Направо се чудя от къде да започна, дали да псувам "сервизите и маисторите" или колата. А може би себе си незам.Проблема е следния- тресе двигателя осезаемо усеща се на место при спряла кола направо се клати цялата.Всичко започна с една моя грешка преди 3 дни ,отидох до Янко в септември да си правя газовата и по време на тестване на ги се опитах да включа от 4-та на 3 та предавка обаче Янко голем мъж а аз кинта и 20 и не съм дръпнал седалката нормално напред та скоростите изхъркаха не беше кой знае какво. оказа се че с г.и. всичко е наред и си тръгнах към софия спрях да заредя газ и бре колата работи като трактор тресе се яко все едно съм с вибромасажор на седалката викам си може да е от ремонта на г.и. смених редуктор може нещо мембраните да улягат и си продължих към софия без никакви ядове. Вече в софия нещо ми светна и превключих колата на бензин да вида и на него ли ще тресе , за мое съжаление и на бензин беше същото притесних се че може да съм прецакал скоростите. И така след това епично въведение днес отидох на сервиз да установят проблема първият сервиз в които отидох бе мотоексперт на симеоновско шосе-е няма такова отношение направо побеснях дигнаха колата погледнаха тампоните на двг и викат нищо и няма на колата за комп.диагностика си, от там си взех колата и директно в друг сервиз в младост не му знам името. Казах им че колата тресе много и според други хора от друг сервиз от които сега идвам не са тампони на двигател а някакъв друг проблем. Момчетата се заеха и след около 2.5 часа суетене около колата вече имаше между 3-ма и 5 майстори около нея .По ми е лесно да ви кажа симптомите на проблема и какво е проверено за да няма предположения в тази насока1 тоци-бобини и свещи -перфектни(перфектна работа на мотора никакво колебание на оборотите)2 ангр. ремък- провериха с пети на разпр.валове - префектен3 компресия - равна и на 5-те цилиндъра4 закачиха на комп- никакви грешки нищо5 не откриха никакъв проблем при тампоните на двигателя и скорустната кутия6 скорости- тук не схванах много обеснението на момчетата но в общи линии е следното - колата тресе на празен ход и при положение че проблема е в скоростната кутия то би трябвало при натискане на съединителя тресенето да изчезне но не стана така и за това казаха че проблема не е в скороститеи така това е което установиха или по скоро нямаха идея от какво друго може да тресе . И понеже трябваше да ми вземат парите а не дадоха смислен отговор от какво колата ми се тресе така ми казаха че : тампоните на двигателя ти са видимо здрави но е вазможно да има умора на матеряла и от това да са омекнали и така двг да е слезнал надолу и от това да тресе , но това е само догатка и никак не бяха убедителни. Е как да отида да сменя видимо здрави тампони с някои ментета ? ами ако не се оправи какво правим кой ще ми върне парите те никак не са малко ?Очаквам всякакви идеи и размисли щото аз вече съм изчерпан . единственото което ми се върти в главата е някакъв проблем с маховика или колянов вал щото по метода на изключването то друго не остана
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
неоткриваемо тресене на двг.
Collapse
X
-
nedialk00
колега, опитай с други кабели/бобини, незнам на 2.0 как е мотора с обща бобина или с отделни за всяка свещ, сигурен съм че там е проблема - в тоците, провери хубаво от някъде да не засмуква въздух
-
nedialk00 написа:колега, опитай с други кабели/бобини, незнам на 2.0 как е мотора с обща бобина или с отделни за всяка свещ, сигурен съм че там е проблема - в тоците, провери хубаво от някъде да не засмуква въздухweekend hlx 2.0 20v
Коментар
-
Мното познат проблем , скъсана пружина на притискателя и от там се получава дисбаланс на мотора иначе колата бачка гладко перфектно на 4 цилиндъра но както ти каза, все едно сина вибромасажора , като отвориш вратата и цялата се клати превърти на ръка мотора и един да гледа през прозореца на скоростите какво ставаPower Under Pressure
Коментар
-
WhitePower написа:Мното познат проблем , скъсана пружина на притискателя и от там се получава дисбаланс на мотора иначе колата бачка гладко перфектно на 4 цилиндъра но както ти каза, все едно сина вибромасажора , като отвориш вратата и цялата се клати превърти на ръка мотора и един да гледа през прозореца на скоростите какво ставаweekend hlx 2.0 20v
Коментар
-
ivel написа:ами тогава си за съединител-смъкни кутията и провериweekend hlx 2.0 20v
Коментар
-
nedialk00
късмет е било, не я карай колата, освен всичко останало което е написал колегата, добавям и неприятно оставане посред пътя
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар