Неправилна маневра за изпреварване е причина за тежката катастрофа край Сандански 02 септември 2006 | 17:25 | Агенция "Фокус" Сандански. Неправилна маневра за изпреварване е причина за тежката катастрофа на главен път Е-79 край село Плоски, Сандански. Двама души загинаха при катастрофата, а една жена е в тежко състояние. Товарен автомобил, движещ се от Благоевград в посока Сандански предприема маневра за изпреварване, когато в насрещното движение се е движел друг товарен автомобил. Шофьорът, предприел изпреварването, прави повторна маневра за прибиране в своето платно и удря лек автомобил Фиат Уно. Леката кола остава затисната между двата тежкотоварни автомобила. На място са загинали двама души, возещи се във
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Толкова невинни хора измряха заради ТЪПАЦИИИИИИ
Collapse
X
-
Напоследък ми се налага да шофирам вечер късно, и ми прави впечатление че товарните автомобили прицепи, тирове и т..н, карат с необичайно високи скорости. Под 100 не падат, средно 120-130км/ч... 20 и повече тонни камиони...Разбирам че гонят разни графици, но пък с това каране са много опасни! Добре, модерни и нови камиони са повечето, но... колко е спирачният път на камион с 20-30 тона зърно движещ се със 100км/ч, пък бил той и чисто нов и в идеална поддръжка???Просто не виждам кой или кое е в състояние да спре тези убийства по пътищата. Единствения вариант (ще прозвучи като сценарий на фантастичен филм), е да се строят пътища отделно за всяка категория участници в движението: отделни пътища за товарните коли, отделни за "джигитите" , отделни за "голфаджиите", и отделни за нормалните шофьори... Иронизирам в случая, но е реалността е такава...1997 Brava 1.6, 16V
Коментар
-
Crash73 написа:Напоследък ми се налага да шофирам вечер късно, и ми прави впечатление че товарните автомобили прицепи, тирове и т..н, карат с необичайно високи скорости. Под 100 не падат, средно 120-130км/ч... 20 и повече тонни камиони...Разбирам че гонят разни графици, но пък с това каране са много опасни! Добре, модерни и нови камиони са повечето, но... колко е спирачният път на камион с 20-30 тона зърно движещ се със 100км/ч, пък бил той и чисто нов и в идеална поддръжка???Просто не виждам кой или кое е в състояние да спре тези убийства по пътищата. Единствения вариант (ще прозвучи като сценарий на фантастичен филм), е да се строят пътища отделно за всяка категория участници в движението: отделни пътища за товарните коли, отделни за "джигитите" , отделни за "голфаджиите", и отделни за нормалните шофьори... Иронизирам в случая, но е реалността е такава...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар