Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Домашна метан станция

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Домашна метан станция

Някой има ли представа откъде и за колко в Бг може да се купи подобно нещо?http://www.gasfill.com/
    http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
    Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
    FIAT БРАВО 1.2 16v
    ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
    FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

infineon написа:
    Някой има ли представа откъде и за колко в Бг може да се купи подобно нещо?http://www.gasfill.com/
    Един приятел се беше запалил по едно време, но се отказа.Такава станцийка повече от 50-60 бара не може да ти вдигне, така че не се надявай да минеш повече от 50-60 км с едно зареждане.Нормалните метан-станции пълнят на 200-220 бара.Ако ще щъкаш само из града - става, но иначе - не.Грешка - това го дават до 200 бара...Другото, което сега се сещам е, че тая станцийка попада под удара на наредбата за природен газ (НАРЕДБА за устройството и безопасната експлоатация на преносните и разпределителните газопроводи и на съоръженията, инсталациите и уредите за природен газ), при което ще ти се наложи да спазваш куп изисквания за да я узакониш.Може да се окаже, че нямаш необходимото място (отстояния от съседни съоръжения и сгради), и да не можеш да я ползваш.Това са съоръжения с повишена взривоопасност и подлежат на контрол. Да си го монтираш незаконно най-малкото е изключително опасно за самия теб.

Коментар

Не видях цена на едно такова съоръжение?Мисля,че и включването в мрежата на газопреносните фирми ще е изключително скъпо.
      FIAT BRAVO 1.6
      FIAT COUPE 1.8-POWER OF LOVE-EX
      LANCIA LYBRA 1.8 SW-NOW

Коментар

За законово не ми е ясно и на мен, но защо пък да е изключително скъпо?Преди време се опитах да намеря и аз такова нещо, цитираха ми ориентировъчна цена около 1300-1500$, но това беше преди поне 3-4години. Беше някаква друга фирма, не точно като това gasfill, като харектиристика се споменаваше около 10кг за 6-8часа.Според мен би имало смисъл ако се направи в комбина със съсед(например) или за служебен автопарк. Иначе самото зареждане би трябвало да е още по-евтино, защото ако не бъркам ще бъде по цена за битови нужди, а не с надценките на метанстанциите.

Коментар

мисля си, че цената няма да е никак ниска, защото, няма да може да закупува големи количества и съответно да ползава големите отстъпки, които ползват метанстанциите. Те купуват тонове, а колко ще купи сам човек за лични нужди 100-200 кг. месечно?
          Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD, 16V m-jet '04
          Ex Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD '04; Ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD '01; Ex Fiat Coupe 2.0 '95; Ex Fiat Tipo 1.6 i.e. '93; Ex Fiat 131 Mirafiori 1.4 i.e. '82; Ex Opel Vectra C 1.9 CDTI '05 Elegance, Automatic

Коментар

метан

Ми питай Любо Ганев нали той внаса подобни неща около 70 % са неговиhttp://www.remixbg.com/htmDocs/Offer...ova%202006.htm
            КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
            Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
            http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Както казва Имортъла - борбата с бюрокрацията и изискванията (някои от тях в БГ са безумни) може да излезе и по-скъпа и от самата инсталация...Но ако човек има нерви и енергия за пилеене, и пари за харчене - всичко е възможно...

Коментар

Това нещо пише, че се връзва към домашната инсталация за природен газ.
                Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

За тези ,които са ходили в казармата-който пита с каска! Струва ми се че въпроса е поставен с такава цел-да заобиколим монопола. Щото и аз ако попитам официално властите дали мога да си копувам нафта в туби-втори коридор-познайте какъв ще бъде отговора?
                  Умные не бывают учены; ученые не бывают умны. - Лао-цзы FIAT BRAVA TD100

Коментар

Каква е реалната разлика в цената на метан за автомобили и домашна употреба?Каква е консумацията на ток на тази пълначка?Да не се окаже,че в БГ се икономисват 5-10 стотинки?
                    Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
                    Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

С компресора който пълни бутилките на въздухопуска на танка се постигат без проблем 200бара с ел двигател 2,2кВ-навремето си пълнеше един авер водолазни за подводно ориентиране- само въздуха имаше лека миризма на масло.Двигател едва ли ще има претенции за аромат пък и метана и без това достатъчно е ароматизиран.

Коментар

Всъщност в това да си направиш колонка с резервоар за пълнене на метан не виждам никакъв смисъл!? По-идейно и разбира се доста скъпо е да си направиш рафинерийка за производство на метан! :D Някой по-горе спомена, че големите метан станции купуват газта на едро и си я транспортират сами. Като теглиш чертата на края едва ли ще много на сметка, като добавим и това, че ще си имаш потенциална опасност от голям взрив до дома ти...
                        Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Алоооу!Това да не ви е водопровод?!? То се свързва към "домашната" мрежа, но това свързване трябва да се извърши от квалифицирана и лицензирана фирма за такива неща, след одобрен от техническите надзорни органи проект, съгласуван и с пожарната. Нали не искате утре да го няма целия квартал?Отделно, количествата газ, които всеки консуматор на природен газ потребява, предварително се заявяват в дружеството, доставчик на газ.Отделно - никой няма да ти разреши да си монтираш на практика незаконна газстанция у вас. Най-малкото, защото не си фирма. По най-новите разпоредби, трябва да имаш касов апарат, свързан с НАП. Едва ли някой ще ти повярва, че НЯМА да зареждаш колите и на съседи и приятели от тази колонка... Най-доброто което може да се направи, е в съответния град да се пита в газоразпределителното дружество (Овъргаз или което е там). Те ще ви обяснят всичко.

Коментар

Дидо нали по-горе написах-който пита с каска-отговора е от ясен по-ясен. Навремето си бях направил и почти задействал генератор на метанол-ех какви майстори имаше във военния завод в Т-ще.Разчета беше да ми вади 5-6 литра на денонощие,смесено с бензин 50-50 ,пробите минаха -бяха ми донесли катализатор от Белгия- с невероятни параметри!!!!Но нещата взеха да излизат от контрол и го зарязах.Ако на Ичера някой прояви интерес може да подновим дебата

Коментар

Immortal написа:
                              газоразпределителното дружество (Овъргаз или което е там).
                              Само за протокола пише се ОВЕРГАЗ.( не че нещо са обиждам по въпроса....... )Иначе темата много яка следя я с интерес.ТИПИЧНО БЪЛГАРСКА п.п. Кажете че никои ся не е видял примерно в на Бат ви Любо саита че най малкият компресор е 30 000 Е Или викате той измекярин надуаа цените яко..

Коментар

Working...
                              X