Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ГИ за Панда 2 4х4

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Danchojn написа:
    Ок. Хора сме, да си помагаме с каквото можем и това е, пък за решенията, всеки си преценява.Благодаря на всички за участието в темата и за помоща, тя бе важна за мен. Ще следя разхода и ще пиша. Някой може ли да каже, какво трябва да е налягането с което се пълни пропан-бутана в бутилката по газостанциите? Защото срещам най-различни показания. Първия път на шел беше 10. На Ромпетрол 8 май-беше. На ОМВ вообще нямаше манометър. Мисля, че и 12 бара съм срещал.
    Не става дума за помощ за теб, а за помощ от теб за колегите да си направят колите с разход като твоята. Може да споделиш конфгигурацията на инсталацията и данни от настройката.
    Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

над 10 атмосфери поне, по принцип на 12 трябва

Коментар

какво значение има налягането?
        2015 Renault Megane Expression GT
        2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
        Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

бяха ми обяснявали, даже човек дето бачка на газстанция, вика че като е по ниско налягането, лъжат в литрите, заредил си примерно 25 ама всъщност са 21 някъде

Коментар

един път след като е втечнен - няма значение какво е наляганетопри положение, че горивото се налива течно - не лъжатпоне не и със зависимостта обем/налягане - това важи за газообразна форма

Коментар

Че на мен на ромпетрол ми зареждаха на 5 атм. Може и манометъра да не е бил верен.
              Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
              Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

Sev написа:
                един път след като е втечнен - няма значение какво е наляганетопри положение, че горивото се налива течно - не лъжатпоне не и със зависимостта обем/налягане - това важи за газообразна форма
                Бях чел преди години,че колкото е по-голямо налягането,толкова по-малко лъжат. Дори имаше хора,които си бяха завили кранчетата,за да може колонките да пълнят по-трудно,но за сметка на това с по-голямо налягане. Дали има логика в казаното не смея да коментирам.
                Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
                Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

принципно най-добре да се вземе бутилка от топливо, и да си я прелива човек, ама си е хамалогия

Коментар

И на мен ми рекоха че имало значение ама не знам какво? Може и мит да е
                    Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Ми то налягането ако има значение да вземе да си подбираме газстанциите Отиваме: Момент да погледна, аха 6 атмосфери, чао пич хахаха Да бре някои запознат няма ли да каже играе или не налягането, аз на Лукоила до нас на повече от 5 атмосфери не съм го виждал
                      Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
                      Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
                      Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1

Коментар

слушай какво ти казвам :D освен това да не мислиш че тези манометри са верни

Коментар

Теоретично през дебитомера на колонката минава течна газ , както знаем при течностите налягането не оказва значение спрямо обема им.Обем защото се заплаща за литър.Ако колонката не е "лекувана" налягането няма значение,ако е "лекувана" хептен няма значение.Работил съм преди десетина години на газостанция и тогава далаверите ставаха по друг начин,сега колонките са различни и далаверите сигурно.
                          FIAT MULTIPLA 1.6 16v BIPOWER 2001

Коментар

muns61 написа:
                            Danchojn написа:
                            Ок. Хора сме, да си помагаме с каквото можем и това е, пък за решенията, всеки си преценява.Благодаря на всички за участието в темата и за помоща, тя бе важна за мен. Ще следя разхода и ще пиша. Някой може ли да каже, какво трябва да е налягането с което се пълни пропан-бутана в бутилката по газостанциите? Защото срещам най-различни показания. Първия път на шел беше 10. На Ромпетрол 8 май-беше. На ОМВ вообще нямаше манометър. Мисля, че и 12 бара съм срещал.
                            Не става дума за помощ за теб, а за помощ от теб за колегите да си направят колите с разход като твоята. Може да споделиш конфгигурацията на инсталацията и данни от настройката.
                            Да не се отплесва темата, чакаме конфигурация и подробности.
                            Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

Значи относно настройките, нищо не мога да кажа. Мога да повторя. Направени са в движение за около 25км. но не съм карал аз а те. Първите 15км. Газовото Еку само следи бензиновото и си попълва таблиците. Когато е готово минава на газ и сигнализира че адаптацията е приключила. Адаптацията продължава винаги, но какви точно параметри пипа незнам. Честно казано, надявам се и да не разбирам. Онзи ден като чистих картерната вентилация, поогледах и по-подробно. Навсякъде където се е налагало връзки да се правят всичко е усукано, споено и изолирано. И преди казах, че кабелите на разпръсквачите не са рязани, защото СТага има в комплекта бошовски кабели и са свързани през тях. Изпарителя е монтиран като хората, компа също, оформено е всичко в кабелен сноп. Няма прелитащи напряко кабели и тем подобни. Не съм си имал работа досега с ГИ, не знам какво друго да споделя. Аз съм доволен, че колата върви и монтажа е читав.
                              Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Нормалното налягане е от 8 до 12 атм.А относно разхода ти мисля,че е перфектен и то на газ.По каталог го дават:Среден разход на гориво(бензин) - 6.6 л/100кмРазход - извънградско - 5.8 л/100кмРазход - градско - 7.9 л/100км
                                Fiat 1.4 12V
                                Не е важно колко струва,важното е да е евтино.
                                Да си втори значи да си първи сред загубилите.
                                Четири часа разглобяване и ровене ми спестява двайсе минути четене

Коментар

Working...
                                X