Предполагам вече сте чули новината, че 6-17 (според различните източници) българи са се удавили в Охридското езеро, след като туристическото корабче се преобърнало... Мир на душата им и съболезнования за близките им.Замислих се за друго обаче. В България такива големи трагедии с много жертви стават все на или около празници.Спомнете си трагедията пред дискотека Индиго - 4 дни преди Коледа; Пожарът във влака София-Кардам - 3 дни преди 3 март;Трагедията на Бакаджика тази година - точно на Спасовден;Катастрофата на моста край Бяла - 1 ден преди 8-ми декември...Сега и това - 1 ден преди националният празник 6-ти септември - Ден на Съединението...Дали да го приемаме като знак от горе?!?Очудих се и от реакцията на премиер и президент - умували дали да обявят националния траур за утре, баш на празника, или да го оставят за в понеделник - първо да се напразнуваме, че тогава да скърбим...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Защо трагедиите с жертви стават в навечерието на празници?
Collapse
X
-
Humppa
-
Re: Защо трагедиите с жертви стават в навечерието на празниц
Immortal написа:Очудих се и от реакцията на премиер и президент - умували дали да обявят националния траур за утре, баш на празника, или да го оставят за в понеделник - първо да се напразнуваме, че тогава да скърбим...Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD, 16V m-jet '04
Ex Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD '04; Ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD '01; Ex Fiat Coupe 2.0 '95; Ex Fiat Tipo 1.6 i.e. '93; Ex Fiat 131 Mirafiori 1.4 i.e. '82; Ex Opel Vectra C 1.9 CDTI '05 Elegance, Automatic
Коментар
-
Immortal ако питаш мен,първо,че у нас всеки трети ден е празник,за справка виж църковния календар... 2 На по-големите празници и покрай тях,народа полудява,особено ако е в почивка както често се случва....всеки тръгнал нанякъде,всеки бърза и не мисли....на празник събирането на хора на едно място е често срещано явление,от това следва и че нещастие на подобен ден взима много повече жертви....ако искаш разгледай и посочените случаи от теб един по единв индиго стотици келеши са се събрали на тумба и всеки един през друг се натиска...няма училище да ги знамива,нямат родители да ги контролират,всичките подивяли да "денсят и живеят" по време на ваканциятавлакът за кардам е бил препълнен ,а обикновено във тия тълпи се вливат ред простаци без нкаква пътна култура-един фас от един такъв "селяндур" и ето го резултатаНа моста край бяла няма подобно нещо,но там е пътен инцидент,при който малоумник с тир оттърва управлението,за мен е чиста случайност,макар и толкова трагична,че насреща му е имало автобусАз не откривам нищо знаково,първо празниците ни са нагъсто и второ човешката тъпотия край няма...какво да кажем за сегашния инцидент,в който алчостта за повече пари(продадени билетчета за корабчето) е довела до този край! Пък и не зная тия хора,като са отишли на това пътуване,не са ли се замислили ,че са прекалено много за такова малко корабче... За мен и тук алчността и хорската глупост са причина,а не някакъв знак свише Ето ей сега станах свидетел как вадеха едно ауди отканавката след среща с дърво...не мисля,че празника му е виновен на тоя тъпак,че е карал с превишена скорост на мокрия асфалт Мисълта ми е,че хората като правят нещо не разссъждават какви могат да са последствията,а обикновения инцидент,като тоя с аудито,бързо става касапница,когато на мястото има повече хора,като случая на Бакъджика!!!И нещо в защита на колегата ls1 ...мисля,че който е гледал новините е разбрал за какво иде реч...журналята като стане подобен инцидент налитат като лешояди на мърша,а в очите им почти винаги се чете не тъга,а някакъв необясним плам,че именно те отразяват толкова приоритетна "новина" Тия не се събразяват,че отразяват трагедия и на моменти се кефят,сякаш са имали бинго в този мигex.Мареа ТД100
Коментар
-
paralesa написа:И нещо в защита на колегата ls1 ...мисля,че който е гледал новините е разбрал за какво иде реч...журналята като стане подобен инцидент налитат като лешояди на мърша,а в очите им почти винаги се чете не тъга,а някакъв необясним плам,че именно те отразяват толкова приоритетна "новина" Тия не се събразяват,че отразяват трагедия и на моменти се кефят,сякаш са имали бинго в този мигVIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
kiro_of_the_day написа:paralesa написа:И нещо в защита на колегата ls1 ...мисля,че който е гледал новините е разбрал за какво иде реч...журналята като стане подобен инцидент налитат като лешояди на мърша,а в очите им почти винаги се чете не тъга,а някакъв необясним плам,че именно те отразяват толкова приоритетна "новина" Тия не се събразяват,че отразяват трагедия и на моменти се кефят,сякаш са имали бинго в този мигFrontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
kiro_of_the_day написа:paralesa написа:И нещо в защита на колегата ls1 ...мисля,че който е гледал новините е разбрал за какво иде реч...журналята като стане подобен инцидент налитат като лешояди на мърша,а в очите им почти винаги се чете не тъга,а някакъв необясним плам,че именно те отразяват толкова приоритетна "новина" Тия не се събразяват,че отразяват трагедия и на моменти се кефят,сякаш са имали бинго в този мигFiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
мен ме дразни като стане някоя трагедия само това дъвчат.по канала , по бтв и по нова телевизия(говоря за основните канали) със сигурност и по другите по слаби кабеларки там.... ми то станалото станало , на никой не му се е искало . ама извинявайте седнал съм на масата да вечерям и която програма да щракна и все едно и също.с какво ще ме разведри даденото нещо,напротив-разтройва ме!!! и го дъвчат с дни наред...... също така подкрепям мнението на Tornado !!!Citroen Xsara 1.9 TD 90 hp
ex - Fiat Tempra 1.6 i.e. 75 hp
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар