Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Усилвател и Буфер

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

накрая си купих това http://www.hifi-pictures.net/base-ca...A-2051/amp.htm и днеска го пробвах на 1 баскаса паинер 10" или 12" не знам точно,ми задоволително я захранваше на бридж

Коментар

Колега, като стигнеш до купуване на бас каса или туба се насочи към говорител марка HERTZ.И аз преди три години си сглобявах бюджетно озвучаване, купих на промоция усилвател SONY, CD SONY и един говорител 10" HERTZ.Моите познати по стар български обичай казаха, че това са пълни боклуци и няма да стане нищо по-добро от оригиналното озвучаване.Междувременно ми изпаднаха две еднакви бас каси, монтирах си в едната говорителя прекарах си кабелите...,след което акъллите млъкнаха, щото смешната 10" взе, че извади по-качествен звук от огромните им стъпала и басове в багажниците.Още си я ползвам без дефект във фиатката, някак си пасна на обема и формата на купето.Може да я чуеш и да прекопираш размера на касата, добре е да е от по-дебели ПДЧ 18мм.

Коментар

dido79 написа:
        Колега, като стигнеш до купуване на бас каса или туба се насочи към говорител марка HERTZ.И аз преди три години си сглобявах бюджетно озвучаване, купих на промоция усилвател SONY, CD SONY и един говорител 10" HERTZ.Моите познати по стар български обичай казаха, че това са пълни боклуци и няма да стане нищо по-добро от оригиналното озвучаване.Междувременно ми изпаднаха две еднакви бас каси, монтирах си в едната говорителя прекарах си кабелите...,след което акъллите млъкнаха, щото смешната 10" взе, че извади по-качествен звук от огромните им стъпала и басове в багажниците.Още си я ползвам без дефект във фиатката, някак си пасна на обема и формата на купето.Може да я чуеш и да прекопираш размера на касата, добре е да е от по-дебели ПДЧ 18мм.
        мерси колега сега чакам да ми пратят 1 баскаса с 2*10" говорителя не се някои маркови ако не ми хареса как свирят на тяхно място ще сложа други по хубави басчета а иначе може да се видим някъде да чуя и твоето как свири

Коментар

Ако си любител на ниските басови честоти ти препоръчвам да се насочиш към моно версии на туба или каса свързани на брич към стъпалото...за по-евтините варинти става въпрс.Иначе се купуват два говорителя или каса с такива с по-ниско качество на сходна цена на един но-доста по-добър.

Коментар

dido79 написа:
            Ако си любител на ниските басови честоти ти препоръчвам да се насочиш към моно версии на туба или каса свързани на брич към стъпалото...за по-евтините варинти става въпрс.Иначе се купуват два говорителя или каса с такива с по-ниско качество на сходна цена на един но-доста по-добър.
            утре ще ми пратят касата и другата седмица ще я инсталирам защото нямам кабели за усилвателя за сега надявам се да свири добре или поне да не е идеално зле като направя всичко ще ти пиша да се видим да я чуеш как свири ако искаш

Коментар

днеска си вързах усилвателя на него има 2 диодчета 1 зелено и 1 червено като го закачих зеленото светна(и не угася) ама другото не ще да свети а иначе си работи свързано е към АД185Нтънкото кабелче съм го вързал на краче 5 мисля че там трябва ако не моля кажете къде,става въпрос за това дето като пуснеш касетофона да се пуска и стъпалото
              Прикачени файлове

Коментар

На схемата са три куплунга, и на 3-те има краче 5 На кое 5 го върза, и какво иска усилватела за да се включва/изключва и не работи ли тази функция, така като си го вързал ?
                Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Dido_Lyubenov написа:
                  На схемата са три куплунга, и на 3-те има краче 5 На кое 5 го върза, и какво иска усилватела за да се включва/изключва и не работи ли тази функция, така като си го вързал ?
                  на 3 куплунг от горе на долу,той си работи ама знам че не трябва да свети тая зелена лампа постоянно а само като се пусне касетофона а тя сега постоянно свети

Коментар

Ако откачиш кабела, който е за вкл/изкл от касетофона, усилватела продължава ли да работи ? По принцип си го включил правилно на букса 3 пин 5, и ако само светода свети, без да работи импулсното на усиватела, няма проблем.
                    Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

benzol написа:
                      днеска си вързах усилвателя на него има 2 диодчета 1 зелено и 1 червено като го закачих зеленото светна(и не угася) ама другото не ще да свети а иначе си работи свързано е към АД185Нтънкото кабелче съм го вързал на краче 5 мисля че там трябва ако не моля кажете къде,става въпрос за това дето като пуснеш касетофона да се пуска и стъпалото
                      Зеления светодиод трябва да си свети постоянно, не разбирам защо се шашкаш? Червения естествено че не трябва да свети.
                      Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
                      Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

batproho написа:
                        benzol написа:
                        Зеления светодиод трябва да си свети постоянно, не разбирам защо се шашкаш? Червения естествено че не трябва да свети.
                        ми той си свети ми шашнах се защото преди да го вържа на моята кола го пробвах на 1 приятел на колата той е с блаупункт и само си откачи кабелите и ги върза на моя и като пуснеше ЦД-то светваше и червената и си викам че сигурно трябва да свети като пусна касетофона но сега явно всичко е наред,а да питам като е включен така постоянно няма ли да ми пада акумулатора ?

Коментар

Зелената лампичка трябва да свети когато пуснеш плеъра тя показва,че е включен усилвателя,а червената лампичка е протекшън демек когато нещо не е наред по веригата светва тя и изключва усливателя за да не изгори,а жълтото тънко кабелче е ремута той подава напрежение от плеъра когато го включиш.
                          Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp

Коментар

Е тъй де, ама той казва че му свети постоянно !? Кто е изключен плеъра, продължава ли да свети ?

Коментар

Dido_Lyubenov написа:
                              Е тъй де, ама той казва че му свети постоянно !? Кто е изключен плеъра, продължава ли да свети ?
                              да продължава са свети,другото което е той касетофона 1 вид си е постоянно включен нали показва часа и си мисля че от това може да си свети постоянно,ще откача касетофона от захранването да видя кво ще стане и довечера ще дам резултат

Коментар

така днеска пробвах като откача касетофона от захранването и зелената лампичка угася като го включа захранването пак светва,та интересуваме това няма ли да ми бута акумулатора?на ден я карам по 10км някои път и по 30-50 (това е 1-2 в седмицата)

Коментар

Working...
                                X