Колеги,вече на два пъти ми прави впечатление,че при ляв завой с по-висока скорост ми премигва лампичката за ръчната спирачка.Има ли проблем...и какъв може да е?Колата е Темпра 1.6 моно инжекцион.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Много странно...
Collapse
X
-
провери си нивото на спирачната течност - на много коли лампата за ниско ниво и дръпната ръчна е една и съща."Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
(Fiat 131 ABARTH 103 kW, Aprilia Tuono RSV 1000)
-
Re: Много странно...
gaginev написа:Колеги,вече на два пъти ми прави впечатление,че при ляв завой с по-висока скорост ми премигва лампичката за ръчната спирачка.Има ли проблем...и какъв може да е?Колата е Темпра 1.6 моно инжекцион.
Коментар
-
На капачката на казанчето има копченце за проверка нивото на течността, натискаш и вътре на таблото трябва да светне и изгасне! Това го разбрах в неделя на срещата в Карлово от колегата ТорнадоAlfa Romeo 166 2,4 JTD
Porsche 944 S2
http://www.valmcrae.snimka.bg/
http://vbox7.com/user:val_mcrae
http://autoclubkarlovo.bulgarianforum.net
Коментар
-
val_mcrae написа:На капачката на казанчето има копченце за проверка нивото на течността, натискаш и вътре на таблото трябва да светне и изгасне! Това го разбрах в неделя на срещата в Карлово от колегата ТорнадоLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
heraldita написа:Дали се отнася и за пунто? Аз останах с убеждението, че тази лампичка означава накладки за смяна? (преди около месец ми присветваше отвреме на врене, но сега - не; не съм сменяла нищо по колата)Ex. Grande Punto Driver
Коментар
-
Сега не ми свети лампата, но преди месец (а може и два) първо примигваше отвреме на време, а след известно време започна да свети постоянно..... но от известно време от самосебе си спря. (Последната операция, която е правена по колата между светването и спирането за постоянно на лампичката, е смяна на свещи, не знам дали има нещо общо)... но при всички положения в събота отивам за проверка на спирачна течностPunto ELX, 75к.с., 1.2MPI, '94г.+газ
Коментар
-
Лампичката да накладките е друг тип, прилича на тази за ръчната но без Р по средата. Когато мига тази за ръчната , и то най често в завой мига, означава намаляло ниво на спирачната течност. Доливаш и гледаш дали пак ще мига, ако продължава значи има теч.In Tipo Veritas
Фиат Типо 1.6 DOHC
Фиат Стило 1.6
Коментар
-
Нивото на спирачната течност спада и когато се износват накладките. Просто трябва да се долее. Когато лампата премигва само при ускорения (завой, рязко спиране, рязко ускорение) това става защото течността в казанчето се плиска и датчика сработва от време на време. В този момент все още не е опасно - има достатъчно течност, но това е перфектният момент да се долее малко в казанчето. Все пак спирачките са много важни.Fiat Ritmo 105TC
1600cc 105к.с.
Коментар
-
johnfound написа:Нивото на спирачната течност спада и когато се износват накладките. Просто трябва да се долее. Когато лампата премигва само при ускорения (завой, рязко спиране, рязко ускорение) това става защото течността в казанчето се плиска и датчика сработва от време на време. В този момент все още не е опасно - има достатъчно течност, но това е перфектният момент да се долее малко в казанчето. Все пак спирачките са много важни.Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар