Смяната на маслото си е различна за всеки двигател. Интервала се дава от производителя. На скутера ми интервала е 2к км на кроса е 4-ри резервоара гориво............
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Смяна на маслото? 7к; 10к; 20к?
Collapse
X
-
brat_John написа:Обикновено смяната на масло е в зависимост от това какво масло наливаш. Има масла, които се сменят и на 25000 ама за цената се сещаш каква е разачка. Смяната масло също зависи и от горивото с което караш. Качеството на нашите горива не отговаря за т. нар. Long life масла. А колкото до това, че ти излиза сервиз на 15000 това се можеш да го промениш като я закачиш на компютър със сервизна програма. На сегашната ми кола беше настроено на 20 000, а в момента е на 10 000 по мое желание.Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.
Коментар
-
Vladim написа:Ако сте сигурни в качеството на маслото споредм мен е разумно на турбодизеловите мотори маслото да се сменя на около 9 хиляди. Аз лично не залагам на Селения, като марка-нищо, че така пише на лепенка под капака!А относно това италианците, кога сменят маслото... аз самият пострадах от тази немърливост! Като взех колата на пръчката на маслото имаше буквално една капчица на края! Това е доста под минимума. Да не говорим, че маслото беше толкова гъсто, че по-скоро на грес приличаше. На първо време долях малко полусинтетично масло, а след няколко дни го смених изцяло. След месец турбината ми сдаде багажа на магистралата близо до Ихтиман! Втулките се смляха, оста се строши и колата заприлича на димна машина отзад-маслото от турбото отиваше в изходящия колектор. В този ред на мисли-сменяйте редовно маслото и не правете компромиси с качеството!
Ако го беше оставил с греста може би нямаше да изтропа.Много ми е интересно как тая кола е изкарала там по 40-50 000 без да и сменят масло 15 години там, дойде тука и след месец изтропа.Един познат си беше купил кола която не и било сменяно маслото 60 000 км.
http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата
Коментар
-
На моето ТД си го сменям на 10 000 км, а на около 8 000 започва да го побутва. За JTD го дават да се сменя ба 20 000 км, но според мен, с тази нафта тук е по-добре и на JTD да се сменя на 10 - 15 к км. Маслото СЕЛЕНИА ТД си е добро за нашите машинки - издържа на високи температури в турбината и е резистентно към саждите от изгарянето на дизела. Това е идеята на маслото за D/TD & JTD двигаели. Ако сте твърдо решени да наливате друго масло - марка/тип, уверете се че отговаря на тези две изисквания, освен да маже добре.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Dido_Lyubenov написа:На моето ТД си го сменям на 10 000 км, а на около 8 000 започва да го побутва. За JTD го дават да се сменя ба 20 000 км, но според мен, с тази нафта тук е по-добре и на JTD да се сменя на 10 - 15 к км. Маслото СЕЛЕНИА ТД си е добро за нашите машинки - издържа на високи температури в турбината и е резистентно към саждите от изгарянето на дизела. Това е идеята на маслото за D/TD & JTD двигаели. Ако сте твърдо решени да наливате друго масло - марка/тип, уверете се че отговаря на тези две изисквания, освен да маже добре.
Коментар
-
ЖТДто го карам с Selenia WR , май беше 5w40, и го сменям на десетина хиляди, макар че в сервиза ми казват че мога да го карам поне 15, а производителя му дава даже 20, ама режима ми е все студено градско и най вероятно доста по бързо се скапва, иначе колатата за 10к иска 200-300мл доливане, което си е ок според мен, все пак не е в пъва младост - и покапва от тук от там, и турбаланчо сигурно прекарва по малко...Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Airfan написа:Dido_Lyubenov написа:На моето ТД си го сменям на 10 000 км, а на около 8 000 започва да го побутва. За JTD го дават да се сменя ба 20 000 км, но според мен, с тази нафта тук е по-добре и на JTD да се сменя на 10 - 15 к км. Маслото СЕЛЕНИА ТД си е добро за нашите машинки - издържа на високи температури в турбината и е резистентно към саждите от изгарянето на дизела. Това е идеята на маслото за D/TD & JTD двигаели. Ако сте твърдо решени да наливате друго масло - марка/тип, уверете се че отговаря на тези две изисквания, освен да маже добре.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар