ами не знам мойта как са я правили но като ми върнаха старата ролка и ремъкът към нея бяха в окайващо състояние и вдете и наистина от тогава причукване нямаше. мисля че със свалянето на всички ремъци без ангренажа ще свърши работа. смао ве ги сваляъ 1 по 1 и припалваи след всяко сваляне. така ще се елиминират 1 по 1 ролките.успех и дано се окаже ролака.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Хлопащ звук от бензинов двигател ??
Collapse
X
-
Slavi_Lancia написа:reter написа:като ги смениш по ко ше я познайш,Fiat Bravo 1.6 99г. - Г.И.
Fiat Stilo 1.6 02г. - Г.И.
Коментар
-
Бе неможе да ти е от ролка виж че чука ритмично а ролата се върти с колко по голяма скорост, ако е от нея трябва да е като шевна машина да чуваш. Мисля по памет че горната ролка ти е обтяжната. Потраи още 1 ден и в сряда ще ти кажа какво съм видял в картера и има ли то почва у нас Ако в картера по точно при вала всичко е ОК, тва масло ша го фърля някъде дет и кучета не минават и пак отивам да се ръсна за кастрол. Ти ко викаш като я караше с 15/40 не тропаше така ли ?Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
Коментар
-
ами при мене много лесно се разбира коя е оптяжна. те е на пружина.един вин едната ролка е хваната с един болт директно както и е оста. а другата ролка е захжаната за една планка а от своя страна тази опланка е захваната за двгатела. и дори на ръка като я напънеш малко ролката и тя се помръдва. нещо като ексцентрик се получава но пружината трябва да е твърда доста. те и за това на много малко места прават на фиат смяна на ангренаж понеже имало някъв много спешъл туул точно за тази ролка. иначе за клапан и аз бях уникално учуден като ми казаха че е ролка но факта си е факт. като я бяха сменили и го намаше чукането. иначе кой я чуеше казва клапан.УСПЕХ и дано е само ролката!Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
182A4.000 IAW49F
LPG - Lovato EasyFast
----------------------------
"Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн
Коментар
-
Slavi_Lancia написа:Бе неможе да ти е от ролка виж че чука ритмично а ролата се върти с колко по голяма скорост, ако е от нея трябва да е като шевна машина да чуваш. Мисля по памет че горната ролка ти е обтяжната. Потраи още 1 ден и в сряда ще ти кажа какво съм видял в картера и има ли то почва у нас Ако в картера по точно при вала всичко е ОК, тва масло ша го фърля някъде дет и кучета не минават и пак отивам да се ръсна за кастрол. Ти ко викаш като я караше с 15/40 не тропаше така ли ?Fiat Bravo 1.6 99г. - Г.И.
Коментар
-
И аз тва си мисля а и не само аз, ако тва беше биелен лагер като се замисля от кога съм го чувал, до сега щеше да се е изтракал тотално. Не остана утре ще видим кво еПравило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Коментар
-
моето обяснение е такова.. тва да е повдигач.. с гъстото масло се е пълнел като загрее.. тва с 15-ката.. после с другото (10-ката) до 5000 км. е изредяло и е спряло да го пълки.. а сега когато пак го налях с 10-ка докато е студена го пълни.. след това като загрее става по рядко и неможе да го обтегне тоя повдигач.. според мен е това.. но зашо тогава предава тракенето само на една от ролките на не навсичките, довечера ще запиша едно клипче със звука и ще го пусна да кажеш твоята така ли трака.Fiat Bravo 1.6 99г. - Г.И.
Коментар
-
Бе то не е повдигач баш ама така си му викаме за по лесно Аз до колкото знам повдигач е тогава когато разпределителния вал е долу ниско върти се от коляновия вал с зъбно колело и с повдигачи и прът предава движението горе на кобилицата, ама тва беше едно време при много старите двигатели. Тва нащо ся е едно кат чашка не знам има или няма пул но маи няма. Лежи под вала и маи се състои от две части и някво клапанче или съчма дето трябва да задържа маслото и така да обира луфта. За тва и му викат хидравличен повдигач. Ако тоя пущин не "държи" масло вала трака в него като го "удря" последствия износен повдигач или по лошо износена гърбица. Чуваш шума сигурно при горната ролка щот тя е по близо до повдигача.Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Коментар
-
Карал я е бащата на 2 места... на едното му казали че тва е повдигач че струва 20 лева и 100 лева труд. за 2-3 часа щял да я оправи. На другото място му казали това е ролка щял да разкача първо външните ремъци, ако не спряло щял да гледа вътре.. направо незнам какво да правя и къде да я карам.Тоя първия майстор се намира на бул. Мария Уийза 12 с/у магазина на фиат Мотортест - Електроник се казва сервиза.. ако някой колега от Бургас е ходил там да каже мнение.Fiat Bravo 1.6 99г. - Г.И.
Коментар
-
То ако е повдигач хубаво ама как ще го разбереш кои от всички е С ремъка и аз ще пробвам но също утре в сервиза че там на подемник по лесно се откача, това разбира се преди да сваля картера Абе майстори аз на 5 ходих и 5-тимата различно, как един с един не се застъпиха като че ли се бяха наговорили всеки различно да каже, като последния отсече че нищо и няма така си тропала хахахахПравило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар