Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Браво 2009 1.4 Tjet 120 к.с. трудно пали на бензин

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

dobrujanetza Ако ползваш диагностика, ще ми пратиш ли показанията при първо палене? Най се интересувам от инжекторното време

Коментар

dobrujanetza написа: Преглед на мнението
      Първото палене за деня - без значение по кое време е - пали много бързо . На топъл двигател проявява характер когато иска. Един път пали веднага , друг път не пали , иска втори път да завъртя. По думите на моя механик - това е фабричен бъг без решение. Прави се адаптация , и след седмица всичко е по старому ... Ще се кара така май ...
      Топла кола пали с по-малки времена дюзи, съответно ако са леко зацапани има по-малко добре разпрашено гориво и трудно запалва.
      Студена пуска повече гориво и съответно няма проблем.
      Ако купиш 4 нови дюзи най-вероятно фабричния бъг ще изчезне.
      Дюзите нов БОШ ще са по 100-120 лв ... не е като 800 лв/бр за Скайактив дюзи.

mx rider написа: Преглед на мнението
      Махнах всичко.Държа я с повече гориво в резервоара,когато намалее започва да не пали.
      Най-вероятно си за отваряне на кошницата и ревизия . Ще е или помпа или маркуч.

Последна редакция от PM_u_bo; 19.10.2023, 03:17.

Коментар

при мен времената са между 3 и 8мс при работила вече кола и между 15 и 25мс при студен двигател. Та, не съм много сигурен че толкова високи времена са нормални. В нета няма инфо, единствено успях за едно пунто да намеря видео как при палене на студено времената са около 7мс

Коментар

Optimst5 написа: Преглед на мнението
          dobrujanetza Ако ползваш диагностика, ще ми пратиш ли показанията при първо палене? Най се интересувам от инжекторното време
          За съжаление не ползвам диагностика.
          Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power

Коментар

dobrujanetza написа: Преглед на мнението

За съжаление не ползвам диагностика.
            Ако решиш - звънни и - ще ги запишен а АЛФАОБД.

Коментар

PM_u_bo написа: Преглед на мнението

Ако решиш - звънни и - ще ги запишен а АЛФАОБД.
              За тази седмица не обещавам, но за следващата - може да нагласим нещо ...😏😏😏

Коментар

Да се присъединя и аз към проблемното палене... Какво трябва да кажа на купувача, ако реша да я продавам тая кола!?!?

Коментар

Да се присъединя и аз към проблемното палене... Какво трябва да кажа на купувача, ако реша да я продавам тая кола!?!?
                  Това нещо и ФИАТ не могат да го оправят. Заводски дефект.

Коментар

Последния пост пише, че има малко разминаване на гарнитурата на главата, което кара минимално количество антифриз да минава, само когато е студен двигателя. Някакви мнения?

https://www.fiat500owners.com/thread...-start.146863/

Коментар

Последния пост пише, че има малко разминаване на гарнитурата на главата, което кара минимално количество антифриз да минава, само когато е студен двигателя. Някакви мнения?

https://www.fiat500owners.com/thread...-start.146863/
                      Решение - Шлайф и нова гарнитура.

Коментар

Така няма ли да има загуба на антифриз? При мен примерно, този месец, 700-800 км предимно по магистрала, не е мръднало. Тест за изгорели газове в антифриза няма ли да покаже ако има проблем?
                        Последна редакция от Optimst5; 25.10.2023, 15:53.

Коментар

Възможно е да влизат по 1-2 капки дневно, не знам. Някой гледал ли си е цилиндрите с камера, дали единия е по-чист от другите?
                          Последна редакция от bsks; 25.10.2023, 17:34.

Коментар

https://youtu.be/Ufs26w5eDdg?si=c_Oxg54L-8wfHWso&t=740
                            Click image for larger version

Name:	tgetcyl.jpg
Views:	120
Size:	185,6 KB
ID:	2760540

Коментар

Фиат 500 1.4 100 коня е със същата гарнитура като браво 1.4 90, при турбо версиите е друга. И отново стигаме до повече въпроси, отколкото отговори....

Коментар

Да, много въпроси. Който има загуби на антифриз, може да се насочи към проверка на гарнитурата.
                                Аз все се каня да извадя инжекторите за да видя въобще пръскат ли. Входящия и изходащия маркуч съм ги насочвал в бутилка и се събира бензин. Като изходящото гориво сякаш е доста

Коментар

Working...
                                X