Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Дали ме снимаха?!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Дали ме снимаха?!

Преди малко около 22:00 минавайки през кв.Аспарухово по пътя към Галата преди баира минах с около 100 км/ч и имаше автомобил на КАТ между двете платна за движение. Нямаше нито светкавица, нито са ме спирали. Просто минах покрай тях и погледнах в огледалото, че се обърнаха към мен . Дали ще има призовки?
    FIAT BRAVO GT JTD 105 '00
    То е като да си зарежеш свястната жена и да тръгнеш по курви - правят много готини работи, дават голям кеф, ама знаят и много курвенски номера, те тва е!
    Fiat Auto S.p.A

Ттрябвало е да се върнеш и питаш тях.Тук няма как да ти отговорим.Единствено е съвета да се спазват ограниченията и правилата.
    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Би било нагло от моя страна, да се върна и питам дали са ме снимали! Ако някой има опит в такива ситуации може да сподели
      То е като да си зарежеш свястната жена и да тръгнеш по курви - правят много готини работи, дават голям кеф, ама знаят и много курвенски номера, те тва е!
      Fiat Auto S.p.A

Коментар

Снимали са те.
        Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

Re: Дали ме снимаха?!

milanist22 написа:
          Дали ще има призовки?
          Съмнявам се. Вчера яко проверяваха коли подборно, но не видях да ползват камери или друго. Не карай с 100 из града, че ще убиеш някого, макар да знам мястото там, че е пусто.
          Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

Коментар

Не са те снимали, ама ги е било яд че не са те спрелиза бакшиш, затова са се обърнали след теб

Коментар

Колегите от Алфа форума твърдят, че мобилна камера от патрулна кола няма право да снима! Ако случайно ми пратят снимка да обжалвам акта.
              Fiat Auto S.p.A

Коментар

milanist22 написа:
                Колегите от Алфа форума твърдят, че мобилна камера от патрулна кола няма право да снима! Ако случайно ми пратят снимка да обжалвам акта.
                И защо да нямат право?

Коментар

Ma®tin написа:
                  milanist22 написа:
                  И защо да нямат право?
                  Така ни се иска. Малко по темата, понеже имам подобен случай, в Бургас. Преди половин година, на главен булевард, минах с ~85км покрай патрулка с камера, но и така не получих снимка или нещо подобно.
                  Fiat Punto`04 1.2 60hp.
                  Renault Kangoo 1.9 DTI 80hp.
                  ex: FIAT Marea Weekend 1.8 16v ELX; FIAT Brava TD100 SX.

Коментар

milanist22 написа:
                    "При нарушение, установено и заснето с техническо средство, в отсъствието на контролен орган и на нарушител се издава електронен фиш за налагане на глоба..." Според мнозина съдии това означава, че фишовете от мобилните камери на КАТ са незаконни и трябва да се издават само ако нарушението е заснето от стационарни.:D
                    Fiat Punto 1.9 JTD 85hp 2002г.

Коментар

Развитие от днес по темата.Източник -http://news.burgas24.bg/480125.html
                      Днес 21.02.2014 година, на общо събрание на Върховен административен съд беше гласувано становището на съдия Лозан Панов относно издаване на тълкувателно решение по въпроса:В хипотезата на чл. 189, ал. 4 от Закона за движението по пътищата (ЗДвП) техническото средство, установяващо и заснемащо нарушение, следва ли да бъде монтирано само стационарно, или може да бъде и мобилно?Съдът реши следното: В хипотезата на чл. 189, ал. 4 от Закона за движението по пътищата, установяването и заснемането на нарушение, може да се осъществи само със стационарно техническо средство, което е предварително обозначено и функционира автоматизирано в отсъствие на контролен орган.Образувано е по искане на министъра на правосъдието до Общото събрание на колегиите във Върховния административен съд за издаване на тълкувателно решение по въпроса: В хипотезата на чл. 189, ал. 4 от Закона за движението по пътищата (ЗДвП) техническото средство, установяващо и заснемащо нарушение, следва ли да бъде монтирано само стационарно, или може да бъде и мобилно?При издаването на Електронен фиш (ЕФ) следва да намери проява общият принцип, че административнонаказателната отговорност не може да бъде обоснована чрез разширителното тълкуване или чрез тълкуване по аналогия (чл. 46, ал. 3 от Закона за административните актове). Издаването на ЕФ е строго лимитирано и възможно само в случаите на предварително стационарно позиционирани технически средства със съответните предварителни обозначения за съществуването им (чл. 165, ал. 2, т. 6 и т. 7 ЗДвП), същите да работят на автоматичен режим без нужда от обслужване от съответен контролен орган. В останалите случаи при използване на мобилни технически средства, обслужвани и използвани непосредствено от контролен орган, тази разпоредба е неприложима и за констатираните с тези технически средства нарушения на ЗДвП е приложим общият ред за съставяне на АУАН и издаване на наказателно постановление. Противното разбиране на тези законови разпоредби би било заобикаляне на закона и стимулиране на незаконосъобразно бездействие на контролните органи, свързано с неосъществяване на активен контрол по спазване на закона, превенция на административните нарушения и непосредственото им разкриване и установяване.Във връзка с използването на мобилни технически средства правилата трябва да бъдат достатъчно ясни и подробни, за да дадат на гражданите съответно указание за условията и обстоятелствата, при които контролните органи имат право да ги използват. Нито ЗДвП обаче, нито който и да е друг закон регламентира процедура регулираща действията на контролните органи при използването на мобилни технически средства, като с оглед вида на тези средства (за разлика от стационарните технически средства) изпълнението на задължението за обозначаване на пътната отсечка обективно е затруднено.Има случаи, когато мобилното техническо средство е монтирано на автомобил, който няма необходимото обозначение със съответните опознавателни знаци на контролните органи. Това е недопустимо поради изричната разпоредба на чл. 165, ал. 1, т. 1 ЗДвП. Служебните лица са длъжни при проверка да се обозначат ясно, осигурявайки необходимата видимост.По изложените съображения и на основание чл. 124, ал. 1, т. 4 и чл. 125 от Закона за съдебната власт Общото събрание на колегиите във Върховния административен съд.
                      FIAT FORUM BULGARIA
                      Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

milanist22 написа:
                        Правилно са ти казали колега махна ха го това с мобилните камери, само стационарните ако те снимат ще имаш честитка! ако е от мобилна може само на място да ти съставят акт иначе снимка не може да ти пратят
                        Нека си говорят, нали не ги чуваш?Над хорската злоба нема кво да умуваш!Недей да се надуваш, че и ти ше го ядеш!
                        Недей да бързаш, ЧЕ НАБЪРЗО ше СПРЕШ!
                        Дори и най-бедния може да е СЪР!
                        Бъди ДОБЪР, другото е бел кахър!

Коментар

Working...
                        X