понеделник, 11 юли 2011 Стара ЗагораДвама души са загинали на автомагистрала «Тракия» след авария на лек автомобил Ланчия «Капа» със софийска регистрация вчера сутринта, съобщиха днес от полицията.Според шофьора - М.Г. /55 г./ от Самоков, задната дясна гума буквално експлоадирала, той не могъл да удържи колата и тя се натресла в предпазната телена ограда встрани от пътя.На място е загинал пътуващия на задната лява седалка Я.М. /62 г./ от Самоков. По-късно в спешния център от тежките травми издъхнал и И.Д. /42 г./ от самоковското с. Доспей, който също бил отзад в колата.Третият пътник на задната седалка - В.К. /42 г./ от Самоков, е настанен в старозагорската многопрофилна болница със счупвания и на двете ръце.Шофьорът и спътникът му отпред, негов син, са се отървали само с натъртвания и охлузвания. И двамата са били с предпазни колани, за разлика от техните трима спътници на задната седалка, посочват от пътна полиция една от причните за трагичната катастрофа.Кола пука гума, двама загиватКолеги, проверявайте си гумите преди и по време на пътуване защото се загряват и се увеличава налягането. Особенно при жегите които се очакват тая седмица. При движение по магистрала не се усеща че налягането е увеличено защото няма неравности. Ако не се проверява налягането -> бам !!!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проверявайте си гумите !!!
Collapse
X
-
Много жалко На мен ми се случи почти същото декември 2000г. със старото Ауди 80 тръгнахме за село с майка ми и баща ми и както се движехме с 160км/ч (тогава баща ми имаше тежък крак) както е описано "експлодира" точно задна дясна гума, загубихме контрол и отнесохме 3 колчета от телената ограда вдясно от магистралата. Полицаите описаха 200м спирачен път за радост всички се отървахме. Наистина проверявайте си гумите и ги сменяйте редовно, защото при нас беше заради стари гуми за да "пести" пари бащата смени само предните, а задните бяха на 5 години.
-
Всъщност двамата загинали и този с потрошените ръце не са пострадали точно заради гумите, а зарди липсата на колани - нали отзад "за какво ми е колан, аз съм отзад"... За това призива трябва да е "Колеги, поставяйте си коланите и изисквайте пътниците ви да го правят също!".... Елементарно е, аз не тръгвам преди всички да са се закопчали.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар