Здравейте, понеже ми предстои едно приятно(надявам се ) пътуване, та много се чудя от къде да мина от Враца до Китен- подбалканска или магистрала Тракия? По магистралата съм минавал, но по подбалканска никога.. не знам и от къде да продължа след Ботевград за нея Понеже, всеки би казал по магистралата, но от Враца по магистралата ми е по-дълго с 80 км, и реално ще стигна за същото време само дето колата ще изгори повече(заради по-бързите скорости) Освен това никога не съм минавал по подбалканска и ми се ще и от там да мина за разнообразие да видя пък кво е Другото предимство е, че от Ботевград(където има метан станция) до Казанлък(пак има метан) са ми 170 км, а по магистралата след Ботевград май ще трябва да заредя чак на Стара Загора, и ще ми се наложи да покарам 30-40км на бензин Та ще се радвам да споделите какво е състоянието на подбалканска, както и за да мина по нея от Ботевград качвам ли се въобще на магистралата за София? Благодаря!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
За морето- от къде? Подбалканска или тракия?
Collapse
X
-
nedialk00
по-добре по подбалканския, аз доколкото знам е идеален пътя с изключение на 15тина километра хем ти е по-пряко, хем и по-малко натоварено
-
море
Ако минеш по подбалканския път няма и 480кмима само едно място преди Пиродоп-Мирково малко е по високо в Гугъл на картата като гледаш отбивката преди Чурек магистралата към Горно Камарци .и там по подбалканския има метан на доста места виж карта за метан станции иначе по магистралата само в големите градове
Коментар
-
има хава и през Етрополе, пести доста време, но не съм минавал оттам никога. През богров обикаляш. Пътя е ок, но до Челопеч не е първа красота, особенно по Гълъбец като минах миналата година и имаше много сериозни дупки. Може да са ги орпавили....Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Предлагам ти да пробваш маршрута - от Ботевград, стария път през прохода "Витиня" /под магистралата, минаваш и покрай лобното място на Гунди и Котков/, Горно Камарци и от там се включваш на подбалканския път - Долно Камарци и нататък... В общи линии участъка от прохода "Витиня" през Г. Камарци до включването в подбалканския път е по-лош, но за сметка на това е много живописен и няма почти никакво движение. И не на последно място е възможно най-краткия. Минавах от там преди 4 год., но едва ли нещо се е променило.Peugeot 301
Punto 1.9 JTD - на жената
Коментар
-
Лично аз предпочитам и препоръчвам минаването по магистралата. Причините са няколко.1. При преминаването през повече населени места често се налага натискането на спирачки и карането на по-ниска скорост/предавка, което води до по-висок разход.2. Никой не е казал, че като ограничението на магистралата е 130км/ч трябва задължително да караме с толкова. Последно като се прибирах от София преди няколко дни карах по цялата магистрала със 100-110км/ч и разхода ми беше перфектен.3. По магистралата е много по-спокойно. Дори и да има тирове изпреварването е лесно и доста по-безопасно. 4. Има авариина лента в която почти винаги можеш да отбиеш при проблем без да създаваш такъв и за другите коли. Докато като се набуташ в някоя колона по обикновен път трябва да дебнеш отбивка и да се чудиш как да набиеш спирачки без този зад теб да ти влезне в багажника.5. Магистрала Тракия с изключение на една отсечка дълга около 20км преди Пазарджик е в сравнително добро състояние и карането е приятно. 6. Пътя от Стара Загора до магистралата при Бургас е хубав. Няма дупки. А сега като хванеш и часовете в които са спрени тировете се кара доста приятно. Само трябва да се внимава на камерите Та по-спокойно пътуване, същия разход при нормално каране, а не 130-140км/ч (да не кажа и по-нисък). Магистралата си е по-добрия вариант. Поне за мен Тези 80км ще си ги избиеш точно от там. Иначе колегите са прави, че подбалканския път е хубав пък и там определено и някак си по-красивоRenault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.
Коментар
-
Не, не за сега съм се насочил през Хемус да търся отбивка за долно или горно камарци... разликата е минимална а пътя си го знам, хубав е и пак си е живописенВсе пак ще мина по подбалканска има ли много завои след Пирдоп до Сливен... разрешава ли участъка движение с около 90-110км/h? Да не би само да има прекалено много завои и да си карам с 80 или 60 ) това питам...
Коментар
-
Нищо му няма на Шипка, колега - сега, като и камиони не минават, си е песен минаването оттам, аз даже мислех да ти предложа този маршрут, но колегата ме е изпреварил. Иначе, отдолу, последните завои са при Калофер и оттам до Сливен си е песен, можеш и с над 110 да караш, стига да си невидим и да не те е страх от ченгетата, особено покрай Казанлък и Сливен :D И да има тирове, пътят е достатъчно широк за едно добро изпреварване. Да добавя само, че и след Сливен е хубав пътят, но става по-натоварен, понеже се вливат откъм Стара Загора...Fiat Marea Weekend 1,6 16V
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар