Здравейте някой слагал ли е иридиеви свещи на Браво2 или Типо356 1.4 б 95к Моята Бензинка върви основно на газ и досега на 140 х сменях свещи на 30х Ползвах нормалните DCPR7 наNGK и не съм имал проблеми В книжката на бензин ги дават за 60х Сега обаче на 22х пробег ми изгоряха едновременно 2 бобини Дали им е дошло времето или причината е в свещите не знам но ме притеснява че си отидоха 2 бобини наведнъж Иначе на външен вид свещите си бях я като нови та сега се замислих за иридиеви но не мога да намеря инфо какви точно тряба да бъдат
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Иридиеви свещи за Типо356
Collapse
X
-
Повечето Иридиеви са за газ -метан 12-25лв
а за бензин са над 30 -.40 лв за бройка например SXU22PR-A9
Може да се е нарушила изолацията а не да е изгоряла
това е по често срещан проблемПоследна редакция от kluchar; 05.04.2020, 21:44.
Коментар
-
От иридиеви не търси по-добра производителност, обикновените мед-цинк свещи си имат достатъчно добра електро проводимост, разликата е в пробега. Баща ми с NGK иридиеви изкара 150 000км и можеха и още, просто ги сменихме заради проблем, който се оказа, че не е от тях. Сега ги пазим за резерва.
Ако искаш да сложиш един комплект свещи и да забравиш за тях г/д до като не продадеш колата, слагай иридиеви! Ако очакваш нещо да работи по-добре от преди, не се занимавай!
Коментар
-
Не само в свещите може да е проблем, ако има такъв. Спомням си на времето карах ЗАЗ, а един комшия имаше Москвич 412. Ровех се в ЗАЗ-а и сменях свещи, а комшията се въртеше покрай мен. Каза че откакто е купил колата, /може би беше на около 10-на години, не съм сигурен/, не е развивал свещите, та рече да ги свали и види в какво състояние са. Останахме доста учудени, те бяха като нови, чистички реботещи перфектно, а ауспуха му да не кажа беше почти бял. Добичето работеше като ново.FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Коментар
-
Задължително трябва да бъдат такива каквито са в момента; с къса или дълга резба и малък или голям шестограм /ключ/. Ако в най близкия магазин няма точно такива каквито са на мотора купуваш някъкъв аналог. смяната става когато си искаш, или с маслото или със смяна на зимни и летни гуми или когато мотора почне да ''трои'' /да работи на 3 цилиндъра/.LANCIA Y10 1.1 Bosch monomotronik AGU Zavoli Голф 3 1.8
ВАЗ 2101-73г-екс ВАЗ 2101-74г.екс, самара-екс заз 965а екс Опел кадет екс
Коментар
-
Freshko69 написа: Преглед на мнениетоНе търся друго освен сигурност и по голям пробег но не мога да намеря какви точно трябва да бъдат
По каталог излизат NGK DCPR7EIX, алтернативите им са Denso IXU22 и Denso VXU22. Възможно е да има и на други марки.
Тази последната на снимката (NGK LPG8 ), която е за газ я дават, че е с иридиев централен електрод и платинен минусов електрод. Вече ти ще си прецениш искаш ли свещи за газ или не.
http://www.ngkpartfinder.co.uk/files/LPG_info.pdf
Коментар
-
Freshko69 написа: Преглед на мнениетоНе търся друго освен сигурност и по голям пробег но не мога да намеря какви точно трябва да бъдатA20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Разлика като ги сложиш на модерен автомобил ще усетиш само в грамовете на портмонето. Доста хора пробваха и никога повече не повториха. Да не говорим колко научни статии има в интерент по тая тема, но щом казваш че си усетил разлика ... за мен това е плацебо ефект. Единствено има голям ефект при много стари автомобили със слаби генератори и бобини, където с иридиевите свещи се получава по стабилно искроподаване, понеже електродите са по-тънки и по-малко напрежение е необходимо. Или на втомобил, който не се кара често, защото материала е издръжлив на корозия и няма да има проблем дори да преседи доста време. Като цяло иначе на обикновен автомобил разлика практически не би трябвало да има. Цената им е така, че може да издържат повече, но за парите ще си купиш 2 комплекта обикновени. Иначе аз бих се доверил единствено на NGK за свещи. Поздрави.Последна редакция от yeksuh; 07.04.2020, 15:35.
Коментар
-
Едни иридиеви ще изкарат колкото 4 комплекта нормални. Така, че от една страна отстраняваш излишна поддръжка, от друга може дори и по-евтини да излязат. От трета - шанса да намериш иридиеви ментета е почти нулев. Това е идеята на колегата, не да изкарва мощност или от този род.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар