Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Да опознаем Фиат Стило!

Collapse
Заключена тема
X
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Моите ня бяха оригиналните, тия дето свалихме бяха MOOG.Биалетките бяха оригиналните де.
    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

    Коментар


      Мненията за пушещото Стило бяха преместени в отделна тема. За сетен път призовавам: моля преди да пишете в темата, погледнете заглавието й!Конретните проблеми - в отделни теми. И моля не превръщайте темата в чат!
      ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати

      Коментар


        Знаете ли къде се намира централата на чувалите?

        Коментар


          Нещо, което предполагам ще Ви е интересно:
          Прикачени файлове
          F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

          Коментар


            Още инфо за дебитомери.Стило JTD115 излиза от завода с дебитомер 0281 002 308 - цена 445.44 лв без ДДССензора, който ползва е F00C 2G2 044Друг дебитомер, който ползва този сензор е 0281 002 309 - цена 270.94 лв. без ДДС. От него се вади сензора и се монтира в тръбата на оригиналния, понеже самата тръба(housing) е различна.Т.е. това е евтината алтернатива за ОРИ дебитомер.Друго проверено решение е:- дебитомер с номер 0280 218 019 - цена 115.39лв. без ДДС, който използва сензор F00C 2G2 030.Този сензор е за евро2 моторите, докато горния е за евро3 моторите.Колега от форума, кара вече няколко месеца с F00C 2G2 030 и няма ядове.Всичко друго като опция са пари на вятъра (лично мнение).Пускам го и като отделна тема, за да не ми се карат властимащите
            F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

            Коментар


              Лупите вече и в БГ.Цените - зашеметяващи http://www.avtosklad.bg/catalog/FIAT...ove.htmlИма и механизма за джамовете, някви си 100лв.
              F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

              Коментар


                дебитомер

                здравеите!преди време взех дебитомер пиербург,по данни от форума/на емзо/.минах 5000-6000 км и сам много доволен.намали разхода,пушека и оправи работата при ускоряване от ниски обороти.взех го от ебаи за 86,10 гбп.ЕВАЛА на хора като емзо от голяма полза е форума.Благодаря!
                Ако нещо работи дори и не както трябва не се пипа за да не спре напълно./лично мнение/

                Коментар


                  Здравейте, вероятно няма да задам на правилно място въпроса си, но все пак трябва да попитам някъде. Харесъл съм си Fiat Stilo 1.9 JTD 110 2004г. и от това, което гледах много ми хареса, просто си е нова кола. От известно време съм хвърлил око на този модел и съм решил да го вземо, но тъй като нямам познати, които да притежават такъв Fiat, искам да ви попитам, тези които карат от повече време. Здрава ли е? Има ли някакви големи проблеми по двигателя, други значителни дефекти освен този с airbag-a. Може да се каже, че изчетох почти цялата тема и вече не съм сигурен дали искам да си купя Stilo. Още повече като видях на Emzo подписа... "Купи си Стило, да видиш АД - няма друга толкоз проблемна кола" направо се плаша.

                  Коментар


                    @pifni - Yellow_Flash_Colorz_PDT_02 @sandstorm132 - ако си с "2 леви ръце", това не е твоята кола, щото има няколко десетки болести и проблеми, които всеки тук е изпитал и които едва ли в сервиз ще отстранят.Както каза наскоро колега:
                    няма правило, което забранява да си недоволен от това, което си купил
                    затова ми е такъв подписа. Ама пък погледни и от добрата страна, не случайно има едно зелено човече там доле, в подписа
                    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

                    Коментар


                      neonglow написа:
                      Знаете ли къде се намира централата на чувалите?

                      Коментар


                        neonglow написа:
                        neonglow написа:
                        Знаете ли къде се намира централата на чувалите?
                        Пропуснал съм те.N2
                        Прикачени файлове
                        F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

                        Коментар


                          sandstorm132 написа:
                          ...
                          sandstorm132, добре дошъл във форума (виждам, че това ти е първи пост). С чиста съвест можеш да не обръщаш внимание на подписа на emzo - причините да го постави според мен са съвсем други и нямат много общо с качествата и недостатъците на Фиат Стило. Написаното за десетките болести и проблеми също не отговаря на истината. Може би на конкретен екземпляр да ги има, но да се правят подобни обобщения е несериозно. Аз като съм доволен от моето Стило, трябва ли да си сложа подпис, който го възхвалява в мерена реч?Мога да ти дам два съвета: да прочетеш критично писаното за Стило във форума (като държиш сметка, че нормално тук се пише предимно за проблемите по автомобилите, а не за да бъдат похвалени). И най-вече, ако решиш, че този модел отговаря на нуждите ти и бюджета и се спреш на конкретен екземпляр, отваряй си очите на четири какво купуваш. Непременно закарай автомобила на диагностика, още по-добре в сервиз, в който познават този модел, за да го прегледат основно. Разбира се, и това не дава 100% гаранция, че няма да имаш проблеми по-късно, но поне значително намалява вероятността по-късно да се жалваш по форумите от италианското автомобилостроене. И накрая, като член на модераторския екип, да те помоля, ако искаш мнения по конкретни въпроси, свързани с купуването на автомобил, пусни си отделна тема (не че няма вече подобни).
                          ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати

                          Коментар


                            emzo написа:
                            neonglow написа:
                            neonglow написа:
                            Знаете ли къде се намира централата на чувалите?
                            Пропуснал съм те.N2
                            Супер, благодаря Знаеш ли как мога да позная дали е гръмнала? Казаха ми, че има сачма вътре, която отскача в дадена посока според удара Нещо странно се е случвало с фиатката, защото забелязвам, че на всички други стилота има една пластмасова капачка и върху нея е емблемата, но на моето я няма, тоест слива се с волана. От друга страна другите чували явно не са отваряни или е сменено таблото. Имам също така завеси горе и на седалките пише air bag. Нещо ми тропа в кормилото, при малки неравности и е адскииииииии дразнещо, затова си мислих, че е сачмата в централата и затова питах къде е Преди време, махнах чувала на волана и се оказа, че буксите му са откачени , но се вижда ясно как възглавницата е вътре, през една цепнатина. Мислих си тогава, че буксите хлопат откачени и се оказах прав, че са откачени, но нещо друго продължава да тропа и звукът е точно като на сачмено топче, което се блъска пластмасова кутия.

                            Коментар


                              @neonglow - драсни едно л.с. на iakvvu, той сваля волан и може да има снимков материал. Аз не съм.@Pecho - после ще направя списък с болежките и да видим, кой си е отварял на 4 очите и кой не Само, че колегата, като го прочете хептем ще се откаже. Затова малко се чудя.....п.с. в тази тема точно, няколко страници назад съм написал предимства на Стильо пред Голф4
                              F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

                              Коментар


                                Оооо Pecho моля те не вкарвай колегата sandstorm132 в заблуда, ще посоча някой от основните болежки които се срещат при почти всички Стилота и за които се сещам в момента.Та най-напред който е чел темата е забелязал че масово има оплакване от бъзикащ се датчик задна скорост, пищящи айрбегове, дрънчащи прозорци(не само при мен а и при поне още 5 колеги), гадно тресене при ЖТД моторите до 2003 година заради дефектен тампон на двигателя, пищящ АБС/ЕБД/АСР заради прецакана стоп машинка или друго. Според зависи това как е карана и ако е ЖТД може да си изпатиш и от маховик, както и прецакан термостат на всички който са внос от Италия(а те май всички са от там), блокирал механизъм на шайбата на динамото на почти всички над 100 000км, скапани тампони на заден мост, както и заминал лагер климатик от където е предпоставка за гадно виене, за което всъщност не ми се говори защото и в момента продължава да ме тормози. Това е което се сетих за момента, така че всеки който е тръгнал за такъв автомобил трябва да има едно на ум, защото има доста неща от който си патят горките.
                                Fiat Stilo 1.9 JTD 2003г.

                                Коментар

                                Working...
                                X