Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

фиат купе-загряване

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ок ще проверя.мерси много за помощта и съветите
    Fiat Coupe 1.8 16V
    Fabbrica Italiana Automobili Torino

Коментар

Колега сега видях че имаш подобен проблем на моят. И моята загряваше до 97 градуса и чак тогава пускаше перката.Включваше се направо 2-рата степен, но в никакъв случай не е добре да ти загрявя двигателя до такава температура (това не е булид от Ф1). 2 седмици се чудя и сменям всички части по радиатора и днес най-накрая го намерих (проблема). Попронцип има 2 степени на перката на радиатора, (не прочетох твоята да се включва изобщо). Първата степен зависи изцяло от реостата, точно това беше моят основен проблем и естествено го намерих последен... та смених си реостата (23лв. го намерих аз) и вече си имам първа степен на вклучване на перката на 93 градуса за което съм много щастлив. Затова те съветвам, свали си резистора и го замери незнам за твоята колко ома трябва да е обаче те са 2 вида, 30 и 50 ома. И ако твоят отчита 20 го сменяй.
      "ШОФИРАЙ РАЗУМНО - СПАСИ ЖИВОТ !!!"

Коментар

моята се включва на 97-98 градуса някъде.а относно реостата имаш предвид да сваля термистора и да го замеря ли или като цяло да меря реостата.а може също и да е от датчика който ми каза колегата Миро да проверя
        Fiat Coupe 1.8 16V

Коментар

Ти всъщност имаш ли 1-ва и 2-ра степен?

Коментар

ами незнам коя е перката се включва на около 97-98 градуса,охлажда на бързо и пада до 90 някъде
            Fiat Coupe 1.8 16V

Коментар

GODSMACK` написа:
              ами незнам коя е перката се включва на около 97-98 градуса,охлажда на бързо и пада до 90 някъде
              Влез в axm-auto.com там щракни на фиат -> Купе -> 1.8 16в -> и виж резистора за вентилаторОт тоя резистор ти зависи включването на перката на по ниски градуси.А що се отнася за извънградското охлаждане до 70 градуса, трябва да смениш термостата (100% гаранция ти давам).И моята беше така, смених го и сега няма грешка.А и при тази работна температура колата ти харчи повече и не работи нормално.Ти мойе да не го усещаш но тя го усеща.Твоят е около 65лв има го в каталога в тоя сайт.

Коментар

и колко ти показва извънграда сега,и вдигала ли е градуси преди да го смениш в градски условия.а иначе съм свалял реостата и съм го замервал когато мултицета е на показание 200 ома отчита 02.9 ома,а може и всичко да е за смяна Yellow_Flash_Colorz_PDT_40
                Fiat Coupe 1.8 16V

Коментар

Преди ми държеше на извънградско 70 градуса. Смених си термостата сега си държи 88-90.А що се отнася до ГРАДСКОТО, преди вдигаше 98 и тогава се вкючваше перката, но след като си смених и резистора започна да се пуска на 93 градуса, охлажда си до 90 и всичко е ОК.А и още нещо, твоят резистор трябва да дава показание на обхват 200 ома -> 0.50 ома.Имам впредвид че резистора за твоят модел кола трябва да е 0.5 ома.

Коментар

да продължим по темата.смених датчика за температурата на инжекциона,проверих реостата,термостата-работят и пеак перката се включва на 98 градуса.някой да има предположение
                    Fiat Coupe 1.8 16V

Коментар

Премери ли температурата с термосонда или някаква програма за диагностика?

Коментар

не съм,да не би да имаш предвид да ме лъжи датчика на таблото
                        Fiat Coupe 1.8 16V

Коментар

Има го у картите, както казва един приятел . Нали знаеш старата поговорка - три пъти мери, един път режи.

Коментар

а може ли от компютъра да е цялата работа,смисъл да е натрупал грешки
                            Fiat Coupe 1.8 16V

Коментар

Едва ли. Защо не отидеш някъде да ти направят една свястна диагностика и проблема да се реши?

Коментар

Working...
                              X