На шел съм зареждала 4 пъти - 2 пъти бензин и колата повече от 90 не искаше да вдига, 1 път беше ОК, четвъртия път беше вчера. За реждам нафта, питат ме каква искам - обикновена, плащам и тръгвам. След около 2-3 км колата започва да тресе, ама върви. Викам - ужас, нищо й нямаше вчера, сега пък какво стана (говоря за Форда, Фиата още не е оправен). Както и да е, добрахме се до Метро напазарих и тръгваме - колата върви ама тресе, викам, по-добре да отида до майстора да я види преди да съм я прецакала напълно. По пътя колата огасна на едно кръстовище - хубаво, че беше точно по средата, че имаше кой да ми помогне да я бутна.... Бутнахме колата, пробвам да запаля - неще, двигателя, ако не беше закрепен, щеше да изхвърчи от колата, отзад пуши бяло и черно. Обаждам се на един познат - уж малко майстор си пада. Вика - дай запали - паля - пак същата история. Вика - да не си прегряла колата. Викам - не съм - вчера нищо й нямаше, сутринта заредих и от тогава не ще да върви. Вика - заредила си кофти нафта. Е, викам, кофти, кофти - ама чак толкова не ми се вярва. Отвори капачката и вика - тука ми мирише на бензин, не на нафта. Тия от Шел ми пъхнали бензин вместо нафта . Източихме бензина, сложихме нафта и колата се оправи. Повече от ШЕЛ - никога. Преди се замислях от време на време дали да или да не заредя от Шел, ама вече дори няма да си позволявам да си го и помисля.
Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Пусна ли жалба за възстановяване на щетите?Аз ако бях почвам да ги съдя,надявам се ще доведеш нещата докрай.Не трябва да им се разминава така леко.Щом са сгафили отиваш с касовия бон и ги почваш.Да се научат как се работи,не стига че горивата им не струват,ами и ще ти повредят автомобила.
На шел съм зареждала 4 пъти - 2 пъти бензин и колата повече от 90 не искаше да вдига, 1 път беше ОК, четвъртия път беше вчера. За реждам нафта, питат ме каква искам - обикновена, плащам и тръгвам. След около 2-3 км колата започва да тресе, ама върви. Викам - ужас, нищо й нямаше вчера, сега пък какво стана (говоря за Форда, Фиата още не е оправен). Както и да е, добрахме се до Метро напазарих и тръгваме - колата върви ама тресе, викам, по-добре да отида до майстора да я види преди да съм я прецакала напълно. По пътя колата огасна на едно кръстовище - хубаво, че беше точно по средата, че имаше кой да ми помогне да я бутна.... Бутнахме колата, пробвам да запаля - неще, двигателя, ако не беше закрепен, щеше да изхвърчи от колата, отзад пуши бяло и черно. Обаждам се на един познат - уж малко майстор си пада. Вика - дай запали - паля - пак същата история. Вика - да не си прегряла колата. Викам - не съм - вчера нищо й нямаше, сутринта заредих и от тогава не ще да върви. Вика - заредила си кофти нафта. Е, викам, кофти, кофти - ама чак толкова не ми се вярва. Отвори капачката и вика - тука ми мирише на бензин, не на нафта. Тия от Шел ми пъхнали бензин вместо нафта . Източихме бензина, сложихме нафта и колата се оправи. Повече от ШЕЛ - никога. Преди се замислях от време на време дали да или да не заредя от Шел, ама вече дори няма да си позволявам да си го и помисля.
поне върна ли се после да им кажеш. Длъжни са да ти поемат всички разходи по оправянето. Работил съм на бензиностанция (не Шел) и гориво не съм бъркал, но мои колеги изгоряха с по 250 лева, а един дори отнесе една гора бой.
Fiat Bravo 1.6 99г. - Г.И.
Fiat Stilo 1.6 02г. - Г.И.
Пусна ли жалба за възстановяване на щетите?Аз ако бях почвам да ги съдя,надявам се ще доведеш нещата докрай.Не трябва да им се разминава така леко.Щом са сгафили отиваш с касовия бон и ги почваш.Да се научат как се работи,не стига че горивата им не струват,ами и ще ти повредят автомобила.
кво има да ги съдиш, просто трябва да се върнеш и веднага ще ти съдействат. Това да не мислиш, че е първото им объркано гориво
това може да се случи навсякъде, не само на шел. единствения лек е да седиш и да гледаш кой пистолет слага и така. още една причина да не обичам нафтовите печки, ей на с газта не са ме бъркали никога
Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Такива некадърници ги има навсякъде ,мой познат имаше същия проблем на друга известна бензиностанция,добре че по време на зареждане мернал ,че му наливат бензин и източнането станало веднага.Тея тарикати имат всякакви номерца или гадни навици.Имали сме случай как пред теб си пъха капачката в джоба.Аз винаги стоя до тях когато зареждат и докато не ми затвори капачката не отивам към касата.
Fiat Marea 1.9 JTD 105hp Weekend
Alfa Romeo 147 1,9 JTD 115hp
I am in love with my cars
За щастие нямаше последствия, само 2 изгорели свещи. Добре, че пазя касовата бележка - днес съм там с нея и касовата бележка за свещите. Вчера вече беше много късно - трябваше да се разправям с продавачката.
Що и на мен ми се случи на ШЕЛ ... незнам, незнам също и защо пак там като заредих дизел,лампата сигнализираща за вода в горивния филтър щеше да изгори! Факти с един единствен адрес ШЕЛ. Аз поне от други бензиностанции не съм чул оплакване от този сорт...може би не съм чел достатъчно.Дано наистина само това са щетите, а точно изгорели свещи надали са от това ,но нищо. Предполагам,че ако не се кара продължително на бензин нищо няма да се случи.
Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?! http://www.keepfighting.ms
За щастие нямаше последствия, само 2 изгорели свещи. Добре, че пазя касовата бележка - днес съм там с нея и касовата бележка за свещите. Вчера вече беше много късно - трябваше да се разправям с продавачката.
На касовата бележка ще пише, че са ти продали бензин, а не нафта. Дано успееш да докажеш, че колата ти е дизелова и грешката са я направили ТЕ. Има камери, колата ти има номер, на номера съответства номер двигател, а това ще означава, че грешката действително е тяхна.
She was only a whisky maker but he loved her still.
Тези от Шел не те ли питаха какво да ти сипят?Като че ли няма само един модел дизелово гориво и един модел бензин.Ти не им ли каза ele?Ясно е, че трябва да внимават, виновни са си, но аз винаги казвам какво и колко искам, ако не си зареждам сам. И досега съм нямал такива проблеми.
.:: Just because I am unique does not mean I am useful ::. www.cyxap.com
Тези от Шел не те ли питаха какво да ти сипят?Като че ли няма само един модел дизелово гориво и един модел бензин.Ти не им ли каза ele?Ясно е, че трябва да внимават, виновни са си, но аз винаги казвам какво и колко искам, ако не си зареждам сам. И досега съм нямал такива проблеми.
Това, какво ще кажеш и какво ще ти сипят няма нищо общо. Грешки стават. Има пък и хора, които карат много коли, служебни, лични и се бъркат, този който трябва да предотврати това е самия пълнач. Отиваш, казваш 20 лева дизел, а той трябва да го повтори след теб, защото когато го чуеш от друга уста е различно. Доста пъти, след като съм го повтарял след тях, се чува: "Не, не не не... бензин бензин"
Aко беше прочел какво съм написала, това щете да ти стане ясно и нямаше да се налага да питаш пак и то с доста жлъчен тон. Да не говорим, че на капачката пише с големи букви DIESEL и няма как да не се види. gantcho: пише, че е бензин, но никога не гледам бележките, само ги събирам в колата, а винаги съм искала да се отърва от този навик и да ги хвърлям в кошчето.Jimy: В колата имаше около четвърт резервоар нафта (може и малко по-малко да е било, но в никакъв случай не е била на изпарения) и аз сипах 20 лева, което е малко по-малко от четвърт - вероятно за това само това са щетите и затова нищо не светна по таблото да каже, че нещо не е наред.
Коментар