По финансови причини се налага да развалям бравото с монтирането на газова.Поненеже смятам да я монтирам сам имам няколко въпроса.1. Знам че за инжекциони се слагат електрически изпарители. Понеже ми предлагат вакумен от карбураторен двигател може ли да го ползвам него??Предполагам ще възникнат проблеми ако реша да превключа от газ не бензин.2.Ако да речем ми угасне колата при тръгване и остане на контакт кой спира газта??3. Кажете в София добър магазин за части за газови откъдето да си купя изпарител ако не става вакумния.4.При закрепването на тръбичките за втулките на бутиклата и клапана трябват ли някакви по специални инструменти?5.Кажете схема на емулатор на дюзите че ми искат 40 лв за такова нещоаз мисля да го направя с 4 резистора и релета. Има ли по лесен начин?6. Може ли да хвана отоплението на изпарителя от маркучето което затопля дроселовата клапа или трябва от маркуч с по голям дебит на водата
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпроси за монтаж на газова
Collapse
X
-
Въпроси за монтаж на газова
http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първатаЕтикети: –
-
deadairplane
-
Re: Въпроси за монтаж на газова
deadairplane написа:infineon написа:По финансови причини се налага да развалям бравото с монтирането на газова.Поненеже смятам да я монтирам сам имам няколко въпроса.1. Знам че за инжекциони се слагат електрически изпарители. Понеже ми предлагат вакумен от карбураторен двигател може ли да го ползвам него??Предполагам ще възникнат проблеми ако реша да превключа от газ не бензин.2.Ако да речем ми угасне колата при тръгване и остане на контакт кой спира газта??3. Кажете в София добър магазин за части за газови откъдето да си купя изпарител ако не става вакумния.4.При закрепването на тръбичките за втулките на бутиклата и клапана трябват ли някакви по специални инструменти?5.Кажете схема на емулатор на дюзите че ми искат 40 лв за такова нещоаз мисля да го направя с 4 резистора и релета. Има ли по лесен начин?6. Може ли да хвана отоплението на изпарителя от маркучето което затопля дроселовата клапа или трябва от маркуч с по голям дебит на водатаhttp://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
FIAT БРАВО 1.2 16v
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата
Коментар
-
deadairplane
-
infineon написа:По финансови причини се налага да развалям бравото с монтирането на газова.Поненеже смятам да я монтирам сам имам няколко въпроса.1. Знам че за инжекциони се слагат електрически изпарители. Понеже ми предлагат вакумен от карбураторен двигател може ли да го ползвам него??Предполагам ще възникнат проблеми ако реша да превключа от газ не бензин.2.Ако да речем ми угасне колата при тръгване и остане на контакт кой спира газта??3. Кажете в София добър магазин за части за газови откъдето да си купя изпарител ако не става вакумния.4.При закрепването на тръбичките за втулките на бутиклата и клапана трябват ли някакви по специални инструменти?5.Кажете схема на емулатор на дюзите че ми искат 40 лв за такова нещоаз мисля да го направя с 4 резистора и релета. Има ли по лесен начин?6. Може ли да хвана отоплението на изпарителя от маркучето което затопля дроселовата клапа или трябва от маркуч с по голям дебит на водатаF/I/A/T/ Stilo 1.9 16v 04г.
F/I/A/T/ Marea 1.6 16v 97г. - EX
Коментар
-
Янис знам че го хвалят ама ми е далеч.Знам че си е пипкава работа но съм решил да си го свърша сам поне да знам че аз съм си виновен ако стане нещо а не да псувам друг.Дотук май само Pugsy ми отговори на въпросите.Някой може ли да обясни какво беше предимството на ел изпарителите?За монтажа на тръбите трябва ли на краищата да им се прави нещо или просто ги вкарвам и стягам с втулката?Иначе съм решил да си и сложа всички емулатори за да няма грешки.Може ли някой да даде конкретна схема на емулатор на дюзите?? Че неискам сам да го мисля и да откривам топлата вода?http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
FIAT БРАВО 1.2 16v
Коментар
-
Като тръгнеш да слагаш тръбичката първо слагаш гайката после лещата и тогава я пъхаш,като стягаш гаиката лещата вътре се сплесква и уплътнява.Ел. изпарителя като има напрежение на бобината постоянно хвърля газ,като цъкнеш на бензин и веднага я спира,а вакуумния поработва още малко докато се "изпразни" от газта.Ето и схемка само че трябва да е х4 за всеки инжектор,дано да ти е от полза тази.Втората аз я правих,не знам на бравото дали всеки инжектор си е сам или са 2х2,това съм го правил с 1 четворно реле.Последното е за лабда емулатор,колегата Delta беше ми го пратил и с 2-те съм нямал проблеми,даже си ги бях направил в 1 кутийка.Относно водата,най добре с тройници за маркучите за радиаторчето в купето.Прикачени файлове
Коментар
-
Емулаторите на инжекторите е некоректно да бъдат само резистори. Инжектора представлява RLC товар с определени параметри от които зависят фронтовоте на нарастване и спадане на крайните стъпала на ЕКУ. Поставянето само на резистор може да доведе до изгаряне на крайните стъпала. Например като стоят по- дълго време в активен режим отколкото в ключов, поради неправилен товар.Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
deadairplane
-
deadairplane написа:pugsy написа:....Ето и схемка само че трябва да е х4 за всеки инжектор,дано да ти е от полза тази.....Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
deadairplane
-
deadairplane написа:infineon написа:По финансови причини се налага да развалям бравото с монтирането на газова. .........http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
FIAT БРАВО 1.2 16v
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар