jenshen73 написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поредният автобусен ужас. 16 загинали :(
Collapse
X
-
The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
-
Gosho_777 написа:За автобуса- чудя се нашите "умници" отгоре как прреди време въведоха забрана за таксиметровите автомобили да не били по стари от 10год, понеже возели хора и след 10год били опасни вече, защо тогава пропуснаха тази забрана и за Автобусите???те не са ли опасни??возят 10пъти повече хора возят.....Само интереси в тази държава и еиго резултата- траур...The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
...
Виновен ще се намери. Може и двама-трима. Системата ще си остане същата. Както дискутирахме в темата за коланите - системата е на принципа на най-малкото съпротивление. Най-лесно е да увиснеш край пътя и да глобяваш за непоставен колан. А това, че в някой автомобил може най-здравата му и изправна част да е само колана - нали има стикер, кой ще се занимава да го проверява. Писах, че най-лесно се минава технически преглед - дори не в някой оторизиран сервиз, а в КАТ. Кой е виновен? Автобусът е минал технически преглед. Върви докажи, че по време на прегледа не е бил изправен. Мога да прогнозирам - ще осъдят шофьора, може би и механика, който се е разписал че колата е изправна при излизането на автобуса от гаража; собственикът на фирмата ще бъде наказан с глоба от Инспекция по труда... И когато близките правят помен за 40 дни от смъртта на загиналите, всички вече ще са забравили, че това се е случило.Fiat Marea Weekend 1.9TD 100 SX '98
Peugeot 308 1.6HDI 90кс 2008
Коментар
-
steyle34: Ежегодно шофьорите на автобуси минават задължителен психотест. Преди години един подобен незнаещ как да реагира шофьор на камион премаза майка с дете на пазар Чаталджа. Направил го, защото му отказали спирачките и не можал да спре. Покрай спирачките обаче не му бяха отказали нито сервото нито моторната спирачка. Това е стара история и много хора я знаят, но както се оказва - пак съм прав:1. Фирмата собственик на автобуса не е имала дейност, а автобуса е преминал технически преглед на документи - т.е. не е проверявана техническата му изправност.2. Шофьорът не е управлявал автобус от няколко години, а конкретния - никога - нормално е да се схване в конкретната ситуация и да осере пеизажа, както в популярния виц за мечките 3. Мразя да съм прав Така, че style34 дето си много по-млад - язък за парата ...Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
jenshen73 написа:Покрай спирачките обаче не му бяха отказали нито сервото нито моторната спирачка.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
i4kin написа:Vladim написа:А... има вариант всъщност - на самолета и някъде по-далеч!Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Последно, което научих:- Фирмата, разполага с 3 автобуса, но и 3-те не се ползват изобщо - няма работа, няма шофьори...- Специално за празника, домът за стари хора наема тази фирма (вероятно заради най-ниската предложена цена, незнам) за да превози хората до Бакаджика и обратно.- От своя страна, собственикът на фирмата спешно минава преглед на автобуса, заради събитието - вероятно само по документи;- Наема въпросният шофьор само за този курс- Шофьорът от своя страна не е практикувал от няколко години (верояно съкратен от несъществуващия вече ямболски ДАП), като и не е минавал психо-преглед от тогава.Реултатът е ясен, за съжаление на всички.Кой е виновен в тази ситуация - освен всички вече изброени по-горе, аз бих допълнил - и ръководството на Дома за стари хора. Щото ако бяха наели нормална фирма (в Ямбол има доста автобусни фирми, някои от тях с нови автобуси), това нямаше да се случи. Обаче в стремежа си да спестят някой лев....А подобни автобуси, със сигурност по-стари дори, се движат и по градските линии в Ямбол. Няколко от линиите са взети от Пловдивска фирма - движат се стари автобуси Мерцедес и др., като най-новия сигурно е на 20 години минимум. По останалите линии се движат старите ДАПаджийски Чавдари, които след разпадането на ДАП, няколко частници взема и "реставрираха". Автобусите със сигурност са от моите ученически години - т.е. поне 25 годишни. Предполагам такова е положението в повечето малки градове. Спомних си случая, когато на община Сливен, един швейцарски град подари 20 броя десетина годишни тролейбуса. Сливенската община ги отказа, защото нямаха пари да платят транспорта на тролейбусите до България. В Сливен продължават да се движат тролейбусите, които са там от пускането на тролейбусните линии през 1985 год. Стари вече, чешки Шкоди. От 3 тролейбуса правят един, който да се движи (знам от вътрешен човек)...Трябват ли ви още доказателства, че живеем в Абсурдистан?!? А гледахте ли сутринта по БТВ, как се вземат книжки за автобусни шофьори? И утре ще се качите на автобус? Не, мерси...Приказката "Като се знам какъв съм инженер, ме е страх да отида на доктор", може да се разшири до безкрай....Бе квото и да пишем, хората няма да се върнат.
Коментар
-
jenshen73, дето не си на 73 че автобуса е барака, да, че е минал преглед по документи - да, ама защо си мислиш, че шофьора и той не може да мине психо тест по документи? А защо си мислиш, че дори и да го издържи този тест, няма да се провали на следващия - в реалността, както е и станало? А и моторната спирачка на тази морга ще е толкова ефективна, колкото и другите му спирачки. Просто жертвите са 17. Шофьорът е най-голямата от тях и съм сигурен, че страда повече от близките на жертвите. Всеки с грам съвест би страдал, макар и да е невинен. За него животът е свършил без да е умрял, а от това по-лошо няма.The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
Immortal написа:Бе квото и да пишем, хората няма да се върнат.The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
Immortal написа:...Кой е виновен в тази ситуация - освен всички вече изброени по-горе, аз бих допълнил - и ръководството на Дома за стари хора. Щото ако бяха наели нормална фирма (в Ямбол има доста автобусни фирми, някои от тях с нови автобуси), това нямаше да се случи. Обаче в стремежа си да спестят някой лев....Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Бе така е, но Домът за стари хора е общински, а общината разполага с няколко ученически чисто нови автобуса, с които се извозват учениците...Едва ли щеше да е проблем да се ползват за старите хора само за един ден... Майната му! Освен спуснатите наполовина знамена над двете общини в Ямбол - градската и селската, друго в града не се е променило. Няма и да се промени.И преди малко един човек спря да ни пусне на пешеходна пътека, а друг му свирна (вероятно го и напсува) и заобиколи спрелия в лявата лента и замалко да ни сгази...
Коментар
-
за автобусите си прав ,че няма забрана да се експоатират след 10-тата година .в пазарджик градския транспорт е изцяло обновен от морга за рейсове в германия. егаси икономиите ,егаси чудото!за работа понякога пътувам с един раздрънкан рейс "вантол" на волво мисля че е ,и мерише на нафта вътре и неможе да върви ,всичко му е побългарено и шофиора естествено е 60 годишен .този рейс всеки ден минава минимум 400 км като ,200 минава само за курс отиване и връщане до предприятието в което работя,а преглед незнам дали ще може да мине ,ако му се направи както трябва ,а не само с парите и документите и да ти кажат :"остави и талони и ела утре всичко ще е готово"
Коментар
-
Tornado написа:jenshen73 написа:Покрай спирачките обаче не му бяха отказали нито сервото нито моторната спирачка.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
В мобилето може да разгледате колко автобуси има да се продават първа младост.Убиици по родните ни пътища.Малко примери.http://www.mobilen.bg/pcgi/main.cgi?...646&f1=detailsFiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Извинете за поста но неразбирам защо така плюете старите автобуси, коли и прочие. За мен лично гледаното превозно средство няма да те предаде никога, ако си го направил и поддаржал да не те предава. Виждате какво става.... Няма лошо да се предлагат евтини превозни услуги.. живеем в такава даржава че скъпи неможем да си позволим. А като гледам и в бъдеще няма да е.... Компанията е наела човек... той да не е луд да не се сагласи.. нали и той семейство храни... хварлят го на някакав рейс... дават му документ че машината която ще кара е технически изправна и проверена.. а всъщност го качват на 20 тонна машина за убиване.. вие да не мислиуте че този човек ще трагне да обикаля с неизправен и не проверен автобус като даржи живота на толкова хора! За мен вина имат фирмата собственик на автобуса и фирмата направила прегледа. Тази криза така се отразява .. сели иска да сварши някаква работа макар и по-евтино да закарпи положението и ето какво се получава... 16 загинали и всеки си барше гъза в другия.... (с извинение) Затвор за за отговорника който е закарал автобуса на преглед и не се е убедил че е направен качествен такъв... и за работниците които са изваршили същия... ! Друг отговорен няма за мен.. само пряко свързаните лица!!!Fiat Bravo - НАЙ-БЪРЗИЯ с вариатор Powered By . . .
Fiat Marea 1.6 16V - Not Powered By ... YET !
Alfa Romeo 155 2.0 8v Twin Spark - в гаража ...
Lancia Delta 1 HF 2.0 8v TURBO
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар