Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Защо трагедиите с жертви стават в навечерието на празници?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Защо трагедиите с жертви стават в навечерието на празници?

Предполагам вече сте чули новината, че 6-17 (според различните източници) българи са се удавили в Охридското езеро, след като туристическото корабче се преобърнало... Мир на душата им и съболезнования за близките им.Замислих се за друго обаче. В България такива големи трагедии с много жертви стават все на или около празници.Спомнете си трагедията пред дискотека Индиго - 4 дни преди Коледа; Пожарът във влака София-Кардам - 3 дни преди 3 март;Трагедията на Бакаджика тази година - точно на Спасовден;Катастрофата на моста край Бяла - 1 ден преди 8-ми декември...Сега и това - 1 ден преди националният празник 6-ти септември - Ден на Съединението...Дали да го приемаме като знак от горе?!?Очудих се и от реакцията на премиер и президент - умували дали да обявят националния траур за утре, баш на празника, или да го оставят за в понеделник - първо да се напразнуваме, че тогава да скърбим...

Нека почиват в мир! Съболезнования на близките и семействата им!

Коментар

Re: Защо трагедиите с жертви стават в навечерието на празниц

Immortal написа:
      Очудих се и от реакцията на премиер и президент - умували дали да обявят националния траур за утре, баш на празника, или да го оставят за в понеделник - първо да се напразнуваме, че тогава да скърбим...
      ами те простотия, глупоста, безхаберието и други такива "добродетели" не ходят в гората, а най-вероятно в българския парламент! бахти нагледците ...!
      Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD, 16V m-jet '04
      Ex Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD '04; Ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD '01; Ex Fiat Coupe 2.0 '95; Ex Fiat Tipo 1.6 i.e. '93; Ex Fiat 131 Mirafiori 1.4 i.e. '82; Ex Opel Vectra C 1.9 CDTI '05 Elegance, Automatic

Коментар

Май по-скоро имаме прекалено много празници.

Коментар

http://btv.bg/news/news_details.pcgi...9164Преди малко по радиото казаха, че жертвите са 22.

Коментар

Голяма трагедия,още по-голяма е,че са българи....
            Alfa Romeo 156 SW 2.4JTD `02
            Fiat Punto 1.2 16v LPG

Коментар

Дали гледате в момента как Миролюба Бенатова получава многократни поредни непрекъсващи оргазми наживо по новините?Не те ли е срам колега в тази тема да ръсиш глупости?Модераторски екип на fiat-bg.org

Коментар

ls1 написа:
                Дали гледате в момента как Миролюба Бенатова получава многократни поредни непрекъсващи оргазми наживо по новините?
                Fiat Punto 1.2 16v LPG

Коментар

Трагедия голяма за България, нека почиват в мир
                  Punto 1.4 GT 94г.

Коментар

Immortal ако питаш мен,първо,че у нас всеки трети ден е празник,за справка виж църковния календар... 2 На по-големите празници и покрай тях,народа полудява,особено ако е в почивка както често се случва....всеки тръгнал нанякъде,всеки бърза и не мисли....на празник събирането на хора на едно място е често срещано явление,от това следва и че нещастие на подобен ден взима много повече жертви....ако искаш разгледай и посочените случаи от теб един по единв индиго стотици келеши са се събрали на тумба и всеки един през друг се натиска...няма училище да ги знамива,нямат родители да ги контролират,всичките подивяли да "денсят и живеят" по време на ваканциятавлакът за кардам е бил препълнен ,а обикновено във тия тълпи се вливат ред простаци без нкаква пътна култура-един фас от един такъв "селяндур" и ето го резултатаНа моста край бяла няма подобно нещо,но там е пътен инцидент,при който малоумник с тир оттърва управлението,за мен е чиста случайност,макар и толкова трагична,че насреща му е имало автобусАз не откривам нищо знаково,първо празниците ни са нагъсто и второ човешката тъпотия край няма...какво да кажем за сегашния инцидент,в който алчостта за повече пари(продадени билетчета за корабчето) е довела до този край! Пък и не зная тия хора,като са отишли на това пътуване,не са ли се замислили ,че са прекалено много за такова малко корабче... За мен и тук алчността и хорската глупост са причина,а не някакъв знак свише Ето ей сега станах свидетел как вадеха едно ауди отканавката след среща с дърво...не мисля,че празника му е виновен на тоя тъпак,че е карал с превишена скорост на мокрия асфалт Мисълта ми е,че хората като правят нещо не разссъждават какви могат да са последствията,а обикновения инцидент,като тоя с аудито,бързо става касапница,когато на мястото има повече хора,като случая на Бакъджика!!!И нещо в защита на колегата ls1 ...мисля,че който е гледал новините е разбрал за какво иде реч...журналята като стане подобен инцидент налитат като лешояди на мърша,а в очите им почти винаги се чете не тъга,а някакъв необясним плам,че именно те отразяват толкова приоритетна "новина" Тия не се събразяват,че отразяват трагедия и на моменти се кефят,сякаш са имали бинго в този миг
                    ex.Мареа ТД100

Коментар

paralesa написа:
                      И нещо в защита на колегата ls1 ...мисля,че който е гледал новините е разбрал за какво иде реч...журналята като стане подобен инцидент налитат като лешояди на мърша,а в очите им почти винаги се чете не тъга,а някакъв необясним плам,че именно те отразяват толкова приоритетна "новина" Тия не се събразяват,че отразяват трагедия и на моменти се кефят,сякаш са имали бинго в този миг
                      Значи ставаме трима на това мнение.
                      VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                      VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                      VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                      VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                      Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

kiro_of_the_day написа:
                        paralesa написа:
                        И нещо в защита на колегата ls1 ...мисля,че който е гледал новините е разбрал за какво иде реч...журналята като стане подобен инцидент налитат като лешояди на мърша,а в очите им почти винаги се чете не тъга,а някакъв необясним плам,че именно те отразяват толкова приоритетна "новина" Тия не се събразяват,че отразяват трагедия и на моменти се кефят,сякаш са имали бинго в този миг
                        Абе... "журналята" ли са виновни за трагедиите, които се случват не мога да разбера? И някой замислял ли се е, какво им коства на "журналята" работата, която вършат??? Мислите ли, че е гот както си седиш вкъщи да ти се обадят и да ти кажат, че заминаваш след час за Македония? Че често спиш в дупки, седиш на студ, пек, гладен, жаден... Интересно замисляли сте се? Единственото, което ме дразни и, което съм ненавиждал е да се навират микрофони в лицата на страдащи хора!Един македонски тъпанар, колега на собственика на черупката се изцепи, че може и пътниците да са виновни за трагедията, като не се реагирали правилно!?!?!?
                        Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

kiro_of_the_day написа:
                          paralesa написа:
                          26 минути отделиха тази вечер за отразяване на трагедията.Толкова бяха и когато автобуса помете хората преди време.Телевизията е машина за пари и търси само сензации.
                          Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                          Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Лошото е ,че това са възрастни хора,които в тази ситуация не са имали голями шансове...Според мене ако бяха млади хора тази група ,нямаше да е такава статистиката...А относно ТВ - това е така...като хиени над мърша !!!
                            Fiat Punto 1.2 16v LPG

Коментар

мен ме дразни като стане някоя трагедия само това дъвчат.по канала , по бтв и по нова телевизия(говоря за основните канали) със сигурност и по другите по слаби кабеларки там.... ми то станалото станало , на никой не му се е искало . ама извинявайте седнал съм на масата да вечерям и която програма да щракна и все едно и също.с какво ще ме разведри даденото нещо,напротив-разтройва ме!!! и го дъвчат с дни наред...... също така подкрепям мнението на Tornado !!!
                              Citroen Xsara 1.9 TD 90 hp

ex - Fiat Tempra 1.6 i.e. 75 hp

Коментар

Working...
                              X