Чудесно, предполагам ще бъде интересно на всички. А ще правят ли тестове в България ?С удоволствие ще се включа.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Може ли колата да харчи по-малко от заводските данни?
Collapse
X
-
Reptile написа:BO написа:....Ами явно не си прочел както трябва. Има разлика в компютрите на Ланчите. Прочети по-подробно и пак се пробвай да пишеш.....A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Бях обещал едни числа, ето ги:След 872 километра заредих 54.09 литра до ръба на гърловината, както обикновено. Който иска - да смята. Който не иска - 6.2 / 100Условията:- около 80 км извънградско - София-Лесново- около 1.5 - 2 часа най-малко - работа на колата на място, заради вентилацията. Уточнявам: бяхме двама души и стояхме много време в колата, валеше, и колата работеше ей така, само заради вентилацията. Това може би компенсира спестените 2 литра при извънградското (може би !) - от останалите близо 800 км - изцяло в София, обичайния маршрут - Слатина - Гара Искър, сутрин и вечер в най-натовареното движение. Има си 2 задръствания, колата се пали и се гаси след <5 км, по пътя има 5 светофара, а докато беше ремонтът на моста в Дружба - обикалях и имаше допълнителни 4 светофара. Така че за мен изводът е, че при нормално каране, кола с този двигател спокойно може да се движи с по-малко гориво , отколкото производителят е публикувал в някакъв каталог. Колега Reptile - може ли да дадеш малко повече информация за това какво представлява градския цикъл според онези източници, немските? Например колко студени паления има в рамките на 100 км, какава част е през нощта, разни ей такива неща...
Коментар
-
BO написа:Както ти казах и не знаеш нещо по-добре питай и се осведоми, отколкото да бъдеш невеж и да бълваш супер глупости.Не знам какво точно визираш под "машинките". Не знам също кое е факт, защото говориш абстрактно, а не директно към проблема.Ако не ти прави проблем кажи за какви 5 години говориш, какво измисли, че ми е интересно пък сега :DFiat Marea JTD 105 09.2000г
Коментар
-
ogi28b написа:......Колега Reptile - може ли да дадеш малко повече информация за това какво представлява градския цикъл според онези източници, немските? Например колко студени паления има в рамките на 100 км, какава част е през нощта, разни ей такива неща...Fiat Marea JTD 105 09.2000г
Коментар
-
@Reptile - на Либрата с ИЦС без навигация в режим key - пише current consumption но не е текущя а на базата на послетниде 5 минути.Само че на Бо ИЦС-а е с нави и той мери по съвсем различен начин нещата.Иначе и аз току що заредих като идвах към работата.908.3 км със 50.66 литра среден разход 5.58л/100.250 км магистрала200 - градско 450 - околовръстното на София4 старта на драг 1/4 миля ( и да се изфукам с най-доброто ми време 15.90)Понеже ми сана интересно - от днешното зареждане започвам да си нулирам и борд комп-а. Да видим какви данни ще дава за средна скорост и разход ( за него си знам че дава поне литър отгоре)
Коментар
-
pr_00f написа:@Reptile - на Либрата с ИЦС без навигация в режим key - пише current consumption но не е текущя а на базата на послетниде 5 минути.Само че на Бо ИЦС-а е с нави и той мери по съвсем различен начин нещата.Fiat Marea JTD 105 09.2000г
Коментар
-
Reptile написа:pr_00f написа:@Reptile - на Либрата с ИЦС без навигация в режим key - пише current consumption но не е текущя а на базата на послетниде 5 минути.Само че на Бо ИЦС-а е с нави и той мери по съвсем различен начин нещата."много от колегите тук са именно с такива "сметала"A20DTH ЖТД ама не баш
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
BO написа:Ето дори отново в това изречение грешиш:"много от колегите тук са именно с такива "сметала"Fiat Marea JTD 105 09.2000г
Коментар
-
BO написа:Човек, не съм те наричал глупак а само, че говориш глупости.
Коментар
-
Reptile написа:ааааа......това била глупостта, че не съм проучил годините на п-во на колегите, а съм писал "повечето" - добре - ПОСИПВАМ СИ ГЛАВАТА с ПЕПЕЛ за тази глупост!Интересно къде се намира статистиката колко човека с какъв тип комп. са, ами не съм я прочел и за това така се изказах "високопарно"!Изби на проценти, само за да не признаеш, че не беше дочел определението "моментен"!Всъщност, на колко си години, ако не е тайна? Аз съм на 36, да не кажеш, че питам, а не споделям!A20DTH ЖТД ама не баш
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар