Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Шел-НИКОГА повече

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

За Италия грешите.Или малко време сте били там. На всички бензиностанции, абсолютно на всички, дори не се налага да слизаш от колата. Подаваш си парите, ключовете ако има нужда и казваш колко и какво искаш. Служителя ти пълни гориво и ти си заминаваш.Да, на всяка бензиностанция има "Fai da te" колонки, но те се ползват събота и неделя или от тези, на които не им се чака на останалите колонки.Отделно от това, на всички бензиностанции, през почивните дни, абсолютно задължително има един нашенец, румънец или мароканец, който взема парите, пъха ги в автомата, зарежда ти и после, ако ти решиш му даваш 50 чентезими, 1 евро или колкото решиш. Или нищо, никой не се сърди, нито пък ти иска монети. На селска бензиностанция се правят от 50-80 евро на ден събота и неделя.Говоря за Рим, околностите и въобще за Лацио, на юг не знам как е, но мисля, че няма пречка и там да е така.Газ [LPG] станции в самия град няма или ако има [аз знам само две в самия Рим] то те са най-малко на 500-600 от най-близкото място където живеят хора. Където няма хора наблизо, има. На GRA [околовръстното], да речем има 2 бензиностанции предлагащи LPG и една предлагаша и метан]. Та, извън градовете има. Достатъчно. И малки и мизерни и колонки на големите вериги.
    .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
    www.cyxap.com

Коментар

Malone написа:
      За Италия грешите.Или малко време сте били там. На всички бензиностанции, абсолютно на всички, дори не се налага да слизаш от колата.
      Без поне една - аз си заредих сам. Натиснах си бутончето за 20 евро, заредих и влязох да си платя. Но да не спамим хубавата тема.Колежката е получила морално удовлетворение, за съжаление ние не показахме особено съчуствие, но нейсе. Най-позитивното във всичко това е, че между мястото където живея аз и онова, което обитава Еле има около 400 км. Да пием за големите разстояния
      like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

И ние сме виждали свят. Рома и селцата около нея не са Италия.Това, че в римските селца има нашенци и каквито и да са там като им даваш пеесе стинки и те обслужват на fai da te където трябва да е този автомат и всеки сам да си се обслужва не значи, че е така навсякъде примерно. Тук в север и в централна Италия няма къде да го видиш това защото се следят тея работи от когото трябва.А и си противоречиш. Казваш не познаваме Италия а то било така само около Рома а за другите места не знаеш как е.....Не желая да премине в спор това

Коментар

Не, само уточних откъде са моите впечатления. Рим и Генуа отчасти.От останалата част имам бегли такива, колкото и когато съм пътувал. Имам предвид северната част. На юг ... по на юг от Неапол не съм слизал, с изключение на Бари.Във Венеция се запознах с българин на бензиностанция. Той и още двама работели там. В Милано отново, българин и албанец.На момчетата им правеше впечатления номера и ме заговаряха. От там знам, не че съм особено контактен.И искам да подчертая coolboby, че моите впечатления, или поне голяма част от тях са от време [та досега], когато в Италия българите пребиваваха полулегално. Преди 9-10 години. Тъкмо си бил втори трети клас. Дори и тогава никой от моите познати не се е оплакал да има сериозни неприятности с карабинери или която и да било служба. Да, мрънкат, досаждат, но не вземаха мерки. Няма кой да я работи тази работа [и още няколко други], италианците ги мързеше, мързи ги и сега, а и кой да се напива зверски и да крещи събота и неделя?Това за северната част, за "швейцарския ред", за "по-умните" карабинери са легенди от нашия страниерски фолклор. ’sti cazzi, знаеш какво означава, същите мангали са и на север.И ... ако Рим и "селцата" около него не са Италия ... не знам, може би аз не разбирам. А и не страдам от никакви регионални пристрастия що се отнася до Италия.Подобни спорове смятам за черта показваща дълбок български провинциализъм.
          Lane Staley написа:
          Най-позитивното във всичко това е, че между мястото където живея аз и онова, което обитава Еле има около 400 км. Да пием за големите разстояния
          Наздраве! Лошото е Lane Staley, че навсякъде може това да се случи и е хубаво да си вземем поука. Панаира пак ще го направим, ама поне свещите да запазим. И нервите си.
          www.cyxap.com

Коментар

Цял свят знае, че Италия е разцепена на две.......Като нашенците дето "работят" на fai da te покажат договорите си за работа тогава седят спокойни, че нямало никой да ги закача. А и годините нямат никакво отношение по въпроса тъй като дискусията се отнася за днес и сега така, че преди 10 години като съм бил еди кой си клас въобще мнение не съм изказвал.ПС: Дай на италиански questi cazzi

Коментар

Колеги нямах намерение да изместваме насоката на темата.Бил съм в северна Италия за 15 дни преди 2 лета и просто казах това, което ми направи впечатление.На юг не съм бил и не знам как е.А като цяло много ми се ходи в Сицилия.Навъртях около 1500км вътре и нито веднъж намерих някой, който да се е засилил да ме обслужва на бензиностанция.Та затова не намирам какво толкова бих могъл да искам като качество на услугата на човек, който всъщност върши моята работа.Ако толкова държа тя да се свърши както очаквам, тогава ще си я свърша сам!
              I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...

Коментар

Ако някой сульо от бензиностанцията ми сипе бензин вместо нафта ,ще яде не само той бой ами и касиера и управителя ,затова си сипвам сада не се налагат излишни ексцесии и нерви
                фиатче Браво 2.0

Коментар

Аджеба винаги се чудя как ги намирате тия разлики в разхода като зареждате на различни бензиностанции от големите вериги.При мен винаги е относително еднакво, това с меренето на разхода е много глупав показател, дори с един и същ бензин няма човек който да може да постигне 2 пъти еднакъв разход.Всичко зависи каква партида бензин или дизел им е дошла от лукойл, тъй че един на един шел може да е супер на друг лошо след време пък да стане обратното.Важното е да не ни лъжат с количеството а това на големите вериги не са толкова тъпи че да го правят в забележими граници.А на шел в дианабад веднъж и на мен на дизелова кола щяха да ми сипят бензин- аз му викам в -пауър дизел тоя хвана пистолета с в-пауър бензина. Не ме беше чуло момчето явно, затова внимавам.И не ми е ясно как може да се докаже в такава ситуация дали ele не е казала грешно по навик бензин от другата кола.На момчето не му е работа да занича всички дребни надписчета за типа на горивото около капачката, които на много коли даже ги няма.
                  http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
                  Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
                  FIAT БРАВО 1.2 16v
                  ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
                  FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

infineon написа:
                    Аджеба винаги се чудя как ги намирате тия разлики в разхода като зареждате на различни бензиностанции от големите вериги.
                    Намират, ама друг път. Аз не се чудя, ами го намирам за много смешно. Напоследък гледам по обявите, стана модерно некакви статистики да се пишат - "минал съм еди колко си км с еди колко си литра гориво". Искам да ми покажеш тогава, всички касови бележки от бензиностанциите и снимки от всяко зареждане, за да видя че е сипано в същата кола
                    Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
                    ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

Бъркаш, на него му плащат да си върши работата, не на мен, следователно трябва да я върши отговорно. Ако не я върши отговорно, ще си плати за грешката. В бързината не съм казала Бензин, ако обичаш да не ми слагаш думи в устата, нито да гадаеш за неща, за които нямаш никаква представа. Много добре си спомням какво казала. Да не говорим, че има голям стикер DIESEL на капачката, който в никой случай не може да бъде подминат. Не съди за другите по себе си.
                      Според мен въобще не си спомняш какво си му казала, но едва ли ще си го признаеш. Опитваш се да лепнеш 100% от вината на друг, а истината е че и твоя процент не е малък.Моя съвет е, все пак уверявай се какво гориво ти сипват като присъстваш на пълненето. Очевидно не всички са така принципни като теб, за да можеш да разчиташ на тях.

Коментар

dikanio написа:
                        Напоследък гледам по обявите, стана модерно некакви статистики да се пишат - "минал съм еди колко си км с еди колко си литра гориво". Искам да ми покажеш тогава, всички касови бележки от бензиностанциите и снимки от всяко зареждане, за да видя че е сипано в същата кола
                        Относително е да ти кажа, а и никой не ти взема пари да вярваш.С моето Tipo и на луната да зареждах, не можех да докарам под 11 литра газ в града. Зимата 15.Баща ми я кара 10-на месеца ... еми един път разхода не надвиши 10 литра в града.Как го правеше, не знам. Само знам, че над 40 километра в града не вдига. Много ме дразнеше като се возя при него, но явно си има голямо значение стила на каране.А и в книжката му имаше една красноречива икона, педал, крак който го натиска и знака за долар. Натискаш ли, гори, няма мърдане.
                        www.cyxap.com

Коментар

mitakkk написа:
                          Бъркаш, на него му плащат да си върши работата, не на мен, следователно трябва да я върши отговорно. Ако не я върши отговорно, ще си плати за грешката. В бързината не съм казала Бензин, ако обичаш да не ми слагаш думи в устата, нито да гадаеш за неща, за които нямаш никаква представа. Много добре си спомням какво казала. Да не говорим, че има голям стикер DIESEL на капачката, който в никой случай не може да бъде подминат. Не съди за другите по себе си.
                          Според мен въобще не си спомняш какво си му казала, но едва ли ще си го признаеш. Опитваш се да лепнеш 100% от вината на друг, а истината е че и твоя процент не е малък.Моя съвет е, все пак уверявай се какво гориво ти сипват като присъстваш на пълненето. Очевидно не всички са така принципни като теб, за да можеш да разчиташ на тях.
                          Според мен трябва да спреш да лепиш собствените си евентуални действия на други. Ако ти имаш проблем да си спомняш разни неща, това в никакъв случай не значи, че всички останали имат този проблем. Не забравяй, че някои сме по-умни и помним по-дълго.
                          Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

ele написа:
                            Не забравяй, че някои сме по-умни и помним по-дълго.
                            Въй, че скромно е това ... Yellow_Flash_Colorz_PDT_07Напиши колежке как завърши сагата, че взехме да се отвличаме.Намериха ли някакви други повреди по колицата и финансово как завърши всичко за тебе.И после ключ може би на темата.
                            www.cyxap.com

Коментар

tomazo написа:
                              Ако някой сульо от бензиностанцията ми сипе бензин вместо нафта ,ще яде не само той бой ами и касиера и управителя ,затова си сипвам сада не се налагат излишни ексцесии и нерви
                              Човешко е да се греши, боят е най лесен, но не е това решението точно за това, че някой ти сипал друго гориво. Може да се карате на по висок глас, но такива където за щяло и не щяло налитат на бой са за клиника :D И никога не забравяй, че може да попаднеш на такъв като теб и да ти умножи кокалите като ги натроши :D и нали знаеш, че от бой и еб..... само срама остава, болката отминава :D

Коментар

chaveto написа:
                                нали знаеш, че от бой и еб..... само срама остава, болката отминава :D
                                Разликата е, че боя се забравя
                                Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
                                ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

Working...
                                X