Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

TD 100 не върви топъл

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

TD 100 не върви топъл

Здравейте, колеги! Проблема на колата е, че по магистралата не може да изкачи един баир! Като позагрее малко колата, почва да пуска перките и все едно някой я тегли назад. Иначе съм забелязал, че при палене изпуска малко неизгоряло гориво, прекъсва 1-2 пъти пак придружено с малки облаци бял дим и като позагрее се оправя. Според много хора мотора е позаминал, ама искам да чуя и вашето мнение.
    Fiat Marea Weekend TD100

Виж си филтрите Отпред да не е запушен въздуховода Моята пък точно на баир почва да тегли като локомотив...
    Тря'а напиша нещо тука, нали

Коментар

Отпред гаранция, че не е запушено, а и филтрите са сменявани скоро. Чудя се дали ако не са ми наред дюзите, или предварението няма да губи мощност...
      Fiat Marea Weekend TD100

Коментар

кола

Ако направиш една диагностика може да разбереш повече иначе само ще си сменяш разни набедени части
        КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
        Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
        http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Така е, само че не знам за ТД100 кой може да направи диагностика. Ходих на няколко места и ми казаха да забравя за случая.
          Fiat Marea Weekend TD100

Коментар

Има напредък по моя въпрос. Бях на диагностика при Бобо и ми каза, че предварението ми било 9 градуса, а трябва да бъде 6 и може от там да ми идват проблемите.
            Fiat Marea Weekend TD100

Коментар

А защо не й измериш компресията да си наясно какво има вътре
              BRAVA TD100 ELX `98

Коментар

Ами някой ден и това ще трябва да направя, но ме е страх от новините. :D
                Fiat Marea Weekend TD100

Коментар

vankata83 написа:
                  Ами някой ден и това ще трябва да направя, но ме е страх от новините. :D
                  По мое скромно мнение не е проблема в компресията.Този мотор за да тръгне трябва някой да каже на помпата че има достатъчно въздух за това.Или не се подава сигнал или помпата не го приема.И в двата случая има изход след като се разбере точно коя е причината.Успех!!!

Коментар

vankata83 написа:
                    Има напредък по моя въпрос. Бях на диагностика при Бобо и ми каза, че предварението ми било 9 градуса, а трябва да бъде 6 и може от там да ми идват проблемите.
                    Ами той тоя Бобо, след като е успял да се закачи с Визата и е видял какво е предварението на празен ход, да беше го регулирал. За 15 мин. работа е.
                    Fiat Marea TD100

Коментар

Ами каза ми, че трябва да се сваля ангренажа.
                      Fiat Marea Weekend TD100

Коментар

Сваля се само капака на агренажа отгоре. Проверява се зацепването спрямо маркера на маховика и после се регулира аванса. Лесно е за който го е правил.
                        Fiat Marea TD100

Коментар

Ами искат ми 90 лева за тази процедура. Не е проблема за парите, но просто искам да стане читаво. Аман от пишман майстори. С удоволствие бих отскокнал някой път до Ямбол, стига да имам време, но скоро ми се налага да ходя до Балчик и ми се ще да ми я настроят, че не искам да я тегля по баирите. Просто се усеща, че нещо не и достига гориво, а изпаренията си миришат на неизгоряла нафта.
                          Fiat Marea Weekend TD100

Коментар

vankata83 написа:
                            Ами искат ми 90 лева за тази процедура. Не е проблема за парите, но просто искам да стане читаво. Аман от пишман майстори. С удоволствие бих отскокнал някой път до Ямбол, стига да имам време, но скоро ми се налага да ходя до Балчик и ми се ще да ми я настроят, че не искам да я тегля по баирите. Просто се усеща, че нещо не и достига гориво, а изпаренията си миришат на неизгоряла нафта.
                            Толкова пари за проверка на центровка?! От утре почвам коли да правя.
                            Fiat Marea TD100

Коментар

Имам предвид, за да се презацепи помпата се свалял ангренажа и това усилие ще ми коства 90 лв., но намерих един сервиз, който се занимава предимно с Лукас системи и там ще я преслушат, ще прегледат дюзите, ще регулират аванса и ще измерят компресията. Само дето не знам дали искам да разбирам резултатите. :D
                              Fiat Marea Weekend TD100

Коментар

Working...