Ливадка + няколко квадрата с мерудии и други подобни за жената. Трябва преди това хубаво да го заравня, че предишния собственик го е насипвал, заради денивелация към задната част. За тревата тепърва ще разучавам.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Купих си къща на село :)
Collapse
X
-
Хасиендата вече е с порта
4 профила 4х4 см х 6 метра, 4 листа ламарина, около 50 самонарезни видии, 4 струговани панти и цял ден рязане, пилене и заваряване.
Нацелихме и хубаво време, беше над 10 градуса с лек вятър. Сметката излезе точно 200 лв. с кебапчетата и кюфтетата за обяд
Първоначално имах кофти мнение за ламарината, но стана повече от добре и доста здраво.
Противно на очакванията на доста хора, материалите в селския строителен магазин са на много по-ниски цени, отколкото в града.
Лист ламарина излиза 13.50, а в Плевен - 17.50. Профилите ги взех по 27.50 за 6 метра, а в града са по 50 лв.Последна редакция от M5kov; 28.12.2018, 20:37."Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
Качвах се да го огледам, няма нещо спешно, лятото сигурно ще го разтуря да му сменя гредите и летвите, цигли има.
Междувременно намерих някакъв с багер от Долни Дъбник, утре ще го прозвъня да оправим и двора за стотина лева"Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
Бях кацнал на склона в задната част на двора да срежа едно право дърво в основата, което явно е било под напрежение от околните и още преди да го прережа до края, дървото пропадна и изметна резачката към крака ми. Бях се разчекнал, за да имам по-добра опора на хлъзгавия склон и просто нямаше как да реагирам на това.
Добре, че бях с ботуш, той успя да намали инерцията на веригата, иначе щеше да е по-грозно.
Ламаринките съм ги надупчил стабилно с видии, а и двете крила не се допират едно в друго при затваряне, така че няма излишни шумове. Забравих дакажа, че парнахме по едно желязо отгоре над пантите, че да не й пораснат крака случайно :D"Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
Коментар
-
Малко ъпдейт, че не съм писал цял месец
Оказа се, че на 200 метра от мен има съсед с багер + гребло
Говорих с човека, каза че няма проблем да извади дънерите и да заглади двора, направо му оставих ключа да се оправя, когато има време.
Вчера си имах "помощници" и изринах всички храсти, които бях насъбрал покрай дувара, за да може да влезе безпроблемно машината.
На последната снимка не позирам за корицата на списание "Ислямска държава", а съм застанал за мащаб до шубраците, които изринах от двора"Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
Коментар
-
Дерзайте момчета. Правете го за удоволствие - почне ли да се превръща в задължение и да Ви тежи - няма смисъл.
От горе-долу Вашето положение /занемарено и неходено 5 г./ - ето до какво положение докарах аз дворното място на мойта горска хижа.
Но дръвчетата си искат кроене, торене, пръскане - особено сливите и т.н., а ливадата - косене.
Но пък като седнеш на по чаша - да ти е кеф да гледаш.
п.п. А пък като си изпека горската сливова .... майка плаче-грамофон свири!VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
Вчера беше страхотен ден, който щяхме да пропилеем в апартамента, ако не бях натоварил децата (моето + 2 съседски) и не ги бях завел на обекта
За да са съпричастни им дадох ръкавици и по една чантичка, за да съберат разните пластмасови бутилки и пликчета, които бяха разпилени в двора. Събраха 3 чанти с боклук децата.
След това малките хванаха да си играят на хотел - Алекс развеждаше едното момченце из къщата, все едно е на обиколка в супер лукс хотел - тук е басейна, тук ресторанта...
Другото пък ми помагаше да съберем наскубаните корени на повета, които се бяха впили с огромни корени под тревата и направо ме измъчиха, докато ги извадя.
След това пък си спретнаха една гоненка + криеница на пътя, заедно с едно съседско дете на тяхната възраст.
Посъбрахме разни камъни, тухли, цигли, които бяха нахвърляни на 100 места, почистихме "плочата" пред къщата и направихме импровизирана количка от корито и мотика, с което пренесох доста натрошени тухли, цигли и треволяци към задната част на двора.
Тъпото е, че свършихме много работа, а на снимките все си прилича на блато
Хубавото на темата е, че лесно мога да се върна назад и да погледна първоначалните снимки на къщата и двора, за да видя какво съм свършил за тея 3 месеца и да добия увереност, че труда ми не е безмислен.
Признак за надеждата беше и цъфналото кокиче, което случайно открих изпод корените на хилядите бурени"Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар