Онзи ден като се прибирах от яз. Искър, гледайте какво снимах на връщане Незнам какво става с тези хора Вече ме е страх да пътувам извън града.... Само че се чудя как е станало, т.е. имам хипотези, но искам да ви чуя мнението първо
BMW E90 320D
ех. FIAT COUPE 2.0 16V
ex. FIAT BRAVO 1.6 16V
ex. ALFA ROMEO 145 BOXER engine
Интересен случай!Аз се замислям върху това тоя да е бил спрял и Тир да го е подкарал.......едвали е правил опит да изпреварва от нея страна, макар че има и такива ненормалници!Ама залагам на първия вариант!
now. BMW E39 523i '98 170hp
ex. Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16v `97 113hp
ex. Fiat Tipo 2.0.ie GT `93 113hp
Тира тръгва да изпреварва, но се налага да се върне заради насрещно движеща се кола. И просто си го качва горе. Имаше ли видимост или после следва завой?
like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Има доста разстояние до осовата линия - да се съберат и двамата на платното, а единия е хванал драките. Може би тира се е прибрал, за да избегне челен удар с неправилно изпреварващ, насрещнодвижещ се.
според мен вариантите са два.......или колата е изпреварвала в насрещното, уплашил се е, набил кучките, поднесъл / мокро е / и се е спрял странично на ТИР-а........вариант две - ТИР-а е изпреварвал неправилно, появила се е кола и се е прибрал, прибирайки и колата.....ако е вторият вариант, представям си какъв шок е преживял шофера на леката кола...туй огромно чудо, притискайки те в страни...
Според мен малко е вероятно ТИР-ът да е изпреварвал, защото доколкото личи от снимката, идват по надолнище - ако го изпусне този ТИР, че и засилен за изпреварване, не може го удържа, а и друго - доколкото си личи, излизат от завой с непрекъсната линия. Малко вероятно е да е тръгнал да изпреварва в глухия завой, засилен по надолнище и малко след завоя вече да е видял, че няма да може да изпревари, че и да е спрял до това време вече. Ако колата и ТИР-ът са спрели на снимката, де.
забелязвам няколко неща1. каросерията на тира (ремаркето или там както се казва) е наклонена на дясно от което следва че десните му гуми са в канавката - зада са там, то както си е карал в лентата може да е набил спирачки и това животно да е поднесло надясно ама пътя там май е сух; може той да е отишъл надясно, да излезе извън пътя и в последния момент да е свил в ляво (негово ляво) и затова кабината му е по-вляво от колкото задницата му2. вижда се че на кабината на тира от дясно над десния фар (негово дясно) бялата пластмаса е накривена всравнение с от другата страна - имало е удар между двамата и точно там е бил удара. Оределено тира не го е избутал в ляво, иначе няма как да се получи тази щета.3. Пред дясната страна на камиона (негово дясно) долу на асфалта има дребни парчетии някакви от удара - явно в момента на птп-то или тира е бил спрял или е спирал (просто скороста му е била вече почти 0)4. Гелдам пред колата май тревата отстрани на пътя е леко поизровена - ама това на място най-точно си личи дали е така.Моят вариянт - виждам че отпред платното е мокричко и затова колата според мене е изпреварвала, след това е видяла тира, набила е спирачки и се е завъртяла - като може примерно с предницата да е поизровила тревата и затова да се е завъртяла на 180 градуса и да е застанала така и чак тогава тира да я е ударил или може колата със задница да е ирзовила тревата и тогава тира да е я ударил и колата да му е минала от дясната страна. А от гледна точка на тира - или си е карал нормално и виждайки кола е завил надясно излизайки от пътя и като е видял на къде отива завъртащата се кола е завил в ляво или тира е бил спрял и е потеглял и тогава колата набива спирачки, завърта си задницата на мокрото и назаден се паркира от дясно на тира. Отностно вариянта тира да я е изпреварвал и след това да я е избутал - не ми се вързва и едва ли е това според мене.Смятам че колата се е завъртяла на 180 градуса, а не че е била спряла там.
Възможно е и шофьора на леката кола да е предприел вътрешно изпреварване. Аз съм карал след малоумник с прицеп, който хем караше с 50-60, хем не пускаше лявата лента.
Коментар