infineon написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Хлопащ звук от бензинов двигател ??
Collapse
X
-
http://www.youtube.com/watch?v=ytkC8m731xwЕто чуйте как трака на 10 та секунда.На какво мислите че се дължиhttp://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата
Коментар
-
според мен трака като ролка- провери си тази на климатика, че много лесно се пипа, тази на алтернатора да нямат аксиален луфт и най-важните- на анггренажа. има ли промяна като включиш всички консуматори? става ли по-силно?Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Здравей,колега.Гледам,че я карате малко като"на комшията не палеше и смени стартер,та и аз ще сменям".Психически се нагласяй за изваждане на средства.Щом има "тракане"значи има причина.Иначе в общия дух на размисли-преди време ми тракаше така Темпрата.Никакви зависимости,трака на тихи,на средни,отвреме на време не трака...Обиколих де що знам майстори и-нищо.Накрая на принципа на елиминацията,свалих това,откачих оноваи и намерих:ролката на маслената помпа разхлабена.Голяма беля избегнах/върти я ангренажния ремък/ама така е,като не трая да ми трака.Намери човек,който знае какво прави и не е някой"пишман майстор".Напоследъкги гледам,че много им лесно-сменят счупено с ново,за други неща не ги закачай.Успех.===============================
// ..."Денят не си личи по сутринта"... //
===============================
Коментар
-
pakumba написа:според мен трака като ролка- провери си тази на климатика, че много лесно се пипа, тази на алтернатора да нямат аксиален луфт и най-важните- на анггренажа. има ли промяна като включиш всички консуматори? става ли по-силно?http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата
Коментар
-
абсолютно същия съм като тебе, същия глух тропот от към страната на ремъците. Тропа когато си иска но само добре загряла, и то не винаги някои път по силно друг път по слабо, сега е и с ново масло и никва промяна. По едно време си мислех че е от газта баси, щот сипах на шел и спря да тропа. Ма е на, от оня ден пак се обажда, с леко подаване на газ тропането изчезва. Сега ще я водя в понеделник на един уж голям спец да е чуе само. Повтарям! да е чуе само, като се има предвид ква ми е настроиката към маисторите сами се сещате как ще ида при него и колко доверчиво ще го гледам та ще пиша ко ми е казал. Ще следя и темата из късо Забравих да кажа ремъците и всички ролки също с ами нови, преди смяната пак си потропваше пичка и матерна италянскаПравило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
Коментар
-
Re: Хлопащ звук от бензинов двигател ??
infineon написа:Значии имам един потракващ звук от двигателя. звучи като хлопане на нещо.като тракане от дизел ама малко по различно. чува се едно "так так так..." леко неравномерно на моменти и звучи някак глухоЧува се на празен ход на загряла кола, На студен двигател го нямаПреди го нямаше като купих колатаКато подам газ и изчезва.Иначе нямам проблеми с двигателя върви много добре, само разхода ми се струва малко висок.Имам чувството че се чува от към страната на ремъците но идва от нещо вътре в мотора.Освен това забелязах че от тръбата на картерните газове никак не духа Нали трябва леко да духа??При мен съвсем нищо не духа.Нормално ли е?
Коментар
-
.....горе долу ДА, ама споко не ме е яд, е все още де, за сега слуша или поне се прави че слуша, чесно не мога се оплача от него. Ама все ша намери едно такова тънко моментче че да ме бъзикне с нещо Не се е развалял повече от предните ми коли, ама си имам едно на ум. От ланчата съм била наи доволен. И мерцедес да си купя пак ще ме занимава с глупости, сигурен съм Малко съм педант и гледам всичко да му е ОК. ама после намазват само копувачите взели кола от мен. Тук беше момента да се похваля самПравило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Коментар
-
сега ще кажа нещо за което може доста да ме оплюете но съм длъжен да споделя. пък вие може да бъдете малко по снизходителни с мойта сравнително голяма неграмотност по колите значи на предишната кола като и беше изтрещяло гърнето и всичко 6 вадеше звук все едно карам 300 коня а не 78. като смених всичко по генерацията (каквото можеше да се смени) и като застане човек зад колата, не се чуваше нищо освен подобен на този звук които е на 10татасекинда от клипчето. осезаемо се увеличи струята на газовете през успуха. та този звук ми напомня тоно на нещо такова че от некъде през някоя тръба излиза въздух или резонира някъде.надявам се че няма да ми се смеете много но точно на това ми прлича този звук.Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
182A4.000 IAW49F
LPG - Lovato EasyFast
----------------------------
"Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн
Коментар
-
Такакааслед консултация с давам майстори от които първия най- велик ( поне така му се носи славата след няколко години специализация в германия и сега като главен механик в сервиза на даф), още като я чу и си рече, биелен лагер. Тва до някъде ми харесва като диагноза щот не е голяма хамалогия един картер сваляш и комплект лагери сменяш, ама както не е голяма така може да излезе и много голяма, ако вала се окаже че не е в цветущо здраве . Но да не бъдем черногледи, като сваля другата сряда картера ще си покаже ко стаа отдолу. Лично си мисля да се размина само с комплект лагери.Иначе ша има "купи си фиат" да те е яд.Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар