Synthy написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Тракане при Марея 1.8
Collapse
X
-
Колега, излишно е да спорим, но по пътя на логиката няма как буталата рязко да се износят при смяната на маслото, и след добавка пак да утихнат. Аз също не съм почитател на добавките, и ако бях на мястото на колегата, щях да сменя маслото, вместо да слагам такова нещо. Аз също съм забелязал, че след 200-300 км по магистрала, тракането и при мен изчезва, което също подкрепя тезата, че е от повдигачи - след дълъг период на голямо налягане на маслото, все пак успяват да се напълнят както трябва. А и, предполагам, след повече от 100 000 км звука щеше да се промени, ако проблема беше в буталата.
Коментар
-
alvanovo написа:Защо да е за ремонт мотора? Сега слизам да припаля моя, да видя как трака.Fiat Stilo 1.9 JTD
Коментар
-
Колега, виждам че си от Русе, ела в сряда на сбирката на Жорела в 19 часа, и ще го видим и чуем как работи на живо. Тогава вече ще имаш верен отговор. Има колеги които се занимават постоянно с ремонти на ДВГ, ще си обади. Ако искаш пиши на ЛС, ше ти пратя скайп да се чуем и да видим може ли да решим проблема без излишни разходи.Такова масло ми наляха и на мен първия път, но след това аз си купувам маслото и наливам само Селения. Не мъчи машинката с масла от варели, защото не се знае какво има в тоя варел. Само запечатано в оригинална опаковка. То затова и с добвката се е оправил мотора. Селениа си има добавки против отлагане на мизерии в ДВГ и ако го ползваш няма да има нужда от никакви промивки и други подобни.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Значи колега масло от варел не съм наливал никога.А и освен това мотора си работи както преди,което ме кара да мисля,че е от повдигачите както ми казаха от сервиза.А пък и не вярвам ако има някакъв друг проблем да не ми кажат,все пак там съм подържал всичките си коли да момената и нямам оплаквания,а и по сервизите печелят от ремонти,а не от слагане на добавки.Маслото от там ми го предложиха било уж добро,не е от най евтините.Благодаря за поканата,но следващите няколко дни ще отсъствам,може би друг път.Fiat Marea 1.8 16v HLX
Hyundai Terracan 2.9 CRDI
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар