Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Нов софтуер за връзка с ECU - http://www.multiecuscan.net

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

В нета има прошивка за тая схема и се обновява с прост програматор - няколко диода две три съпротивления и капацитети. Така че и менте да е, то е детска игра да си я закачиш на компа и да и налееш акъл. Не виждам проблем да не работи с тоя софтуер от темата.
    Fiat Marea TD100

Коментар

iuly_vn написа:
      В нета има прошивка за тая схема и се обновява с прост програматор - няколко диода две три съпротивления и капацитети. Така че и менте да е, то е детска игра да си я закачиш на компа и да и налееш акъл. Не виждам проблем да не работи с тоя софтуер от темата.
      Това си го чел някъде или си го правил ... това с наливането на акъла де ... ?
      Renault Clio 1.5 dci / Fiat Brava 105JTD / 1999 год.
      http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=43195

Коментар

Skip_01 написа:
        iuly_vn написа:
        Това си го чел някъде или си го правил ... това с наливането на акъла де ... ?
        Ами и съм го правил колега, Не с тоя чип ELM a с друг и по друга тема. Какво значение има. Ако някой се интересува на прошивката на чипа, мога да постна схемата и самия фърмуер, написан и изчистен откъм грешки. И то от разбирач. А в нета, е все едно да търсиш кракове за някоя програма и да не лепнеш вирус от там.Ето една работеща схема за програмиране на ELM - http://www.obddiag.net/prog2455.html . На нея е закачена pic18f но тя е по-добър аналог на ЕЛМ327.
        Fiat Marea TD100

Коментар

Е при всички положения нещата отиват в доста по професионална посока.Аз например няма да мога да се оправя с тези неща.
          Alfa 147 1.9 JTDm '07 Q2 - хем червена, хем пуши черно;Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
          ex. Alfa 155 1.7 '93 ### ex, Alfa 147 1.9 JTDm '03 R.I.P. ###Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001,

Коментар

Колегите с Либра, с последната версия не можа приятел одеве да се върже към 2.4 JTD Euro2.п.с. а те тия последните версии, голям шит, бачка 20 мин и аре .... плати си лиценз.Викам я да видя, колко струва лиценза и к’во да видя - 50 еуро. Загубена БЪЛГАРСКА работа !!!Ако беше до 10 евро с удоволствие щях да си я купя, но нали сме БЪЛГАРИ ......
            F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
              Колегите с Либра, с последната версия не можа приятел одеве да се върже към 2.4 JTD Euro2.п.с. а те тия последните версии, голям шит, бачка 20 мин и аре .... плати си лиценз.Викам я да видя, колко струва лиценза и к’во да видя - 50 еуро. Загубена БЪЛГАРСКА работа !!!Ако беше до 10 евро с удоволствие щях да си я купя, но нали сме БЪЛГАРИ ......
              Версия 1.3а ли я броиш за последна,защото знам че предстои 1.4.Ако си купиш от Склад 66 или Програматори за 90 лв,мисля че няма да ти искат лиценз.

Коментар

Говоея за версията на софтуера и за софтуера като цяло.Не за ЕЛМ-а.
                F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
                  Точно от теб не очаквах такава реакция. Освен ако се шегуваш и аз не съм схванал шегата ...ПП/ А като сме теглили FiatECUscan от сайта ... още от началото там има едно бутонче DONATE ... колко човека от форума са го използвали .... цитирам те: "Загубена БЪЛГАРСКА работа " ...

Коментар

Хич не се шегувам.РУСНАЦИТЕ са CRACK-нали вече софта, има го в рутракер-а.И пак казвам ако беше на нормална цена, ЩЯХ да си купя лиценз.И изглежда, че не само АЗ мисля така, но просто АЗ съм първия казал го.
                    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Аз в руснаците никога не съм се съмнявал. Уж България все на устата на всички за пиратство, а цял свят начело с Русия гъмжи от пиратски софтуер. Ама да са живи и здрави де.
                      Fiat Marea TD100

Коментар

emzo написа:
                        ...И изглежда, че не само АЗ мисля така, но просто АЗ съм първия казал го.
                        Да, вероятно си прав ... за съжаление ....Но всеки сам определя цената на това което продава ... и това важи както за авточастите, така и за всичко друго, вкл. софтуера ... Човека иска да продава не само в БГ ... и в тази връзка цената му в сравнение с друг подобен платен софтуер за автодиагностика е нормална ... Това си е мое мнение ... и дано продукта има поддръжка в бъдеще време, но леко се съмнявам ... ПП/ Съжалявам че се набутах в тая тема, ... но докато програмата беше безплатна, автора и беше екстра пич.... а като стана ясно че за повече опции трябва да се плаща - моментално стана кофти човек ... Позната ситуация, типично родна реакция ... Сори ...

Коментар

Пак се повтарям, ако цената беше съобразена с БГ пазара, щях да си купя лиценз.Това всъщност ми го написаха много хора на скайп.Long live the Russian Brothers
                          F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
                            Пак се повтарям, ако цената беше съобразена с БГ пазара, щях да си купя лиценз.
                            И каква трябва да е цената за БГ пазара ... по горе си писал:
                            emzo написа:
                            Ако беше до 10 евро с удоволствие щях да си я купя, но нали сме БЪЛГАРИ ......
                            1. Твоята представа за цена на FiatECUscan e на цената на 3-4 кутии цигари Щеше да е смешно, ако не беше обидно ... 2. Разгладай цените на аналогични програми за диагностичем софтуер ... и ще видиш, че дори 50 Е е ниска цена. 3. Колко време би спестила тая програма на автомонтьор или малък сервиз за италиански автомобили? Сравни колко пари взима един автомонтьор и ще се видиш, че за няма един ден работа си е избил цената (ако е кадърен де, ... некадърните, само като изтрият на десетина коли грешките - пак ще вземат толкова ) ...Ако беше толкова лесно да се създаде такава програма, защо до скоро всички се мъчиха с Виза-та ... то не беше правене на платки и експерименти ... и то за нещо от времето на ДОС-а и отдавна зарязано като поддръжка ... Загубеното за това време и купени части дали не са повече от 50 евра ?Защо никой по света в последните десетина години не направи подобен продукт ... щото освен Визата и още няколко недоклатени програми, дрго нямаше. Искам да кажа, че за да се напише такъв софтуер, не е нужно само желание и време, а човек да има нещо повече в главата ... Не съм пълен идиот ... и при мен не всичкият софтуер е легален, има и хакнат/откраднат ... Но не бих си позволил да обиждам хората от които съм го откраднал ...

Коментар

Чакай малко:1. Какъв си ти, че да ме съдиш ?2. Алтернативи има и винаги ще има. Който иска да се мъчи с ВИСА, все ми е тая.3. За каква кражба ми говориш ? Да ти прегледаме РСто и тогава ми говори за кражба. Капиш ?
                              F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

1. Не те съдя, правя констатации и излагам аргументи ...това е форум, където си има правила и които не нарушавам ...2. Освен това не четеш - писал съм че и аз имам качен хакнат софтуер ... но за разлика от някои не се хваля с това ...Написал съм моите аргументи за цената, но не видях адекватни такива от твоя страна ...Иначе темата ми е полезна и за друго, ... разбрах какво е това Загубена БЪЛГАРСКА работа !!! ...

Коментар

Working...
                                X