Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поредният автобусен ужас. 16 загинали :(

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Поклон пред паметта на загиналите... За съжаление пак ще изкарат я шофьор, я монтьор виновен, ще се шуми няколко месеца и всичко ще се потули! Няма истински виновници, както и нищо не се предприема за да не се случи нещо подобно. Градският транспорт в повечето населени места е във формата на ламаринени 30 годишни ковчези та тези автобуси ли да са наред? Няма контрол, няма глоби, няма спазване на правила... и скоро няма да се промени. Само да се молим да имаме късмет, друго не ни остава! А... има вариант всъщност - на самолета и някъде по-далеч!
    Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Vladim написа:
      А... има вариант всъщност - на самолета и някъде по-далеч!
      И в самолета и в друга държава,пак не е сигурно дали няма да ти се случи нещо лошо..Трагедията е факт и никога според мен не трябва да се забравя,а да послужи за пример,че утре като се тръгне на път(кой за работа,кой на гости) единственото елементарно нещо което може да се направи от всички нас е -ДА НАМАЛИМ СКОРОСТТА!
      Bravo 1.9 JTD със 105 магаренца!
      Пътят не е мястото,където можеш да покажеш агресивността си...

Коментар

Погнусен съм от управляващие, които използват случая за предизборна кампания.

Коментар

Бях написал доста дълъг гневен пост, но интернета ми прекъсна и се загуби.Няма да го повтарям.Нека просто помълчим за загиналите и ранените, и да се молим да няма повече загинали!

Коментар

мдаммм... ЖАЛКО, ЖАЛКО за хората...поредната ТЪПА трагедия...да видим до кога ще ги държат в движение такива превозни средства, щото какъвто и преглед да му направиш на тоя рейс, той е НЕГОДЕН ЗА ДВИЖЕНИЕ!!!-това е моето мнение.Така е и с колите ни-нямаме пари за нови и купуваме на хората боклуците, пък после правим докато ни се изясни.Така е колеги, поредната тъпа трагедия, която няма и да е последна...
            Тря'а напиша нещо тука, нали

Коментар

http://dariknews.bg/view_video.php?v...video_id=45333
              Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
              Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

ето още една ужасна трагедия порудена от стара машина и стар шофиор (61 години) .аз мисля, че ще се окаже ,че рейса има повреда в спирачките ,че прегледа е изряден ,но само по документи.собственика на фирмата бая рискува с тоя "смартилник"зад волана ,но като карат хорада да се пенсионират на 65 милиарда години така става.ако имаше нормални закони човека нямаше да гази със рейса "набор" ,а щеше да си пие ракийка на поляната на събора и нямаше да стане така.хората след 55 години имат сериозни забавяния на рефлексите и отслабено зрение .аз мисля , че след 60 години трябва да се взимат професионалните книжки на водачите ,защото става опасно да кара някой дедо 5 тона машина по байрите ,особено ако машината е столетник и на 70 години (максимум )и любителската книжка трябва да се изпари от документите на хората на преклонна възраст.нека всеки утре за 1 мин да почете загиналите в тази трагедия и дано след поредната нелепа смърт на 10-ки хора някой да направи нещо!

Коментар

...

Траурът като комфортШефовете раздават пачки за "Бог да прости", а пешките обират пешкира четвъртък, 28 май 2009 Мартин КАРБОВСКИТраур му е майката. Траур и загриженост до следващия път. Десет хиляди лева за загинал в катастрофата и по пет хиляди лева за ранен. И траур. Работата е свършена. Утре пак по колите на предизборна обиколка.България е страната с обявени най-много дни на национален траур в последните години. И с нито един наказан "отговорен фактор". Наказани са шафнери, шофьори и други жертви на системата. Дават се глоби за загубени детски животи Някой опира пешкира от единия му край.Стар автобус и технически преглед в Елхово. Това звучи като диагноза. Някой дава 20 лева, за да мине по-бързо на канала.По документи всичко е наред. Но после следват тесен път и непроверени спирачки. Хората не умират, защото машините са стари. Хората умират от българската организация. И като че ли все на празник. Защото, както ни е животът, така са ни организирани и празниците.Организацията на живота наоколо е като загубена битка. Пътят, храната, въздухът, хората - организацията на живота е така направена, че е по-добре да си стоим вкъщи. Направена е като филм на ужасите - на няколко от жертвите минали под мелачката на автобуса в Ямбол не могат още да определят пола. Ще кажат имената им по телевизията. Черней, народе.И пак същите нелепости, същите думи. "Нещастия се случвали навсякъде". Като у нас ли? "Взимаме необходимите мерки". Като в нормална държава ли? "Разследваме причините за инцидента". Както разследвахте с години и другите инциденти ли? "Обявяваме национален траур". Като миналия път ли?!Никой не казва кой е шефът на техническата база, направила техническия преглед. Кой им е дал разрешение. Кой е шефът на даващия разрешението. Кой кой е в този държавен гювеч, който седи и яде от ръката на обичайно умиращите данъкоплатциНякой е платил заплатата на човека, на държавния служител, който е отговорен за стария автобус и скапаните спирачки. Този, който е платил заплатата, днес е в моргата.Тих гняв, гневец някакъв се надига от време на време в гърлата на хората и минава като настинка. Организацията на живота е държавата. Направете държавата да работи - траурът няма да ни застига толкова често. Но това е поредният комфортен траур. Траур, изразяващ лекото неудобство на българската държава, която е длъжник на гражданите си дори когато става дума за един обикновен технически преглед. Обикновен празник. Обикновени стари хора. В необикновен автобус, падащ по необикновено тесен път в нормално нанадолнище.След всеки траур вестниците пишат един и същи материал. Дайте ни главата на виновния. Дават ни шафнери и шофьори. Хвърлят ги на кучетата. Няколко години затвор. Убийство по непредпазливост. Утре пак. Черната серия е пред очите ни, епизод 10. Или епизод 11-и?Толкова търпелива нация е награда за всеки престъпник. За всеки политик. У нас живеят най-нещастните хора и най-щастливите държавни чиновници. Толкова търпелива нация, че да ти е драго да я газиш. Нация, която не знае какво да прави. Чезне, рони се, умира безславно, умира мърцина и не се ражда много. Честит ви пореден траур, загубих им бройката по време на прехода. Траурът е празник на омразата към живота у нас. Защото, ако го обичахме, щяхме да си го организираме много по-добре.
                  Fiat Marea Weekend 1.9TD 100 SX '98
                  Peugeot 308 1.6HDI 90кс 2008

Коментар

сега по BTV казаха,че кравната проба на шофюра е била 0.27 промила 62 годишен човек.

Коментар

...

ls1 написа:
                      Погнусен съм от управляващие, които използват случая за предизборна кампания.
                      A в една друга тема ме набедиха, че политизирам трагедията...

Коментар

Прочетох, според мен не те разбраха правилно, но пък и ти лошо се изказа за траура за убитите войници.

Коментар

ls1 написа:
                          Прочетох, според мен не те разбраха правилно, но пък и ти лошо се изказа за траура за убитите войници.
                          Много добре се изказа и в двете теми. Друг е въпроса някой дали иска да го разбере.Карлсон стискам ти ръка за написаните думи. Съжалявам за загиналите, и най вече за близките им, но чак национален траур??????

Коментар

ls1 написа:
                            Съжалявам, но такова е мнението ми, такова беше и тогава...

Коментар

Да се изсекна и аз тука: Шофьора е на 60 години. Пробата алкохол е кръвна и под минимума - може и да е от снощната му ракийка - на дрегер не се отчита, за това и повечето пияници отказват и дрегера и кръвната (в нея е N-пъти по-висока). По всички закони - природата вакум не търпи - тази година абитуриентите не се избиха - някой друг трябваше да е.Тоя Чавдар пълен с бабички все пак е имал моторна спирачка, но не е ползвана, а и в Ямбол дето е с разположение като в пустиня (равнина) просто един крайно неграмотен и неопитен шофьор се е превърнал в камикадзе... съжалявам само за загиналите - както в повечето подобни случаи - невинни...
                              Steliyan's Life!
                              FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Мир на праха им.....Моето мнение е че нетрябва веднага да обвиняваме шофьора, при такива случаи само казвате да беше направил това, онова и т.н. и който има ПТП в стажа си знае че тези работи стават страшно бързо и освен до опит опира и до късмет....Така е лесно- след станалото коментари и акъли, ама да сте били на негово място??? За автобуса- чудя се нашите "умници" отгоре как прреди време въведоха забрана за таксиметровите автомобили да не били по стари от 10год, понеже возели хора и след 10год били опасни вече, защо тогава пропуснаха тази забрана и за Автобусите???те не са ли опасни??возят 10пъти повече хора возят.....Само интереси в тази държава и еиго резултата- траур...
                                Bravo TD100 98'- това в Гаража
                                Brava TD100 96'- Мир на праха и...
                                Bravo TD100 97'- новата придобивка на брат ми....
                                Какво остана да ви кажа освен "Fiat Diesel Power Forever"

Коментар

Working...
                                X