Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Много странно...

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Много странно...

Колеги,вече на два пъти ми прави впечатление,че при ляв завой с по-висока скорост ми премигва лампичката за ръчната спирачка.Има ли проблем...и какъв може да е?Колата е Темпра 1.6 моно инжекцион.

провери си нивото на спирачната течност - на много коли лампата за ниско ниво и дръпната ръчна е една и съща.
    "Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
    (Fiat 131 ABARTH 103 kW, Aprilia Tuono RSV 1000)

Коментар

Re: Много странно...

gaginev написа:
      Колеги,вече на два пъти ми прави впечатление,че при ляв завой с по-висока скорост ми премигва лампичката за ръчната спирачка.Има ли проблем...и какъв може да е?Колата е Темпра 1.6 моно инжекцион.
      Провери си нивото на спирачната течност. Ако е малко долей и следи дали спада. Ако спада има теч от някъде. ТОВА Е ОПАСНО. Не карай колата с теч. Открий теча и го отстрани веднага.
      Темпра 1,6 i.e. 1994г. 853C1000 LPG
      Някога в миналото караше Фиат 127 1983г. 127A6.054
      Совалката средно на LPG
      Отишъл в затвора, попаднал на хора и станал човек

Коментар

На капачката на казанчето има копченце за проверка нивото на течността, натискаш и вътре на таблото трябва да светне и изгасне! Това го разбрах в неделя на срещата в Карлово от колегата Торнадо
        Alfa Romeo 166 2,4 JTD
        Porsche 944 S2
        http://www.valmcrae.snimka.bg/
        http://vbox7.com/user:val_mcrae
        http://autoclubkarlovo.bulgarianforum.net

Коментар

val_mcrae написа:
          На капачката на казанчето има копченце за проверка нивото на течността, натискаш и вътре на таблото трябва да светне и изгасне! Това го разбрах в неделя на срещата в Карлово от колегата Торнадо
          по -точно за проверка дали ти работи поплавъчето-т.е. датчика на таблото!
          Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
          Fiat Bravo'97 1,6 16v
          Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

правилно чекваш работата на поплавъка,но при пусната ръчна спирачка.
            Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
            Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Хм....не мисля,че съм виждал такова копченце.Благодаря на всички,утре ще проверя нивото на течноста.Пак ще пиша да кажа какво съм установил.

Коментар

gaginev написа:
                Хм....не мисля,че съм виждал такова копченце.Благодаря на всички,утре ще проверя нивото на течноста.Пак ще пиша да кажа какво съм установил.
                Провери обезателно. И на мен така ми светкаше леко по завоите. Долях пак светна и се указа, че имам спукана тръбичка.
                Темпра 1,6 i.e. 1994г. 853C1000 LPG
                Някога в миналото караше Фиат 127 1983г. 127A6.054
                Совалката средно на LPG
                Отишъл в затвора, попаднал на хора и станал човек

Коментар

Дали се отнася и за пунто? Аз останах с убеждението, че тази лампичка означава накладки за смяна? (преди около месец ми присветваше отвреме навреме, но сега - не; не съм сменяла нищо по колата)
                  Punto ELX, 75к.с., 1.2MPI, '94г.+газ

Коментар

heraldita написа:
                    Дали се отнася и за пунто? Аз останах с убеждението, че тази лампичка означава накладки за смяна? (преди около месец ми присветваше отвреме на врене, но сега - не; не съм сменяла нищо по колата)
                    Отнася се и за Пунто. Сигнализатор за мин.ниво на сп.течност-Отгоре на капачката на резервоарчето за сп.течност има изпъкнала част и пише на Английски и Италиански-"Натисни за проба/тест "-при натискане лампата светва.Ако е забило и не работи,може да се изкл.като се откачи един от двата проводника на капачката.Тази сигнализация е за дръпната ръчна и за ниско ниво на сп.течност.За износването на накладките е друга лампа,пиктограмата е подобна и се бърка.
                    Ex. Grande Punto Driver

Коментар

Сега не ми свети лампата, но преди месец (а може и два) първо примигваше отвреме на време, а след известно време започна да свети постоянно..... но от известно време от самосебе си спря. (Последната операция, която е правена по колата между светването и спирането за постоянно на лампичката, е смяна на свещи, не знам дали има нещо общо)... но при всички положения в събота отивам за проверка на спирачна течност
                      Punto ELX, 75к.с., 1.2MPI, '94г.+газ

Коментар

Лампичката да накладките е друг тип, прилича на тази за ръчната но без Р по средата. Когато мига тази за ръчната , и то най често в завой мига, означава намаляло ниво на спирачната течност. Доливаш и гледаш дали пак ще мига, ако продължава значи има теч.
                        In Tipo Veritas

Фиат Типо 1.6 DOHC
                        Фиат Стило 1.6

Коментар

Нивото на спирачната течност спада и когато се износват накладките. Просто трябва да се долее. Когато лампата премигва само при ускорения (завой, рязко спиране, рязко ускорение) това става защото течността в казанчето се плиска и датчика сработва от време на време. В този момент все още не е опасно - има достатъчно течност, но това е перфектният момент да се долее малко в казанчето. Все пак спирачките са много важни.
                          Fiat Ritmo 105TC
                          1600cc 105к.с.

Коментар

johnfound написа:
                            Нивото на спирачната течност спада и когато се износват накладките. Просто трябва да се долее. Когато лампата премигва само при ускорения (завой, рязко спиране, рязко ускорение) това става защото течността в казанчето се плиска и датчика сработва от време на време. В този момент все още не е опасно - има достатъчно течност, но това е перфектният момент да се долее малко в казанчето. Все пак спирачките са много важни.
                            мда, така е
                            Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                            Fiat Bravo'97 1,6 16v
                            Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

И при мен лампичката за ръчната започна да присветва при ускорение и се оказа че в сервиза,където ми бяха сменяли накладките и спирачните маркучи -единия не го бяха затегнали добре и от там изтичаше лекичко.Затегнах го,долях си масълце и сега няма проблеми.
                              Fiat Punto 1.7 TD

Коментар

Working...
                              X