко спирачна течност в него, пробий капачката и вкарай един шлаух /с размер "Ф", който да пасне на пробката/ в бурканчето. Започваш от най-далечното колело от главния спирачен цилиндър-от задно дясно, после задно ляво, после предно дясно и накрая предно ляво. Помощникът помпи с педала на спирачката няколко пъти-задържа го силно натиснат и ти развиваш пробката, педала потъва /важно е помощника да държи здраво крака върху педала/, затягаш пробката. И така повтаряте процедурата, докато спрат да излизат мехурчета въздух от маркучлето в бурканчето. ВАЖНО-следете нивото на спирачната течност в казанчето и доливайте своевременно.Успех.
Коментар
-
Ние свършихме работа с един фр. Спирачките значително се оправиха. Едно 30% по-добре. Не знаех, че делфи спирачна течност е боклук, а в магазина я предложиха за добра. Ще изтрае 2-3 години, докато не реша пак да я сменя. Честно казано само нивото на казанчето така не и видяхме докъде трябва да е. Уж търсих някакъв белег, ама не видях къде трябва да е. Понеже изтече докато обезвъдушавахме, та взех сипах едни 20-30 мл.Fiat Bravo 1.8 16V 96'
Коментар
-
Следваща тема как се сменя помпа Иначе колко течност прекарахте през системата? Колко време я цедихте? Аз поне няколко часа я точа за да се изцеди като хората.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
S_BANKOV написа:Следваща тема как се сменя помпа Иначе колко течност прекарахте през системата? Колко време я цедихте? Аз поне няколко часа я точа за да се изцеди като хората.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Да споделя какво направихме вчера със смяна на спирачна течност, за да сте сигурни, че течността е сменена със сигурност цялата.За целта се въоръжихме със синя спирачна течност.Също така и с една пръскачка за цветя.Наливате синята спирачна течност в пръскачката за цветя. Нея я свързвате с капачката с едно прозрачно маркуче с две малки скоби - към пръскачката и капачката. Тук предполагам, че вече имате капачка с вентил, за която вече споменах в предишното си мнение.Започвате да помпате в пръскачката, за да вдигнете налягане. След това започвайки от най-далечното колело отвивате последователно пробките за обезвъздушаване. Чакате докато дойде синята течност и така на всяко колело. Воала - цялата течност в системата е сменена за отрицателно време.Винаги съм казвал, че най-гениалните идеи на човек му хрумват в тоалетната. И при мен така се случи.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар