В сайта на фирмата пише че вдига 200 бара за 8-9 часа, демек една нощ. Като изключим бавното пълнене си е пълноценна метан станция.Сами знаете в някои градове как метана е 1.20, а в други е 1.60. На мойто село пък има прекарана газификация пък няма метан станция.С подобно нещо мисля че ще излезе доста по евтино карането.А за узаконяването, щом го правят да се ползва в Англия явно е достатъчно безопасно за да го ползваме и тука.Един познат има в двора метанова батерия от бутилки за отопление. Разправяше ми че можело да се свърже колата към тях и пълни докато се изравнят наляганията, даже без помпа.Някой чувал ли е такова нещо?
http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата
Технически е напълно възможно.Едва ли ако някой го практикува ще го обяви във форума-ще стане ела вълчо изяш ме-това не е нещо от рода на ,,лагер от предна главина на Москвич алеко става на Брава ТД100,, нали? Мисля че ако на форумските срещи не се набляга на другото а преобладават дебатите ще се използва по-пълноценно фиатфорумския мозък. Нищо и срещу никого. :D :D
Умные не бывают учены; ученые не бывают умны. - Лао-цзы FIAT BRAVA TD100
Технически е напълно възможно.Едва ли ако някой го практикува ще го обяви във форума-ще стане ела вълчо изяш ме-това не е нещо от рода на ,,лагер от предна главина на Москвич алеко става на Брава ТД100,, нали? Мисля че ако на форумските срещи не се набляга на другото а преобладават дебатите ще се използва по-пълноценно фиатфорумския мозък. Нищо и срещу никого. :D :D
Че защо да е ела вълчо изяш ме?Не виждам причина някой да иска да го крие.
http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата
Аз нямам метанова уредба, но ползвам природен газ за битови нужди. Поне в София цената на София газ е най-висока за битови потребители - 881.76 лв за 1000 м3. + такса за снабдяване от 2.74 лв всеки месец. Нормално е който ползва повече да плаща по-малко. Можете да видите цените за всеки град на сайта на Овергаз. Включването към мрежата на София газ преди 3 г. беше около 500 лв. Това да се направи и узакони вътрешната инсталация за такава зареждачка няма да е по-сложно от колкото за печка или котел. Включването на такъв уред няма да е проблем, стига разбира се да има сертификат. За този проект и реализиране цената ще е различна в зависимост от дължината на тръбите които ще са нужни, но едва ли ще е под 1000 лв. Отделно всяка година се плащат около 50 лв за технически надзор на газовата инсталация. Който има желание да ползва тази инсталация може да се опита да си направи сметка дали е изгодно.
Хмм...четох в сайт на "Овергаз" цена за битови консуматори-0,9лв./л от което следва цена=900лв/1000Nm3,за фирми мисля,че е ~450лв/1000Nm3 с ДДС
Цените на промишлените потребители се договоряра индивидуално, съобразно декларираното бъдещо потребление на газ.Цените са между 450 и 700 лв/1000 нм3 БЕЗ ДДС.За битови се върти около лев/нм3 с ДДС.На метан станциите обаче е още по-скъп - не знам каква е цената сега там, но мисля че продават на килограм.
Цените на природния газ се определят от Държавния регулатор - ДКЕВР ( не се договарят по бадженашки под масата ) !В наща хубава държавица има закон за печалбата и от там на енергиините компании в зависимост от потреблението се регулира цената( повече потребление по ниска цена... ).Същото важи и ЕОН,ЧЕЗ..................
За безопастност едва ли щом се продават в страни като Франция/Германия биха били опасни. То и в България има закони, според които газ/метанстанция трябва да е на определени отстояния(мисля даже десетки метри) от сгради, но аз лично съм виждал в Германия бензиностанция с метан и газ залепена за гърба на хотел. А и в интернет има много реклами на Ситроен Ц3(просто пример), който върви със "зареждачка" за вкъщи.Първото попаднало ми клипче(след половината): http://www.youtube.com/watch?v=c3hMfB4ZHwI
Аз пък се чудя в такъв град като Кърджали да няма една метанстанция? Вчера ходихме до Златоград и на връщшане си викам ще заредя в Кърджали метан.Ще ама нанайси.Спирам на един Лукойл и питам един бакшиш къде е метанстанцията?Той къв метан бе то ако имаше щях ли да карам на пропан-бутан?Преди вика ми предлагаха да слагам метан и добре че не се навих,че още нямаме метан в града.Останах като втрещен.В Хасково има една навряна в источната им индустриална зона.Та така.
FIAT BRAVO 1.6
FIAT COUPE 1.8-POWER OF LOVE-EX
LANCIA LYBRA 1.8 SW-NOW
До Кърджали не стига газопровод все още. Затова и няма метан станция.
До Бургас има газопровод и всичките метан станции са с "цистерни" (батерии), поради простата причина, че излиза по-евтино и не се киха на Овергаз за пренос
Коментар