BO написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Може ли колата да харчи по-малко от заводските данни?
Collapse
X
-
Reptile написа:BO написа:Като няма какво да кажеш по темата по-добре не спами.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Да не замре темата малко да я избутам.Тука с последното зареждане си карам супер икономично, за да мога да напиша резултата в края на резервоара, пък да видим какво ще излзе.Явно с летните отпуски усещам и намаляване на общия трафик, или поне предполагам, че това е причината.Като имам крайния перфектен резултат отново ще повдигна въпроса.Сега съм опънал и платна на тавана и те да помагат, за да използвам и попътния вятър :D Нека се сърдят хора, които не им изнася това, като използвам и всички физични закони в моя полза, за да намаля разхода до минимумA20DTH ЖТД ама не баш
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Така, да си дойдем на думата, която бях обещал в последния си пост в тази тема.Резултата е факт. Току що идвам от бензиностанцията Минах толкова важната за мен психологична граница - 1007.4км с един резервоар гориво в София Yellow_Flash_Colorz_PDT_07 Та който иска да смята нека ми каже колко ми е разхода при заредени 56.66л гориво и изминати 1007.4км.Задачка - закачка.Поздравявам всички експерти от всякакви лъскави списания.A20DTH ЖТД ама не баш
Коментар
-
В момента по бордкомпютър съм с разход 5,8 л/100 км при изминати само в София около 700 км. Средна скорост по показания от сутринта 21,7 км/ч.По заводски данни разходът ми градско трябва да е 6,1 л / 100 км.Маршрутът си съм го описвал и мисля няма спорове, че е наистина градски.Уточнявам, че километрите на климатик са изключително малко.like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
pixelbs написа:чета ви постингите и просто нямам думи .в градско от 6.8 лт на долу не успях да сляза и то с 1.6лт мотор .средна скорост между 17-20 км ч.вече аз ли съм некадърен и лош водач или колата гори много макар че има и 6 предавка .
Коментар
-
Stefan Hadjov написа:Нормална ти е колата и нормално си карал и за това си получил нормален раззход.Колегата ВО е карал за рекорд за нисък градски разход.Представям си каква Баба е бил по улиците на София,пълзеиики с едва натиснат педал на газта.Едно е да караш нормално,друго е когато преследваш рекорд.
Коментар
-
pixelbs написа:...или колата гори много макар че има и 6 предавка .Stefan Hadjov написа:...Представям си каква Баба е бил по улиците на София,пълзеиики с едва натиснат педал на газта.Едно е да караш нормално,друго е когато преследваш рекорд.Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
http://www.keepfighting.ms
Коментар
-
Jimy написа:pixelbs написа:...или колата гори много макар че има и 6 предавка .Stefan Hadjov написа:...Представям си каква Баба е бил по улиците на София,пълзеиики с едва натиснат педал на газта.Едно е да караш нормално,друго е когато преследваш рекорд.like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
Понеже и аз се впечатлих от споменатите разходи на гориво в градски условия, точно в момента съм в процес на експерименти. Извода е ясен: при бързо ускорение следва висок разход, а при плавно и с мнооого леко натискане на педалчето имаме доста по-нисък разход. Вероятно може да се постигне литър и малко разлика. Разбира се аз не съм открил топлата вода, много преди мен колеги от форума коментираха това...е аз си го доказах в реални условия.Според мен шофиране с бързо ускоряване и после на висока предавка не е оравдано, особенно за град като Пловдив. Много къси улички и е невъзможно да се възползвам от 6 ако я имах ,разбира се?! В момента ускорявам възможно най-бавно,без да се пречкам на някой. Като ускоря достатъчно пускам по инерция. Знам от вас ,че когато си на скорост и пуснеш колата без гас притока на гориво спира на 100%, но това не ме устройва,защото от 55-60 км/ч много бързо пада скоростта и пак трябва да свалям предавките, за да влезна оптимални обороти и да доускоря.Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
http://www.keepfighting.ms
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар