Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Термостат от Рено 5

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Dido_Lyubenov написа:
    anything75 написа:
    Аз също сложих термостат от Рено само ,че го взех на 83`,колата е Мареа 1,9 ТД ,след около 40 км няма признаци на проблеми,ще го гледам.Струва си да се опита при цена 8 лв.,за термостат и 30 мин. труд
    А като се замислиш за вероятен ремонт/смяна на глава, гарнитура и изкривен блок, в комплект със скритите дефекти, които няма да ти направят впечатление, дали си струва заради някакви си 100 лв ?
    Дидо, а каква е гаранцията, че и термостата за 100 лв. няма да оака нещата? Нали вътре е все същата работа, само дебита на антифриза е по-малък при заместителя, което се решава с по-ниска температура на отваряне.
    "Без сърца, сме просто машини"
    Toyota Prius 1.5 Hybrid
    EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Не само в дебита. В единия случай - с оригинален термостат, ще се оакат нещата само ако остане затворен и не се усетиш на време. В другия случай - термостат от Рено, гарантирано няма да има добро охлаждане при натоварен режим на работа, което води до гарантирани проблеми. Остава въпроса, дали ще се усетиш на време че нещо не е наред, или ще разбереш когато вече е късно.
      Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Dido_Lyubenov написа:
        anything75 написа:
        Аз също сложих термостат от Рено само ,че го взех на 83`,колата е Мареа 1,9 ТД ,след около 40 км няма признаци на проблеми,ще го гледам.Струва си да се опита при цена 8 лв.,за термостат и 30 мин. труд
        А като се замислиш за вероятен ремонт/смяна на глава, гарнитура и изкривен блок, в комплект със скритите дефекти, които няма да ти направят впечатление, дали си струва заради някакви си 100 лв ?
        Колега ,щом можеш да си ги купуваш евтинки,купи и на нас никой няма да ти се разсърди мисля.А колкото до евентуален ремонт,надявам се поне за толкова да знаем да караме

Коментар

Карането и разбирането са доста различни неща, особено последните 20 -тина години. Те и мойте колеги в куриерската фирма могат да карат, ама като вдигнат капака на колата и ... започват да се почесват де не ги сърби. За това вчера цял ден се занимавах с ремонта на едната кола, а днес ходих и жило на съединител да сменям на другата. А това второто е елементарно като цвичка. Трябва да чуваш какво ти "говори" автомобила, не само да даваш газ докато нещо изхлопа или се изтъркаля под колата. За мен всеки който си мисли, че ще си реши проблема с термостат от Рено, просто като го тикне в маркуча, е малко или много ламер на тема устройство и принцип на работа на ДВГ. Не искам да обидя никой, а да Ви накарам да се замислите колко е глупаво да си мислите, че нещата се решават толкова елементарно. А за купуването на евтинко - на ЛС. Ако може и колкото може ще отбия от цената, но да знаете - не я определям аз. Уреждам се с връзки, и може и да ми резнат квитанциите, ако прекалявам. Но няма проблем да пробваме. И по някога сигурно няма да си струва, като се добави цената на куриера.
          Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Dido_Lyubenov написа:
            Не само в дебита.
            А кое друго е различно? Чисто информативно питам.Бравата ми я карах 3 години или около ~60 000 км във всякакви режими/натоварвания и не съм имал никакви проблеми с термостатче BEHR за 18 лв.Тя беше от тези с "игривия" показател на температурата и ясно се виждаше колко бързо се охлажда течноста като отвори термостата, така че и дебита май не е проблем.
            "Без сърца, сме просто машини"
            Toyota Prius 1.5 Hybrid
            EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Никва разлика няма и дебита си е същия.
              The box said "Requires Windows 98 or better", so I installed Linux
              Marea SW 2400 JTD CF2 136CV 100KW "HLX-TOUR DE FRANCE"
              Ex: Brava 1.6 ELX 16V 103 hps '98 LPG Atiker + LC Romano

Коментар

Различното е че не затваря малкия кръг.Моя е от разглобяемите и му наврях опелски на 92гр като затапих малкия кръг,сега е само през парното и газовото.Две лета няма проблеми
                FIAT MAREA 1.6 16V Weekend 99

Коментар

Явно си пропуснал някои натоварвания, защото на мен ми се е случвало да се чудя, ще успее ли да охлади в дадени моменти, с оригинален, според "диагностиката" на колегите постоянно отворен термостат :D В задръстване около 2 часа (заради катастрофа) работещ климатик, напечен асфалт, стотици коли бълват жега наоколо и то в горещ летен ден, при температура близо 40* на сянка. Е тогава със сигурност ще си втората причина за задръстването, или ще се наложи да се пържиш на слънцето, докато освободят пътя, ама ще чакаш в някоя канавка, щото все пак има някакво придвижване, а на теб колата ти ще прегрява в тези условия. Да не казвам колко пъти си пропуснал да разбереш на какво подлагаш ДВГ. Ама айде стига сме я нищили тая тема, има доста изписано по тоя въпрос и вече ми писна да се повтарям.

Коментар

янко написа:
                    Различното е че не затваря малкия кръг.Моя е от разглобяемите и му наврях опелски на 92гр като затапих малкия кръг,сега е само през парното и газовото.Две лета няма проблеми
                    Ти пък си съвсем "топъл" - как така ще затапиш малкия кръг ? Ааааааааааа.............. отказвам се да споря !!! Правете каквото искате, ама после да не ревете

Коментар

Преправих го като при опел и някои други марки,само дето се обърках и вместо 86 взех 92,но няма проблеми

Коментар

янко написа:
                        Преправих го като при опел и някои други марки,само дето се обърках и вместо 86 взех 92,но няма проблеми
                        Че то при тези марки, включая Москвич и Жигули, малкия кръг не е затапен. Ама въпреки това заради елементарното изпълнение на термостата си страдат от прегряване по рождение.

Коментар

Москвич не съм пипал,жигулата си е с два кръга +парно ,то си е фиат ,а при опел малък кръг е само парното

Коментар

Dido_Lyubenov написа:
                            Не само в дебита. В единия случай - с оригинален термостат, ще се оакат нещата само ако остане затворен и не се усетиш на време. В другия случай - термостат от Рено, гарантирано няма да има добро охлаждане при натоварен режим на работа, което води до гарантирани проблеми. Остава въпроса, дали ще се усетиш на време че нещо не е наред, или ще разбереш когато вече е късно.
                            Я ми кажи с 160 на круиз с 2.4Jtd от Бургас до София дали са достатъчно натоварен режим. Защото термостат на 89*С не направи никакъв проблем. Или тук само си пишем глупости да се правим на интересни. Защото аз минах 100к с такъв термостат и нищо не се случи дори веднъж.

Коментар

chaveto написа:
                              Dido_Lyubenov написа:
                              Я ми кажи с 160 на круиз с 2.4Jtd от Бургас до София дали са достатъчно натоварен режим. Защото термостат на 89*С не направи никакъв проблем. Или тук само си пишем глупости да се правим на интересни. Защото аз минах 100к с такъв термостат и нищо не се случи дори веднъж.
                              Защото не си попадал в задръстване . Колега Любенов, щом и в Опел форума започват да се замислят за термостати от Рено- има ли смисъл само да си чешем пръстите? В тия кризисни времена цената е определящ фактор. А и не всички си купуваме частите с отстъпка 50 процента .
                              Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power

Коментар

Попадал съм на какви ли не места и не е имало никакви проблеми. А в задръстване си има какво да охлажда.

Коментар

Working...
                                X