Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Движение по пътното платно

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Движение по пътното платно

    Незнам дали при мен така се случва но има доста шофьори които се движат много близко или с левите колела по осевата линия. Ако пътя е без маркировка такива водачи се движат направо по средата на пътното платно без да се съобразяват много с другите водачи.Обеснявам си това с не познаване габаритите на колата или някакво идиотско държание на пътя като пренебрежение на останалите участници в движението. Един път при разминаване просто нямаше вече на каде да отстъпвам и в следствие на това ми се счупи огледалото , а идиотчето с което се разминахме имаше повече от метър свободно разтояние . Опита се да избяга понеже той беше виновен [заобикаляше автомобил в неговата лента] но бързо го настигнах и олекна с педестачка и един шамар за изпроводяк. Но това е случай който го отдавам на това че беше гъзе което туку беше взело книжка. Учудва ме друго наглоста на водачи на определени марки коли които няма да споменавам за да не правим раздвояване на темата които си карат всякаш са сами на пътя . Интересуваме има ли колеги с подобни наблюдения при шофиране или да го отдам на местен карловски маниер на тъпанарско управление
    Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.

    #2
    Това си е абсолютно незнание на габаритите на собствената кола. Съгласен съм че понякога причината е в многото канали и дупки които стоят в дясната част на платното покрай тротоара. Но има и много хора които прекомерно се презастраховат при разминаване просто защото нямат директен поглед върху дясната част на колата си. И принципа е ’Виждам че има място да мина, но в момента в който съм в стеснението незнам колко вдясно да ида, затова давам максимално към теб, и така отдясно със сигурност ще мина’.Има страшно много неопитни шофьори, които обаче не си го признават.

    Коментар


      #3
      Май знам коя е марката на колата, която няма да споменаваме
      Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
      ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

      Коментар


        #4
        За..би марката, не става дума за познаване на габаритите, а и като цяло на възможностите на колата. Вчера един дедка на преклонна възраст с жигулка излиза от път без предимство, до него се нареди отдясно някаква нова кола и този втория видя че може да мине и газ, в този момент дядката видя, че той тръгва и реши, че и той ще мине, резултата беше, че идващата кола по пътя с предимство спря на косъм от вратата на жигулката, а другия с новата кола се беше изнесъл и беше забравил даже, дядката даже се стресира и като видя идващата към него кола спря по средата на кръстовището, вместо да даде повече газ и да се изнесе. От тука могат да се добавят нови неща към петицията, ежегодни проверки на възрастните водачи над 60, ретроавтомобили да се движат само по шествия, а не за ежедневна употерба. Засилване на контрола по издаване на книжките, а не обратното, до колкото знам сега се разрешава изпитите за книжките да се водят от самите обучаващи фирми, без контрола на ДАИ.
        --Старата ръжда любов не хваща!--
        156 sportwagon 1,9 jtd 115
        ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

        Коментар

        Working...
        X