Пуснаха ферибота в Свищов.Някой успя ли да го тества и изобщо има ли нещо интересно от другата страна на реката, което да си заслужава пресичане?Има ли какво да се види/купи в този град Zimniceа?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ферибот Свищов
Collapse
X
-
Тоя град се нарича Зимница по нашенски .Там са били съсредоточени главните сили на руската армия при започване на Руско-Турската война от 1877 - 1878 г.През реката е бил изграден понтонен мост . Във всеки град по света има нещо интересно.FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo
-
Изобщо по румънските земи в топонимията се забелязват значими следи от славянско присъствие.Фактът, че по-голямата част от Българската държава се е разпростирала до Карпатите по време на цялата първа, че и през втората Българска държава е дал своите отражения върху имената на градове, села, реки и т.н.Последователната романизация на румънския език, вървяща от един век насам, започнала с подмяната на кирилицата с латиница през 1862 и продължаваща и до днес, като вестниците умишлено използват думи с латински корени, вместо синонимните им стари румънски думи, имащи славянски корен и сега е в ход.Та така... А иначе в румънската Зимница може да се види и купи същото, каквото и в българскатаИнтересно е да се прочетат имената на "румънските" кирилски букви, звучащи доста...славянски и познато
"Аз буки веди глагол добро ест живети..."
http://en.wikipedia.org/wiki/Romanian_Cyrillic
Коментар
-
Immortal написа:Изобщо по румънските земи в топонимията се забелязват значими следи от славянско присъствие.Фактът, че по-голямата част от Българската държава се е разпростирала до Карпатите по време на цялата първа, че и през втората Българска държава е дал своите отражения върху имената на градове, села, реки и т.н.Последователната романизация на румънския език, вървяща от един век насам, започнала с подмяната на кирилицата с латиница през 1862 и продължаваща и до днес, като вестниците умишлено използват думи с латински корени, вместо синонимните им стари румънски думи, имащи славянски корен и сега е в ход.Та така... А иначе в румънската Зимница може да се види и купи същото, каквото и в българскатаИнтересно е да се прочетат имената на "румънските" кирилски букви, звучащи доста...славянски и познато
FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
Коментар
-
Румен_Хинчев написа:Immortal написа:Изобщо по румънските земи в топонимията се забелязват значими следи от славянско присъствие.Фактът, че по-голямата част от Българската държава се е разпростирала до Карпатите по време на цялата първа, че и през втората Българска държава е дал своите отражения върху имената на градове, села, реки и т.н.Последователната романизация на румънския език, вървяща от един век насам, започнала с подмяната на кирилицата с латиница през 1862 и продължаваща и до днес, като вестниците умишлено използват думи с латински корени, вместо синонимните им стари румънски думи, имащи славянски корен и сега е в ход.Та така... А иначе в румънската Зимница може да се види и купи същото, каквото и в българскатаИнтересно е да се прочетат имената на "румънските" кирилски букви, звучащи доста...славянски и познато
Коментар
-
Ферибот Свищов
fuoco написа:Би трябвало да са два: и в Никопол и в Свищов новия, а този в Никопол съм го виждал с очите сиТова е, като не броим и останалите в Оряхово, Видин и където още има, а не ги знам.
FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар