Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Седем младежи загинаха на пътя Пловдив-Асеновград

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Точно в конкретната катастрофа мн голямо влияние е оказала газовата уредба(бомба) на колата. Вчера по новините единствения свитетел на катастрофата каза, че младежите са изгорели живи в колата. Да караш кола с газ извънградско е все едно на караш без колан.
    Fiat Bravo 99г.(Goodbye) ,Citroen Xsara VTS 99г., Mercedes C 220 CDI 2000г.

Коментар

westdogg написа:
      Точно в конкретната катастрофа мн голямо влияние е оказала газовата уредба(бомба) на колата. Вчера по новините единствения свитетел на катастрофата каза, че младежите са изгорели живи в колата. Да караш кола с газ извънградско е все едно на караш без колан.
      Колега ,аз пък видях бутилката по новините. Беше непокътната. Журналистически глупости!!!
      Типо 1.4i.e. ex again Alfa Romeo 156 2.0 The Precious!!!!!! ex
      Fiat Punto MK2- 1,9 JTD - the city car. ex
      Alfa Romeo 159 1.9 JTDm ex
      Lancia Musa 1.4 16V Aut ex; JEEP Grand Cherokee 2.7 CRD ex;
      BMW X3 3.0D Aut

Коментар

те казаха, че се е скъсала тръба и затова е гръмнала. който е наясно с тези неща знае, че цилиндричната форма е най-устойчива, неслучайно да с цилиндрична , а не правоъгълна форма. а бутилката е нещо толкова здраво, че ако те хакнат отзад и се взриви бутилката, то удара е толкова силен, че и без да се взриви няма да оцелееш. но наистина ваарианта със скъсаната тръба е възможен, въпреи че и против това има система- съчма, която при много силно излизане на газ от бутилктата затваря-т.е. точно такъв случай на скъсване тя трябва да затвори. вече какво е станало не се знае. но газта не се възпламенява от топлимна, или поне от тази от автомобила. тя се ъвзпламенява от искра или открит огън. аз съм си махал сондата на газта невендъж като в бутилктата има газ, което е свободно изпускане на газ в атмосферата, но няма искра
        Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
        Fiat Bravo'97 1,6 16v
        Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

iee написа:
          westdogg написа:
          Колега ,аз пък видях бутилката по новините. Беше непокътната. Журналистически глупости!!!
          Не разчитайте винаги на видеоматериала за дадена новина защото при липса на такъв показват подобен от предишен инцидент.
          Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
          Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

У нас вече е нормално, около всеки светъл празник да си имаме по една трагедия. Безумството на пътя, безразсъдъка, неспазване на изконни пътни правила, убиват. Това никой не иска да го приеме. Сякаш никой, не сика да си помисли - "Какво би станало, ако...". Ако спукам гума, ако откажат спирачките, ако колата се повреди...Нямам думи просто. Жалко! Наистина Жалко!!!

Коментар

Още по-лошо е, че и хора с нашата любима марка взеха да карат безразсъдно. Вчера се бяхме натоварили с жената и едни гости - петимата в Мареата, и сме тръгнали през Арбанаси за манастира "Св. Св. Петър и Павел". Още в началото на баира, на първия завой, по надолнището ни връхлетя една Брава, цвят бордо, която в глухия завой изпреварваше три коли едновременно. Добре, че аз все пак бях по нагорнище и с пет души и не се бях засилил, защото не ми се мисли какво ставаше, а жена ми както е бременна, доста се стресна и после цял ден ми беше сърдита, че не съм внимавал. Ама аз отде да знам иззад всеки завой какъв самоубиец ще изскочи.
              Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

pakumba написа:
                те казаха, че се е скъсала тръба и затова е гръмнала. който е наясно с тези неща знае, че цилиндричната форма е най-устойчива, неслучайно да с цилиндрична , а не правоъгълна форма. а бутилката е нещо толкова здраво, че ако те хакнат отзад и се взриви бутилката, то удара е толкова силен, че и без да се взриви няма да оцелееш. но наистина ваарианта със скъсаната тръба е възможен, въпреи че и против това има система- съчма, която при много силно излизане на газ от бутилктата затваря-т.е. точно такъв случай на скъсване тя трябва да затвори. вече какво е станало не се знае. но газта не се възпламенява от топлимна, или поне от тази от автомобила. тя се ъвзпламенява от искра или открит огън. аз съм си махал сондата на газта невендъж като в бутилктата има газ, което е свободно изпускане на газ в атмосферата, но няма искра
                Те за това си има евросонда.

Коментар

я обясни какво точно преставлява тази сонда, трудно се намира по този въпрос инфо в нета. тази съчма за която аз споменах ли е
                  Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                  Fiat Bravo'97 1,6 16v
                  Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Не на самата сонада има газ клапан който се затваря при изгасване на двигатея. Обикновената сонда има тъй наречения скоростен клапан който се затваря при подобни ситоаций но при изпаробването на този клапан са се задеиствали едва 35% от клапаните. Така че евросондата е спасението! Аз чак сега се замислям че и аз съм с обикновената сонда. Май от утре ще съм със смернена сонда.

Коментар

Бутилката не беше гръмнала като ги дадоха по новините- цяла си беше- вероятно се е взривил резервоара с бензин- ако е имало 20- 30л. е достатъчно. полицаи коментираха, че докато горели вътре минали 5-6 коли и НИКОЙ не спрял...да се опита поне... така ли трябва?А?ААА?Да врът в ада дано тези гадове и плъхове..... извинявам се на плъховете- те поне имат малко мозък, нали...
                      Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.

Коментар

Колега,не знам какво може да се направи при такава ситуация .С един пожарогасител да загасиш такъв огън.Ако въобще може да се доближи човек,без да се изпече.
                        Octavia RS
                        Evo 10-служебната играчка.

Коментар

kiselo написа:
                          Dido_Lyubenov написа:
                          Наказанията не струват. Трябват Крумови закони, за да се овладее положението в България.
                          ако ми позволиш да поправя поста ти...
                          И аз така го бях оформил... ама нали става въпрос за културата по пътищата ... та го редактирах преди да го постна :D
                          Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Working...
                          X