Решил съм в събота да посетим язовир Калин. Ако някой скоро е ходил в района, нека да сподели как е пътят. Прочетох в нета, че няколко километра преди него има охрана с бариера, и преминаването е въпрос на преговори и настроение на пазещия.Районът май се води и най-високото място в България, до където може да се стигне с обикновен автомобил.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Състояние на пътя до най-високия язовир у нас?
Collapse
X
-
Не бих пробвал с обикновен автомобил!http://youtu.be/o0VW-HFWNcAИ тема от Оффроуд форума-http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=1816
-
Аз от тази тема се запалих да отида.Пишат, че и с леки коли се качват някои, така че в това отношение не би трябвало да имам проблем.Неизвестните са дали охраната пуска и дали има още преспи на пътя?Сега като се загледах в клипа ми се струва, че това е пътят вече над язовира по посока Черното езеро. Аз там планирам да съм пеша.Както и да е. Ще се пробвам и ще пиша после какво е положението.преди - TIPO
сега - VOLVO XC60
Коментар
-
krasio_79bs написа:Ти с Кугата ли мислиш да се качваш или с друг автомобил?Ще чакаме и снимки от изкачванетоkluchar написа:Минаването през стена на язовит на много места е забранено и пътищата са горе долу такива за заобикалянето .преди - TIPO
сега - VOLVO XC60
Коментар
-
Качвал съм се с уазка до Калин преди 6-7 години за да проверяваме стената на язовир Калин и на Черното езеро с една комисия и хора от ПЯК.Наистина има бариера, която се намира при единия изравнител на каскадата и е малко над с. Пастра - по-близо до селото, отколкото до Калин.Пътя тогава беше направо отличен като се вземат предвид другите условия и местонахождението му. След това се опитах да ходя като частно лице, но не можахме да минем бариерата - беше заключена, а пазач така и не намерихме при изравнителя/електоцентралата. Като се качиш на билото по пътя от Калин за Черното езеро или Карагьол както му викаме тука - се вижда хижа Иван Вазов като на длан.Не помня да е имало път до Карагьол, май имаше черен път от ведомствената хижа, в която спахме до билото, а по-натам - пеш се слизаше...Въобще природата там е мечта...VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
kiro_of_the_day написа:Качвал съм се с уазка до Калин преди 6-7 години за да проверяваме стената на язовир Калин и на Черното езеро с една комисия и хора от ПЯК.Наистина има бариера, която се намира при единия изравнител на каскадата и е малко над с. Пастра - по-близо до селото, отколкото до Калин.Пътя тогава беше направо отличен като се вземат предвид другите условия и местонахождението му. След това се опитах да ходя като частно лице, но не можахме да минем бариерата - беше заключена, а пазач така и не намерихме при изравнителя/електоцентралата. Като се качиш на билото по пътя от Калин за Черното езеро или Карагьол както му викаме тука - се вижда хижа Иван Вазов като на длан.Не помня да е имало път до Карагьол, май имаше черен път от ведомствената хижа, в която спахме до билото, а по-натам - пеш се слизаше...Въобще природата там е мечта...преди - TIPO
сега - VOLVO XC60
Коментар
-
z_sutrov написа:Моля колега да кажеш какво е станало с качването. Сестра ми искат края на август и те да го правят този тур. Ако може да кажеш с Мареа и Корса дали могат да се качат.VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
Ето и изкачването в снимки: http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...066143#1066143преди - TIPO
сега - VOLVO XC60
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар