Колеги,кажете някоя добавка, която абсорбира водата в нафтата че на Алфата ми присветва лампата за вода във филтъра.Миналата седмица придеи да тръгна за морето смених горивен фитър точно заради това - след 200-300км пак започна да премигва от време на време - ня накой по-остър завой или ако дам рязко на заден ход.В стария филтър ( който беше на 6-7000км ) наистина имаше вода - като го обърнахме в една ваничка и се събра водата в ниския ъгъл - 20-30мл беше, но я имаше.Явно има някакво калпаво гориво наливан в даден момент, може и от стария собственик да е, което е вкарало вода в резервоара.Чета че можело да се сложи газ за горене за това, ама на ЖДТ-то малко се притеснявам да го направя.Иначе на атмосферния дизел на Пунтака какви ли не го..на съм слагал - и бензин зимата, и двутактово масло ( наистина докато слагах колата работеше много по-тихо) и какво ли още не.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Добавка за дизел - за вода в горивото?
Collapse
X
-
Ами има такива, даже съм ползвал преди време, когато на люлинското Еко ми наляха яко кръщавана нафта. Ама като не си спомням марка... Все пак: беше в червено плоско пластмасово шише с тясна и дълга гърловина (то и други добавки има в подобни шишета). Не съм сигурен, ама май я бях купил от Кауфланд (случайно я видях и се зачетох в етикета).Колкото до слагането на газ за горене, не вярвам нещо да му стане на двигателя, стига да не напълниш целия резервоар. Ама не знам доколко ще има ефект за тази цел.ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати
-
u_bo
dobrujanetza написа:За газ не знам, но може да налееш спирт за горене- спирта абсорбира водата.
Коментар
-
u_bo написа:може и 95 % спирт от аптеката да налееш - продава се по 100 мл и едно шише трябва да стигне.
Коментар
-
Аз филтъра го смених точно за да премахна водата която е в него.Източването на филтъра е равносилно на смяна като труд. А явно в резервоара се намира още водица - това искам да премахна.А с източване и чистене на резервоара не ми се захваща - голяма олелия е - затова търся някой по-безболезнен начин.Днес ще ходя и без това до Кауфланд - ще погледна какво има - те продават и на Лики Моли нещата - не че жена ми не работи там, ама като я попитам за нещо такова почва да ме гледа странно - все едно аз да й обясня каква хубава блузка съм видял за нея в някой магазинAlfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Задължително ли само наличие на вода индикира този датчик ? Възможно ли е да индикира и някой негорим продукт/и ( бълвочи )вкарани в системите ни ? Питам, защото тогава ще има разлика в борбата срещу гадостите в резервоарите ни. От време на време и на мен ми присвятква индикацията. Сменял съм филтъра ( вода аз не видях тогава ) и след това пак ми присветна ( за секунда )в движение и при подаване на контакт. Сипвал съм Лики Моли - единствения ефект - 12 лева по-малко в джоба ми. За спирт и аз съм мислил, но не съм пробвал.A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
Danchojn написа:Прилича на цилиндърче, в което влизат две тръбички. На контакт би трябвало да свети, но не съм сигурен. Някой колега може да пусне снимка.A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар