Dido_Lyubenov написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Термостат от Рено 5
Collapse
X
-
"Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
-
Не само в дебита. В единия случай - с оригинален термостат, ще се оакат нещата само ако остане затворен и не се усетиш на време. В другия случай - термостат от Рено, гарантирано няма да има добро охлаждане при натоварен режим на работа, което води до гарантирани проблеми. Остава въпроса, дали ще се усетиш на време че нещо не е наред, или ще разбереш когато вече е късно.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Dido_Lyubenov написа:anything75 написа:Аз също сложих термостат от Рено само ,че го взех на 83`,колата е Мареа 1,9 ТД ,след около 40 км няма признаци на проблеми,ще го гледам.Струва си да се опита при цена 8 лв.,за термостат и 30 мин. труд
Коментар
-
Карането и разбирането са доста различни неща, особено последните 20 -тина години. Те и мойте колеги в куриерската фирма могат да карат, ама като вдигнат капака на колата и ... започват да се почесват де не ги сърби. За това вчера цял ден се занимавах с ремонта на едната кола, а днес ходих и жило на съединител да сменям на другата. А това второто е елементарно като цвичка. Трябва да чуваш какво ти "говори" автомобила, не само да даваш газ докато нещо изхлопа или се изтъркаля под колата. За мен всеки който си мисли, че ще си реши проблема с термостат от Рено, просто като го тикне в маркуча, е малко или много ламер на тема устройство и принцип на работа на ДВГ. Не искам да обидя никой, а да Ви накарам да се замислите колко е глупаво да си мислите, че нещата се решават толкова елементарно. А за купуването на евтинко - на ЛС. Ако може и колкото може ще отбия от цената, но да знаете - не я определям аз. Уреждам се с връзки, и може и да ми резнат квитанциите, ако прекалявам. Но няма проблем да пробваме. И по някога сигурно няма да си струва, като се добави цената на куриера.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Dido_Lyubenov написа:Не само в дебита."Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
Явно си пропуснал някои натоварвания, защото на мен ми се е случвало да се чудя, ще успее ли да охлади в дадени моменти, с оригинален, според "диагностиката" на колегите постоянно отворен термостат :D В задръстване около 2 часа (заради катастрофа) работещ климатик, напечен асфалт, стотици коли бълват жега наоколо и то в горещ летен ден, при температура близо 40* на сянка. Е тогава със сигурност ще си втората причина за задръстването, или ще се наложи да се пържиш на слънцето, докато освободят пътя, ама ще чакаш в някоя канавка, щото все пак има някакво придвижване, а на теб колата ти ще прегрява в тези условия. Да не казвам колко пъти си пропуснал да разбереш на какво подлагаш ДВГ. Ама айде стига сме я нищили тая тема, има доста изписано по тоя въпрос и вече ми писна да се повтарям.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
янко написа:Различното е че не затваря малкия кръг.Моя е от разглобяемите и му наврях опелски на 92гр като затапих малкия кръг,сега е само през парното и газовото.Две лета няма проблемиОсновния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
янко написа:Преправих го като при опел и някои други марки,само дето се обърках и вместо 86 взех 92,но няма проблемиОсновния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Dido_Lyubenov написа:Не само в дебита. В единия случай - с оригинален термостат, ще се оакат нещата само ако остане затворен и не се усетиш на време. В другия случай - термостат от Рено, гарантирано няма да има добро охлаждане при натоварен режим на работа, което води до гарантирани проблеми. Остава въпроса, дали ще се усетиш на време че нещо не е наред, или ще разбереш когато вече е късно.
Коментар
-
chaveto написа:Dido_Lyubenov написа:Не само в дебита. В единия случай - с оригинален термостат, ще се оакат нещата само ако остане затворен и не се усетиш на време. В другия случай - термостат от Рено, гарантирано няма да има добро охлаждане при натоварен режим на работа, което води до гарантирани проблеми. Остава въпроса, дали ще се усетиш на време че нещо не е наред, или ще разбереш когато вече е късно.Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар