$ abarth $ написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
От 1-ва до 5(6)-та максимална скорост
Collapse
X
-
Aз няма да пиша скорости и времена,ами направо поствам клипчето дето заснех оня ден на магистралата.Колата е FIAT Tipo 1.6me 8.2/3hp по последни данни.От 0 до 100 1.5 M.bКоментарите са добре дошли-защото по каталог я дават 12.4сек пък на клипчето се вижда че добре се вклюва в това време,при положение че сменям в началото на червеното, и по принцип можеше и по добре.Ако не друго на звук го докарвам поне
Коментар
-
Pecho написа:Сигурно можеш и още по-добре - ако не те разсейва операторът! Yellow_Flash_Colorz_PDT_01
Коментар
-
Wartburg 353 WS combi (1000cc двутактов двигател, 50кс, 165/13/70 гуми)1ва около 40-452ра към 803та към 110-1204та около 145задна - нямам никаква представа Fiat Cinquecento (899cc четиритактов двигател, моно инжекция, 39кс, 145/13/60 гуми)1ва - към 402ра 60-703та 1204та и 5та не съм го пробвал много, но като караше баща ми вдигна към 140 и му сякоха пътя ... BMW 7 от пред последния модел ...Колите не са изпъвани до край и това са само стойности, които са вдигани ...
Коментар
-
Тая тема е малко безсмислена, защото скоростите от 1-ва до пред-последна (примерно 4-та) зависят само от максималните обороти на двигателя и от коефициентите на предаване на скоростната кутия и диференциала. Скоростта на последната скорост (5-та) зависи само от максималната мощност на двигателя и отново от коефициентите на скоростната кутия + диференциал. Ако колата не е със сменяна скоростна кутия, максималните обороти на последната скорост не трябва да могат да се достигнат на равен път.Примерно на моето Ритмо, до 6500об/мин:1-ва - 55км/ч2-ра - 90км/ч3-та - 128км/ч4-та - 170км/ч5-та - примерно 185км/ч (на 6000об) - повече не може.На пета на газ, направи примерно 175 (5500об/мин)Fiat Ritmo 105TC
1600cc 105к.с.
Коментар
-
johnfound написа:Тая тема е малко безсмислена, защото скоростите от 1-ва до пред-последна (примерно 4-та) зависят само от максималните обороти на двигателя и от коефициентите на предаване на скоростната кутия и диференциала. Скоростта на последната скорост (5-та) зависи само от максималната мощност на двигателя и отново от коефициентите на скоростната кутия + диференциал. Ако колата не е със сменяна скоростна кутия, максималните обороти на последната скорост не трябва да могат да се достигнат на равен път.
Коментар
-
jorko написа:хммм , не е точно така ...ако добавиш и да е със заводски мотор , може би ще бъдеш по-правFiat Ritmo 105TC
1600cc 105к.с.
Коментар
-
johnfound написа:jorko написа:хммм , не е точно така ...ако добавиш и да е със заводски мотор , може би ще бъдеш по-прав
Коментар
-
jorko написа:Пунтото на 5-та може да бие прекъсвач , но не ми се опитва а е с нормални скорости и позасилен моторFiat Ritmo 105TC
1600cc 105к.с.
Коментар
-
johnfound написа:jorko написа:Пунтото на 5-та може да бие прекъсвач , но не ми се опитва а е с нормални скорости и позасилен мотор
Коментар
-
johnfound написа:jorko написа:Пунтото на 5-та може да бие прекъсвач , но не ми се опитва а е с нормални скорости и позасилен мотор_______________________________________
0885261834
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар