Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

За първи път ми се случва-не иска да запали

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

За първи път ми се случва-не иска да запали

Малко предистория. От известно време явно имах малък проблем с клемореда на контактния ключ, защото понякога като запаля, губеше ток тотал. Но на следващо въртене си палеше и няма проблем. Така до онзи ден. Събота ходих до Варна и обратно. Никакъв проблем. Неделя сутрин паля, отивам да прибера малката от баба и. До там също без проблем. Гася. Взех я, сядаме за да се прибираме и хоп изненада. Въртя, пали, и докато пусна кключа губи тоци и гасне. Така около 15-20 пъти. Забелязах, че като натискам ключа към патрона задържа от време на време. Та така един път успях да запаля и тръгнахме да се прибираме. На моменти, когато разменям ръцете, за да сменя предавка отново губи контакт и гасне. Но ми направи впечетления, че започна да пали все по трудно и с повече въртене. Та както и да е прибрахме се по живо, по здраво, паркирах и угасих съвсем нормално. Сигурен съм къде ми е проблема и съм спокоен. Но понеделник сутрин реших да я пробвам. Сядам въртя и няма никой. Върти та се къса и не иска да запали. Вчера купих нов клеморед, смених го и вече си държи контакт и всичко е ОК. Опитвам да запаля и вече познатата ситуация. Върти и неще да запали. Да уточня лампа КОДЕ никога не ми е светвала (или е изгоряла лампичката или нещо друго).
    Струва ми се че въобще бе стига гориво до ДВГ-то. Всякъкви съвети и идеи ще са ми полезни. Благодаря предварително ако някой се отзове.
    Колата е от подписа Мареа ЖТД 105.
    Ex: Fiat Tipo 1.4 карб. с АГУ
    Fiat Marea Weekend 1.9 JTD, 2000 г.-много вярна и послушна беше
    Citroen Xsara Picasso 1.6 16V, 109 HP, 2007 с ГИ-

Като не е светел кода да не е махнато иммото.
    КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
    Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
    http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

kluchar написа: Преглед на мнението
      Като не е светел кода да не е махнато иммото.
      Не знам. Никога не съм имал допир до тази система. Как да разбера? Имам единствено един син ключ.

Коментар

Малко допълнение. Сега се загледах в снимка на колега от обявите. Дано да няма нищо против, че ще я ползвам да онагледя.

1. Тази кутийка ли е имобилайзера?
        2. Този черния пластмасов пръснен, който е върху клемореда, като го махнах, към него няма свързан кабел.
        3. Покрай кормилния прът ми се струва, че имаше такава бяла букса свободно оставена (не е включена никъде).
        Прикачени файлове

Коментар

Ако пали и сама си гасне не е от имобилайзера.
          това което го описваш губи контакт и гасне в какъв смисъл е че не свети нищо по таблото все едно е върнат ключа и изваден или гасне но таблото свети.
          Аз имах такъв проблем и аз мислех че е имобилайзера ,но се оказа че компа които при мен е в краката на пасажера не прави хубав контакт свалих го малко контактен спрей изчистих хубаво и там където се закрепва за купето и се оправиха нещата.
          При мен по-време на движение гаснеше понякога за секунда понякога за час но таблото си светеше даже и жълтият ключ светваше като угасне и опитам да запаля

Коментар

Нямаш ли обигновен ключ без чип
            Ако е махнат трябва да пали без чип.
            Около помпата нещо да си забелязал да е преправяно.
            Тази кутия е зад бушоните и завършва с пръстена около ключалката.
            Ако не са свързани значи някой ги е махнал като е имал проблем с кода.
            НЕ ги свързвай докато не разбереш какъв е проблема.
            Да неси палил много да е паднал акумулатора за малко.

Сега сигурно проблема е друг.
            Бутона под седалката натисни.

Коментар

panasonic1 написа: Преглед на мнението
              Ако пали и сама си гасне не е от имобилайзера.
              това което го описваш губи контакт и гасне в какъв смисъл е че не свети нищо по таблото все едно е върнат ключа и изваден или гасне но таблото свети.
              Аз имах такъв проблем и аз мислех че е имобилайзера ,но се оказа че компа които при мен е в краката на пасажера не прави хубав контакт свалих го малко контактен спрей изчистих хубаво и там където се закрепва за купето и се оправиха нещата.
              При мен по-време на движение гаснеше понякога за секунда понякога за час но таблото си светеше даже и жълтият ключ светваше като угасне и опитам да запаля
              Първоначалния проблем със сигурност беше от таралежката(клемореда на конт. ключ), а това с непаленето се появи в следствие. Като казвам, че гасне, имам впредвид, че тотално губи ток. Все едно си угасил и извадил ключа.

Коментар

kluchar написа: Преглед на мнението
                Нямаш ли обигновен ключ без чип
                Ако е махнат трябва да пали без чип.
                Около помпата нещо да си забелязал да е преправяно.
                Тази кутия е зад бушоните и завършва с пръстена около ключалката.
                Ако не са свързани значи някой ги е махнал като е имал проблем с кода.
                НЕ ги свързвай докато не разбереш какъв е проблема.
                Да неси палил много да е паднал акумулатора за малко.

Сега сигурно проблема е друг.
                Бутона под седалката натисни.
                Да палих доста докато се прибера. Последните пъти започна да пали много трудно.
                Нямам друг ключ. Така я взех с един син.

Коментар

Значи проблема трябва да ти е там някъде според мен пак ще се повторя заради имобилайзера не може да ти изгасне колата.
                  Търси проблема в окабеляването на контактният ключ.

Коментар

Трябваше да пробваш като сменяше клемореда да пробваш да сложиш буксата и да лалиш с права отвертка преди да зглобиш.

Коментар

така надали някой ще ти помогне.все пак провери си кабелите,които са захванати на плюсовата клема.

Коментар

Така, вчера един колега ми подаде ток от неговия акумулатор. Върти та се къса. Но от ауспуха НЕ излиза нищо. И другото, което видях, че стрелката на оборотомера също не мърда.

Коментар

Това са симптоми на Датчик колянов вал.
                          Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power

Коментар

dobrujanetza написа: Преглед на мнението
                            Това са симптоми на Датчик колянов вал.
                            Може ли да умре от раз? Веднъж вече съм сменял такъв. И предишния преди да го сменя умираше постепено.

Коментар

Закачай на диагностика и следи обороти докато въртиш.
                              Би трябвало да си с кръглият обортомер, на него се вижда идеално как се мърда стрелката с около 200 об докато запаля.
                              Fiat Marea Weekend 1.9 JTD 105 2000
                              Lancia Lybra 1.9 JTD 115 2002

Коментар

Working...
                              X