Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Джип помете първокласник на пешеходна пътека

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Джип помете първокласник на пешеходна пътека

Джип помете първокласник на пешеходна пътека05 ноември 2009 / News.dir.bg7-годишният Станислав Клечев от Сандански е с тежки травми на двата крака - счупена бедрена кост и открита фрактура на подберицата, след като бе ударен от джип на пешеходна пътека, съобщи вестник "Струма".Пътният инцидент с първокласника от III ОУ стана вчера към 12.40 часа, след приключване на учебните занимания. На кръстовището при околовръстния път, в непосредствена близост до училището, детето било блъснато от джип

Е хайде поне със спирането на пешеходни пътеки да се справим . Какво е това безобразие, всеки ден докато пресичам една и съща пешеходна пътека стоя стъпил на платното поне минута и СОЧА пешеходната пътека на шофьорите. Свиват ми рамене, правят ми въпросителни знаци, показват ми среден пръст, смеят ми се, надигат се да видят дали не им соча дупка на пътя (?!) или просто приятелски ми махват.На какво прилича това?!

Коментар

не знам дали правилно разбирам, но според мен е пуснало само левите ленти , а другите ленти е било червено- т.е. първокласника е пресичал на червено с баща си, като са видели, че колите седят, а на пешеходците им свети червено и са решили да минат. може и да не го интерпретирам правилно, ама така ми се струва на мен....
      Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
      Fiat Bravo'97 1,6 16v
      Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

@pakumba: Няма значение дали им е светело червено, зелено или оранжево - детето е дете, дори и на пембяно да пресича - спираш и чакаш. @ls1: Цяла зима мъкнах един хубав речен камък в джоба си, така и не го употребих, но явно мотото ми за Аспарухово все още важи с пълна сила "Още един Шумахер от Аспарухово"...
        Steliyan's Life!
        FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

е как да няма, първо е бил с баща си, който го е водил, второ какво, закони има само за шофьорите ли? не забравяй, че и на теб и на мен може да се случи да си минаваш на зелено и някой хитряга да притичва на червено, тогава няма д амислиш детото е дете и е пембяно
          Fiat Bravo'97 1,6 16v
          Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

pakumba написа:
            е как да няма, първо е бил с баща си, който го е водил, второ какво, закони има само за шофьорите ли? не забравяй, че и на теб и на мен може да се случи да си минаваш на зелено и някой хитряга да притичва на червено, тогава няма д амислиш детото е дете и е пембяно
            Колега на светофар с колко можеш да минеш, за да не можеш да отреагираш? Е, ако детето е било в нарушение какво? Да го трепем ли? Не те разбирам.

Коментар

Може и да е така, но това не променя факта че отношението на българския шофьор към пешеходец стъпил на пешеходна пътека е абсолютно некоректно. Не просто не се спира, а даже се подава газ.

Коментар

колега pakumba иска да каже че не във всички ситулации водача е виновен и че яко някой ти е хвърли на капака ти си длъжен да го спасиш (незнайно как ) лошото е че в тази държава няма закони и всичко ни куца оттам
                1.6 16v 96 г. 103 hp.
                България е една от малкото страни в света ,в която докато се движиш в насрешното ,някой може да те шибне отзаде
                Да мина да те взема...или да взема да те мина?

Коментар

naskobg написа:
                  pakumba написа:
                  Колега на светофар с колко можеш да минеш, за да не можеш да отреагираш? Е, ако детето е било в нарушение какво? Да го трепем ли? Не те разбирам.
                  с 50. ако колоната до теб е спряла на червено, ти минаваш на зелено, а някой баща с детото си пресича хитро? а, ако първа кола в колоната до теб е автобус и нямаш никаква видимост? Кво толкова не ми разбираш? Не знам къде видя в моя пост да го трепеш та те налягат пак някакви психарии ? Все едно никога не сте се качвали на коли, та като прочетохте джип и пешеходна пътека на едно място и веднага водача е виновен. Утре някое цигане ще ви се метне пред колата на пешеходна пътека на ваше зелено, или пък някой психично болен и с 20 да си като е 1 метър пред теб да ви видя как ще реагирате... а после у форума кво ше ви напрайм....това,ч е водача е винаги виновен не е така. Ако пешеходеца е пресякъл на червено и се докаже, шофера е невинен и няма начинд а го накажат ако ще на 100 пешеходни пътеки да е- като работи светофара и е червено това е положението. наскоро приятел блъсна човек- писаха му акт за несъобразяване с пътните условия, но пешеходеца не пресича на пътека и моя човек е дотук, според адвокатите дори пешеходеца не може да го съди вече
                  Fiat Bravo'97 1,6 16v
                  Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Не искам да заставам на страната на никой, но и на мен ми се е случвало на зелена светлина да минават пешеходци (тяхната светлина е червена) аз съм в най лява лента а в другите две има чакащи автомобили като в средната лента бяха два микробуса и нищо не се виждаше. Движиш се съвсем спокойно и в един момент пред теб трима човека които въобще не поглеждат и на ляво за да видят какво става, искам да ви кажа, че с мотора се изправих на предна гума и може би защото с двете ръце се подпря на мотора пешеходеца не се прекантарих. Лошото в такъв момент е, че ако се движиш много внимателно тези отзад започват да свирят и да ме хранят................ Общо взето държавата ни е малко скапана и повечето които карат МПС-та са психично болни. Всеки ден гледам магариите на разни индивиди в София.

Коментар

Темата е стара но...На много светофари когато е зелено за колите които правят ляв завой, е зелено и за пешеходците.Очевидно е в случая, че тоя с джипа направо си ги е помел. Всеки ден ставам свидетел на такивабързаци.
                      Ex Fiat 126P
                      Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
                      Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
                      Alfa Romeo 147 1.6 TS
                      Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

Working...
                      X