Опита е достатъчно красноречив напук на всички теории-Ако това стане или Ако онова стане. Няма тема във форума в която някой да е "изревал" заради проблем с термостат на Рено,напротив... Има коли със стотици хиляди км. с тази алтернатива,така че... Всеки сам да си прави изводите.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Термостат от Рено 5
Collapse
X
-
emzo написа:To пък щото ако някой изгори ще се похвали :Dwillow75bg написа:Я аз да се похваля тогава.На втората Марея карах така и нямах грижи,с Либрата също,НО сега на тая ми се пръсна мъркуча извън града и ми изтекоха водите :D Нали се сещате,че все едно съм си купил три термостата накуп в този момент.Така че всеки да си преценява.
Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
chaveto написа:Най интересното е, че хора които не са слагали такъв термостат се опитват да убедят всички, че това е голям проблем.Вси4ко се опрай, с нов термостат, а от рендака "рено5" , отиде на вторични....
При някой може да става, но, при положение на термото на главата ,(имам предвид термо-корпуса е на нивото на главата на двигателя),то просто няма как да циркулира правилно, особенно в натоварване на двигателя в високи обороти.Даже пробвах и с изкормен термостат, ефекта бе нулев.... :D
Fiat palio 1.7td
Коментар
-
chaveto написа:Ефекта ти е нулев защото не е монтиран правилно. Има част от въпросния термостат която трябва да стои там където има движение на охладителната течност, не става да го набуташ до средата на маркуча и да искаш да работи.А това къде се намира термостата като височина... няма никакво значениеП.С-между другото, година и половина карах с два , като от рендака бе на мъркуча отиващ към радиатора .НО,НО после с лятото, се започна с проблемите......
Fiat palio 1.7td
Коментар
-
Малката "тапа" затваря малкия кръг когато започне да се отваря големия. Идеята е да се увеличи притока през големияНещо не ти е ясно кое за какво е сложено и защо мърда там.Проблема ти е дошъл от това, че ти е блокирал ОРИ термостата а не от този в маркуча.П.С. и този термостат не се слага само в Рено 5 слага се и на 2.1 бензин...П.С ти къде живееш, че година и половина не си имал проблем, но като е дошло лятото и са почнали проблемите
Коментар
-
chaveto написа:Малката "тапа" затваря малкия кръг когато започне да се отваря големия. Идеята е да се увеличи притока през големияНещо не ти е ясно кое за какво е сложено и защо мърда там.Проблема ти е дошъл от това, че ти е блокирал ОРИ термостата а не от този в маркуча.П.С. и този термостат не се слага само в Рено 5 слага се и на 2.1 бензин...П.С ти къде живееш, че година и половина не си имал проблем, но като е дошло лятото и са почнали проблемите
,не виждаш ли аватара.Някъде да съм споменал че точно от него да ми е дошъл проблема, имам предвид рено5, той е временно РЕШЕНИЕ ,ако оргиналния е блокиран само в ОТВОРЕНО положение.Второто нещо, тази малката подвижна по оста тапа, не случайно я подпира тая пружинка,именно с хода на м. тапа, е да затвори отвора.Това става, като термопатрона на който, на него е закрепен голямата така наречена тапа,а в другия край на оста е закрепена тази м.тапа , и когато започне процеса отваряне, е да затвори по-рано отвора. Не случайно хода между м. тапа и отвора ,е по-малък от хода на г. тапа на термо-елемент ,насочен към щуцер извод радиатор.p.s- между другото, горната снимка е новия термостат, другите са от по-българения оргинален заводски
термостат.бая игра и мислене падна, и търсене на подходящия термо-елемент , докато го направя така, 4е само термо-елемента да сменям, без да свалям или сменям един алуминиев корпус.
Fiat palio 1.7td
Коментар
-
chaveto написа:Я сподели къде точно сложи термостата от реното и какво очакваше да се случи когато го сложи?Тогава почнах да сменям капачки,датчици дори промивки на радиатора правих, защото с тия симтотоми не бяха за издухана глава,защото нямаше надуване.НО след изкормването на оргиналния, и дори рендашкия термостат , загряването пак си продължи,и тогава се обърнах към майстор по телефон.Именно по негова препоръка ме накара да проверя антифриза.И в последствие от наличие на газове в антифриза, той ме попита къде се намира термостата,защото не може да се сети в момента къде се намира на моя двигател.След обяснението и споменаването, че е в момента няма термостат,приказката му бе: "ГРУБА ГРЕШКА СЪМ НАПРАВИЛ"
, точно тук е проблема на тия двойно действащи термостати, ако не са изправни,няма как да циркулира правилно.
Fiat palio 1.7td
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар